Προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι έξι - Πήραν από Καμμένο και Ζουράρι, Παπαχριστόπουλο

Από κυβέρνηση κουρελού εξελίσσεται σε «κυβέρνηση κάβα» - Οι δύο βουλευτές θα «ανήκουν» στους ΑΝΕΛ, αλλά θα ψηφίζουν πάντα υπέρ της κυβέρνησης, άνευ όρων, μαζί με  Παπακώστα, Κουντουρά, Κόκκαλη και Δανέλλη - «Non paper» Μαξίμου: Κατέρρευσε το αφήγημα για κυβέρνηση-«κουρελού»

vouleutes_eksi_arthro
Να προσμετράται η ψήφος τους στην κυβερνητική πλειοψηφία ζητούν με επιστολές τους στον πρόεδρο της Βουλής οι έξι βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - κουρελού. Με τις επιστολές τους, αν και όχι τυπικά, εντούτοις ουσιαστικά προσχωρούν στην κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ οι Κώστας Ζουράρις και Θανάσης Παπαχριστόπουλος δίνουν την ψήφο τους στην κυβερνητική πλειοψηφία, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, ανήκοντας επί της ουσίας σε ... δύο κοινοβουλευτικές ομάδες. 

Οι έξι βουλευτές που επισημοποιούν την πλειοψηφία της κυβέρνησης - κουρελούς, που εξελίσσεται σε ... κυβέρνηση - κάβα, αφού κάθε νομοθετική της κίνηση θα έχει «κάβα» τις έξι ψήφους,  είναι η Κατερίνα Παπακώστα, οι διαγραφέντες από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά και Βασίλης Κόκκαλης, οι κ.κ.Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος που έως τώρα παρέμεναν στην ΚΟ του Πάνου Καμμένου και ο προερχόμενος από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης.

Έτσι, θετική ψήφο προκαταβολικά για όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση δίνουν οι έξι βουλευτές «ρετάλια» που παρείχαν πριν απο περιπου 10 ημέρες ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση επιδεινώνοντας τον θεσμικό παραλογισμό των τελευταίων ημερών.
Οι Έλενα Κουντούρα, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Σπύρος Δανελλης, Κατερίνα  Παπακώστα και Θανάσης Παπαχριστόπουλος με ξεχωριστές δηλωσεις ξεκαθαρίζουν ότι δίνουν «εν λευκώ» την στήριξη τους σε όλα τα νομοσχεδια που θα εισάγει η κυβερνηση και δεν θα διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορια προκειμένου να ξεπεραστεί το προβλημα με την αποτύπωση της δεδηλωμένης που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Αστερίσκο βάζει μόνο ο κ. Ζουράρις στην Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας οτι θα καταψηφίσει. 



epi1
epi2
epi3
epi4
epi5
epi6
epi7
Κλείσιμο


«Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού» υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές σε συνέχεια των επιστολών των «έξι».

Αναφέρονται, ειδικότερα, στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης