Κύπριος ΥΠΕΞ: Ζητά εξηγήσεις από τον Λαβρόφ για τη δήλωση Ζαχάροβα

zacharova

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του, ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί η Μαρία Ζαχάροβα μίλησε για επιπτώσεις στην Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογο του, ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους της δήλωσης της κυρίας Ζαχάροβα, για επιπτώσεις στη Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο.

H δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα, προκάλεσε αμηχανία μεταξύ Μόσχας και Λευκωσίας. Για τον λόγο αυτό υπήρξε επικοινωνία των δύο υπουργών εξωτερικών.

Πριν λίγο το κυπριακό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνομιλία Χριστοδουλίδη – Λαβρόφ, χωρλίς καμία αναφορά στις δηλώσεις της κας Ζαχάροβα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Sergey Lavrov.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο Υπουργοί ανασκόπησαν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με πιθανούς τρόπους για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Οι κκ. Χριστοδουλίδης και Lavrov συζήτησαν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για θέματα που άπτονται των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συμφώνησαν όπως συναντηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες».

Το ΤΑΣΣ προκάλεσε τη δήλωση Ζαχάροβα

Η δήλωση της κας Ζαχάροβα για τη Κύπρο έγινε στη βάση πληροφοριών που είχε το πρακτορείο ΤΑΣΣ και ίσως προέρχονται από αμερικάνικες πηγές. Αυτό ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας της Ρωσίας στη Κύπρο Άλλα Χανάγιεβα.

«Η κ. Ζαχάροβα έκανε αυτές τις δηλώσεις στη βάση των πληροφοριών από το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ίσως το ΤΑΣΣ έλαβε αυτές τις πληροφορίες από αμερικανικές πηγές». «Εμείς δεν έχουμε κάτι παραπάνω να προσθέσουμε», είπε η κ. Χανάγιεβα.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

Η Ζαχάροβα

εννοούσε το εξής: Οι Αμερικανοί επιχειρούν να βγάλουν πετρέλαιο στην Κύπρο χωρίς να πάρουν την άδεια της Τουρκίας και για να μην πάθουν ότι έπαθαν οι Ιταλοί,στέλνουν στρατό στην Κύπρο και πιθανόν να κάνουν βάση εκεί. Τότε και η Ρωσία θα κάνει Ρωσική βάση στην κατεχόμενη Κύπρο και θα φέρει γεωτρύπανο για να επιχειρήσει να βγάλει πετρέλαιο από την ΑΟΖ της Κύπρου αν η Τουρκία παρατήσει τους Αμερικανούς και πάει με την Ρωσία σαν ένα δεύτερο Ιράν. Η Τουρκία παίρνει ένα δρόμο χωρίς γυρισμό και γίνεται ένα ανεξέλεγκτο κράτος σαν τον Ιράν υπό την προστασία της Ρωσίας.Αμερική, Ευρώπη, Ισραήλ,προσέξτε.Μην κάνετε το λάθος και πιστέψετε ότι αν φύγει ο Ερντογάν και έρθει κάποιος άλλος, τα πράγματα θα διορθωθούν. Δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση διότι όλοι οι Τούρκοι και όλα τα κόμματά τους θέλουν την οθωμανική αυτοκρατορία που συνεχώς επεκτείνεται και κατακτά νέα εδάφη,π.χ. την Ιερουσαλήμ.Μην κάνετε το δεύτερο λάθος, ότι θα υποχωρήσει η Τουρκία λόγω των οικονομικών κυρώσεων. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει, όπως δεν υποχώρησε το Ιράν και θα γίνει ένα κράτος Ρωσικών συμφερόντων. Η μοναδική λύση όσο είναι ακόμη νωρίς είναι: Να συμφωνήσετε με την Ρωσία και να διαμελίσετε την Τουρκία. Μόνο έτσι η Τουρκία θα βγάλει τον σκασμό και θα επέλθει η σταθερότητα στην περιοχή!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4777700

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι θα ρωτούσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας θεωρεί ντροπή την κατάστασή του - Τόνισε ότι θα αγωνιστεί για τα θέματα που αφορούν την αναπηρία, αλλά και την τεχνολογία και την έρευνα

6