Κύπριος ΥΠΕΞ: Ζητά εξηγήσεις από τον Λαβρόφ για τη δήλωση Ζαχάροβα

Κύπριος ΥΠΕΞ: Ζητά εξηγήσεις από τον Λαβρόφ για τη δήλωση Ζαχάροβα

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του, ζητώντας να πληροφορηθεί γιατί η Μαρία Ζαχάροβα μίλησε για επιπτώσεις στην Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο

zacharova
Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε μήνυμα στον Ρώσο ομόλογο του, ζητώντας να πληροφορηθεί τους λόγους της δήλωσης της κυρίας Ζαχάροβα, για επιπτώσεις στη Κύπρο σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Μεγαλόνησο.

H δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα, προκάλεσε αμηχανία μεταξύ Μόσχας και Λευκωσίας. Για τον λόγο αυτό υπήρξε επικοινωνία των δύο υπουργών εξωτερικών.

Πριν λίγο το κυπριακό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τη συνομιλία Χριστοδουλίδη – Λαβρόφ, χωρλίς καμία αναφορά στις δηλώσεις της κας Ζαχάροβα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Sergey Lavrov.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας οι δύο Υπουργοί ανασκόπησαν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας και αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με πιθανούς τρόπους για περαιτέρω ενίσχυσή τους. Οι κκ. Χριστοδουλίδης και Lavrov συζήτησαν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και για θέματα που άπτονται των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ρωσίας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συμφώνησαν όπως συναντηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες».

Το ΤΑΣΣ προκάλεσε τη δήλωση Ζαχάροβα

Η δήλωση της κας Ζαχάροβα για τη Κύπρο έγινε στη βάση πληροφοριών που είχε το πρακτορείο ΤΑΣΣ και ίσως προέρχονται από αμερικάνικες πηγές. Αυτό ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος τύπου της πρεσβείας της Ρωσίας στη Κύπρο Άλλα Χανάγιεβα.

«Η κ. Ζαχάροβα έκανε αυτές τις δηλώσεις στη βάση των πληροφοριών από το πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ», ανέφερε προσθέτοντας ότι «ίσως το ΤΑΣΣ έλαβε αυτές τις πληροφορίες από αμερικανικές πηγές». «Εμείς δεν έχουμε κάτι παραπάνω να προσθέσουμε», είπε η κ. Χανάγιεβα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης