Παυλόπουλος: Ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς βρίσκει η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

akropolis

«Αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αντίθετα, αυξάνει τις ευθύνες μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεπτόμενος το Μουσείο κάτω από τον Ιερό Βράχο

«Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο (σ.σ. της Ακρόπολης) -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς»: στη δήλωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεπτόμενος το Μουσείο κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Στη δήλωσή του, ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού συνεχάρη τον κ. Παντερμαλή «για την πολύχρονη εμβληματική προσφορά σας στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία έχει οδηγήσει στην σταδιακή καταξίωση του Μουσείου, και μάλιστα διεθνώς», πρόσθεσε: «Σημαντικό τεκμήριο αυτής της αλήθειας» αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, φυσικά μεταξύ άλλων πολλών, το τελευταίο άρθρο της κορυφαίας δημοσιογράφου των "Sunday Times" Sarah Baxter, η οποία έγραψε, υποστηρίζοντας με γενναιότητα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εδώ, στον χώρο όπου ανήκουν, ότι : "Το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως επαρκές για να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα, αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει. Γιατί να μην τα ανταλλάξουμε; Αγωνιζόμαστε για μία χαμένη μάχη, για να κρατήσουμε τα λάφυρά μας, όταν υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας".

Και η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας καταλήγει, «υπό τα δεδομένα αυτά έχω την αίσθηση ότι ένας μεγάλος, πραγματικά Εθνικός, στόχος μας, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς. Βέβαια τούτο δεν μπορεί να οδηγήσει σ’ εφησυχασμό εκ μέρους μας. Όλως αντιθέτως αυξάνει τις δικές μας ευθύνες».

akropolis-3akropolis-2


akropolis-1

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Cyberdyne

Εδώ σου πήραν Μακεδονία περίπατο κάποιοι ξιπολιτοι κι εσύ περιμένεις τα μάρμαρα απο τους πιο σκληρούς αποικιοκράτες του πλανήτη χαχα πέσε για ύπνο γερο. Μας εκθετεις

Γ.Τάτσιος: «Να τηρηθεί το άρθρο 120 του Συντάγματος»

Άρθρο 120, παρ. 4 του Συντάγματος (ακροτελεύτια διάταξη): «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία». Ποιος φανταζόταν ότι οι Έλληνες θα κατέβαιναν στους δρόμους και στις πλατείες κι ότι θα διοργάνωναν εκδηλώσεις που συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλο το έτος 2018 για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; Κι όμως. Η άρνηση της κυβέρνησης να πράξει σύμφωνα με την ΞΕΚΑΘΑΡΗ βούληση του Ελληνικού λαού και η χρήση βίας (δυνάμεις καταστολής) με σκοπό τη διάλυση των ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ εκδηλώσεων προάσπισης των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού αποτέλεσε την αφορμή για την ενεργοποίηση του άρθρου 120, παρ.4 του Συντάγματος. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, αφού η κυβέρνηση της Ελλάδας πράττει ΕΝΑΝΤΙΑ στη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού

Αγύριγο κεφάλι

Μεγαλύτερη πιθανότητα θα είχε η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της Αφροδίτης της Μήλου, διότι εκείνη τουλάχιστον, έστω και ακύρως, ΔΕΝ ΕΠΩΛΗΘΗ.________Αλλά ΑΡΠΑΧΤΗΚΕ ... νύχτα!..

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΟΙΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ Η εκδίκαση θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να ακυρωθεί η «συμφωνία» που παραχαράσσει την Ιστορία και παραδίδει τα εδάφη της Μακεδονίας.

ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΥΓΕ ΣΤΑ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΑ

ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΑΣΩΝΟΠΟΥΛΑ

ΜΕ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΕ ΣΛΑΒΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ :

«Λαέ της Μακεδονίας, λόγω των προδοτών και των αποστατών, το μοιραίο έτος του 1912 σας βρήκε διχασμένους, ματωμένους και αποδιοργανωμένους και η γη σας χωρίστηκε μεταξύ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. Αυτή η επαίσχυντη κατάτμηση της Μακεδονίας επιβεβαιώθηκε το 1919 και εσείς συνεχίσατε να είστε υπό τον ζυγό της καταπίεσης… Εν όψει των αιωνίων ιδεωδών του λαού της Μακεδονίας, το πρώτο Μακεδονικό εθνικό συμβούλιο διακηρύσσει σε όλον τον κόσμο τη δίκαιη και αποφασιστική του φιλοδοξία για την ένωση όλου του μακεδονικού λαού με βάση την αρχή της αυτοδιαθέσεως. Αυτό θα θέσει τέλος στην καταπίεση του λαού της Μακεδονίας σε όλα τα τμήματά της… Μακεδόνες υπό την Βουλγαρία και την Ελλάδα _________________η ενοποίηση όλου του λαού της Μακεδονίας εξαρτάται από την συμμετοχή σας στο γιγαντιαίο αντιφασιστικό μέτωπο. Μόνο με την καταπολέμηση του άθλιου φασίστα κατακτητή_______________ θα αποκτήσετε το δικαίωμα για αυτοδιάθεση και ένωση ολόκληρου του μακεδονικού λαού. Είθε η συμμετοχή σας στον γενικό αντιφασιστικό αγώνα να δώσει ζωή στις αρχές που διακυρήχθηκαν στο πρώτο εθνικό συμβούλιο της Μακεδονίας και να σβήσει τα σύνορα που σηκώθηκαν διαιρώντας αδελφό από αδελφό, Μακεδόνα από Μακεδόνα.» Πάμε άλλη μία: αυτό το κείμενο διαφυλάσσεται συνταγματικά στο προοίμιο των Σκοπίων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΧΑ!

Ρουφάτε κι έρχεται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης