Μέλος Επιτροπής βιβλίων Ιστορίας: Φαντασίωση η ελληνικότητα της Μακεδονίας

maxresdefault

«Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική», ανέφερε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου  

Αντιδράσεις προκαλούν οι απόψεις μέλους της επιτροπής για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων στην Ελλάδα και τα Σκόπια. Υποστηρίζει ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια φαντασίωση.

Η Αλεξάνδρα Ιωαννίδου είναι ένα από τα επτά μέλη της επιτροπής που όρισε η ελληνική κυβέρνηση για να εξετάσει τον αλυτρωτισμό στα σχολικά βιβλία των Σκοπίων. Κι όμως, η ίδια αμφισβητεί δημόσια την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δήλωσε στις 19/9/2018: «Ανεχόμαστε χίλια μύρια όσα στο όνομα της τρομερής πατρίδας και μιας, ας το πούμε φαντασίωσης που μας λέει ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική και θα παραμείνει ελληνική».

ΣΧΟΛΙΑ (352)

Xr

Καταρχήν, η κα Ιωαννίδου είναι διαλεκτολόγος/γλωσσολόγος των σλαβικών γλωσσών με ειδίκευση στην πολωνική και ρωσική λογοτεχνία! Με αυτά τα αντικείμενα, δεν μπορεί να εκφράζει άποψη επί ιστορικών θεμάτων, ως ειδικός. Μπορεί να εκφράζει άποψη, όπως εκφράζουμε άποψη όλοι μας στο ...καφενείο. Εκμεταλλεύεται δηλαδή, το κύρος της ως ακαδημαϊκός για να επιβάλλει τις απόψεις της σε άσχετα, με την ειδικότητά της, θέματα. Τί θα συνέβαινε αντίστοιχα, αν ένας καθηγητής του αστικού δικαίου εξέφραζε δημόσια απόψεις για το ποινικό δίκαιο που άπτονται της εγκληματολογίας; Θα τον έπαιρναν με τα γιαούρτια, γι αυτό και δεν το κάνει κανείς. Η συγκεκριμένη όμως ή έχει θράσος να ρισκάρει το επιστημονικό της κύρος, ή έχει κάποιου είδους ασυλία. Κατά δεύτερον, αντικαταστάθηκε απ' την επιτροπή γιατί έρρεπε προς τις σκοπιανές απόψεις.

Γιώργος Παπουτσής

Αυτή η γυναίκα όχι πνευματικός ταγός τών νέων μας φοιτητών δέν είναι αλλά Δούρειος Ίππος στό σώμα τού Ελληνισμού. Δέν είπε κανείς ότι η γεωγραφική περιιοχή τής Μακεδονίας ήταν διαχρονικά ελληνική καί ότι δέν κατοικήθηκε από μύριους όσους επιδρομείς. Αυτό πού είναι δεδομένο είναι πως ο όρος "Μακεδονία" αναφέρεται αποκλειστικά στόν ελληνκό πολιτισμό καί κανένας άλλος λαός δέν μπορεί νά τόν οικειοποιηθεί. Ως πρός τά όρια τού αρχαίου Μακεδονικού κράτους, αυτά εκτείνονταν μετά βίας σέ απόσταση 10 km βόρεια τών σημερινών μας συνόρων μέ τήν FYROM. Άρα η FYROM δέν έχει τό δικαίωμα ούτε καί μέ όρους γεωγραφίας, νά ονομαστεί Βόρεια -Νότια- πάνω -κάτω Μακεδονία.

Στυλιανός Πολίτης

Την λένε και Αλεξάνδρα! Αλήθεια τι σημαίνει αυτή η λέξη στα σλαβικά? Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε ξένο όνομα? Όπως και ο πατέρας του ο Φίλιππος και τόσοι άλλοι Μακεδόνες? Γιατί τα νομίσματα τους και οι επιγραφές στην Μακεδονία είναι στα Ελληνικά? Ας πάει μια βόλτα αυτή η κυρία Καθηγήτρια μέχρι τους αρχαίους τόπους στην Μακεδονία! Βεβαίως μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά πως η Κυβέρνηση την έβαλε εκεί που την έβαλε? Τι να πω και για το Πανεπιστήμιο ….

Yannis Tsonis

Τα κομματόσκυλα δεν μπορούν να έχουν αντικειμενική άποψη παρά μόνο φασιστική. Γι' αυτό η πατρίδα μας καθημερινά ξεπουλιέται σε οποιονδήποτε προβάλει κάποια, έστω και παράλογη αξίωση. Δεν είναι παράλογη η κατάντια της χώρας μας και των Ελλήνων γενικότερα.

Δύστυχη Πατρίδα μας !!!

Το αριστερόστροφο φρικιό θα διορθώσει την Ιστορία της Ελλάδας !

Ξύπνα ΅Ελληνα !!!

Εβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα !! Ρε με ποιους έχουμε μπλέξει !!!!!! Ουστ εθνομηδενιστές !

πολιά κεφαλή-ανωγειανή κουζουλάδα

Αφού, ελληνικέ λαέ, δεν ιδρώνει καθόλου το αυτάκι σου με τα όσα παλαβά, ανιστόρητα, τάχα μου αριστερά και διεθνιστικά σου σερβίρουν καθημερινά ελλειμματικές και κατά κάποιο τρόπο προβληματικές προσωπικότητες, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τον ελληνισμό και την ελληνικότητα της Ελλάδας, σου λέω ευθέως και κατά πρόσωπο ότι είμαστε Ούννοι στην καταγωγή, πρεσβεύουμε και ασπαζόμαστε τον κανιβαλισμό ως θρησκεία, ομιλούμε την τουρκομπαρόκ έκδοση της σανσκριτικής γλώσσας και αγαπάμε οτιδήποτε άλλο σ' αυτό τον κόσμο, αρκεί να μην έχει σαν πρώτο ή δεύτερο συνθετικό τη λέξη Ελλάδα, Έλληνας, ελληνικός, Μακεδονία, μακεδονικός, Θρακιώτικος, Ηπειρώτικος, Θεσσαλικός, Στερεοελλαδίτικος, Πελοποννησιακός, Κρητικός, Αιγαιακός, Ιωνικός, Δωδεκανήσιος, Κυκλαδικός, Ευβοϊκός, "Σποραδικός" κ.τ.λ. Μ' ακούει κανείς; Ε, λοιπόν αυτοί είμαστε και αν δεν σας αρέσει, να πάτε αλλού. Κολοκύθες!

isonomia-isopolitia

Ελπίζω στην αστυνομική σας ταυτότητα να αναγράφεται ευκρινώς το φύλο σας! Γιατί έχω την αίσθηση ότι η "ελληνικότητά" σας είναι ...εγκλωβισμένη όπως υποθέτω ο σεξουαλικός σας προσανατολισμός!

Αυτή είναι σαν τον Εθνικό Σταρ

Μας κυβερνάει ένα Χρυσό Κουφετο θίασος.

Φωτοδεκτης

Κύριε ή Κυρία (δεν σας γνωριζω) "Γιατι" με εκφράζεται απόλυτα. Θέλω να πιστεύω και άλλους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

9
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

22
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17
theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

25