Εισαγγελείς Διαφθοράς για Novartis: «Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου»

Εισαγγελείς Διαφθοράς για Novartis: «Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου»

Διαψεύδουν ότι συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Δ.Τζανακόπουλο στον Άρειο Πάγο - Η κυρία Τουλουπάκη και οι δυο επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς δηλώνουν: «Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση»

Απάντηση στην κριτική και τις αιτιάσεις που δέχονται σχετικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis, δίνει η εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη καθώς και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για τη συγκεκριμένη δικογραφία.

Ειδικότερα, η κυρία Τουλουπάκη και οι δυο επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς με κοινή δήλωσή τους διαψεύδουν εκ νέου ότι συμμετείχαν σε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο στην οποία συμμετείχε «οπουδήποτε κυβερνητικό στέλεχος» ενώ σε ό,τι αφορά την ένταξη των τριών μαρτύρων σε καθεστώς προστασίας επισημαίνουν ότι έχει τηρηθεί πιστά το γράμμα του νόμου.

Αναλυτικά η κοινή δήλωση της κυρίας Τουλουπάκη και των δυο επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς έχει ως εξής:


«Ουδέποτε συμμετείχαμε σε κοινή σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή με οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος για την υπόθεση Novartis. Οι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας τηρώντας πιστά το γράμμα του νόμου. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα υποβλήθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ως είχαμε εκ του Συντάγματος υποχρέωση».

Ακόμη, από την εισαγγελία διευκρινίζεται ότι η έρευνα που διενεργείται στην Ελλάδα για την υπόθεση της Novartis είναι παράλληλη και όχι κοινή σε σχέση με τις έρευνες που διενεργούνται από άλλα κράτη.

Η δήλωση της κυρίας Τουλουπάκη και των δυο επίκουρων εισαγγελέων έρχεται μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών, κατά βάση προσώπων, τα οποία υποστηρίζουν ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι νομικά έωλες (και) γιατί οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων μόνο με απόφαση εισαγγελέα Πρωτοδικών και όχι με απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ενδεικτική επ' αυτού του ζητήματος ήταν η τοποθέτηση που έκανε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας μόνο με απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών. «Αν μιλάμε για υπόθεση δημοσίου συμφέροντος όπως συμβαίνει με την υπόθεση Novartis χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν πήγα να δω τις δικογραφίες δεν είδα να υπάρχει τέτοια έγκριση. Ρώτησα στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάρχει έγκριση. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις είναι άκυρες για έλλειψη προδικασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ένας μάρτυρας που έχει στοιχεία δεν έχει ανάγκη να προστατευθεί» σημείωσε ακόμη ο κ. Αθανασίου διευκρινίζοντας ότι «οι καταθέσεις αυτές δεν δεσμεύουν τη Βουλή γιατί η Βουλή ενεργεί ως ο εισαγγελέας που κάνει προανακριτική και επομένως είναι η Βουλή που θα κρίνει χρήζει η χορήγηση του καθεστώτος προστατευόμενου μάρτυρα».

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Νάσος

Έχει ο καιρός γυρίσματα κύριοι της αριστεράς

XANIA

ΤΟΥΛΟΥΠΕΝΑ , ΕΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΚΟΝΤΟΧΩΡΙΑΝΟΣ ΣΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ , ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ

H ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΑΝΓΓΕΛΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΦΥΛΑΤΑΙ

s

ποσο ηλίθιος κοσμος λαιτζουκος υπαρχει από τα σχολια εδώ μεσα ....αν ημουν πολιτικος η μεγαλοεργολάβος θα διαβαζα αυτά τα σχολια και θα ελεγα..... ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΠΙΑ NOVARTIS ΠΙΑ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΑ ΠΟΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ..... ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΣΘΟΥΣ..... ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΤΟ........ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!!! ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ......

TS

Κάτι πας να πεις αλλά και συ δεν ξέρεις τι θέλεις να πεις. Όμως μπαίνεις ωραία στην διαδικασία. Σήμερα έχει αυξηθεί το τρολ στο 1,2

Και τότε

Ο κΠολλάκης πως γνωρίζει την ιδιοτητά τους και ότι κελαιδησαν επειδή τους έπιασαν με μαύρο χρήμα για να σώσουν το τομάρι τους; Παρακαλώ δεν άκουσα;

ntropi

το γραμμα του νομου εχει καταπατηθει πολλακις (Πολακης βασικα) για να φτασετε σαυτην την ανανδρη σκευωρια.. μονο με αλητειες θα μπορουσατε να βγαλετε απο την μεση τον Αδωνη διεφθαρμενοι αλητοσυριζαιοι

Και γιατί

δεν έχει κληθεί ακόμη να καταθέσει ο Φρουζης? Μήπως γιατί θα καταπέσουν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και θα αμφισβητηθεί η αξιοπιστία τους?

Κλαίω

Σκάνδαλο απο τα λιντλ χαχαχαχα!!!

@Κλαίω ...

μάλλον από τα Jumbo , λόγω και αποκριάς βεβαίως βεβαίως , δικογραφία για τα καρναβάλια !!!

ouou

ilove you http://www.protothema.gr/

Ηλιας

Το ονομα της μια μαρτυρα το γραφει η ζουγκλα μαρια μαρανγγε

ΔΓ / ΔΑ

Αν το όνομα της βγήκε και αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της είναι ντροπή. Ντροπή για όσους δεν την προστάτεψαν. Ακόμα και ψευδομάρτυρας να είναι, τι μήνυμα στέλνει αυτό σε πιθανούς μελλοντικούς μάρτυρες; Ότι έχουμε ένα σύστημα ανίκανο να σε προστατέψει οπότε και να ξέρεις κάτι μη μιλάς. Η ταυτότητα της έπρεπε να αποκαλυφθεί θεσμικά. Όλα μπαχαλο τα έκαναν οι μπαχαλακηδες. Πραγματικά άχρηστοι.

Νικος

Εδώ που τα λέμε το πρόβλημα της δεν είναι η προστασία απο τον Άδωνι αλλά απο τη ίδια τη δικαιοσύνη μετα τις μηνύσεις για συκοφαντία που θα φαει.

ΜΙΚ

Μα δεν θα μπορούσε να είναι κι άλλος. Ποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο των ραντεβού του προϊσταμένου της και θα θυμόταν ώρες και ημερομηνίες της προηγούμενης δεκαετίας. Το ερώτημα είναι πώς προέκυψε ο "αθέμιτος πλουτισμός" της κυρίας, που εξαιτίας του αυτή εκβιαζόταν να καταθέσει "κουκουλωμένη". Κάποιος "αποδοτικός" εκβιασμός της ίδιας προς άλλους μήπως; Σε κάθε περίπτωση, η κυρία είναι πλέον "καμμένο χαρτί".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

56