Γιατί είναι παράνομη η χορήγηση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

Γιατί είναι παράνομη η χορήγηση προστασίας στους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπαγωγή στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα θα έπρεπε να έχει υπογράψει και ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, πράγμα που δεν έχει γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση

Μια παράλειψη που ενδεχομένως θα βοηθήσει στο να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis
εκτιμούν ότι έχουν βρει τα νομικά επιτελεία ορισμένων εκ των πολιτικών τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24 η παράλειψη συνίσταται στο ότι η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας θα έπρεπε να υπογράφεται όχι μόνον από την εισαγγελέα Τουλουπάκη και τους δύο άλλους ανκριτές, αλλά και από κάποιον ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό, για παράδειγμα έναν αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τέτοια υπογραφή δεν υπάρχει. 

Σε μια τέτοια περίπτωση η υπαγωγή των τριών μαρτύρων σε καθεστώς προστασίας δεν είναι σύννομη και θα πρέπει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους προκειμένου οι δέκα κατηγορούμενοι να χρησιμοποιήσουν εις βάρος τους όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο νόμος.

Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας μόνο με απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών. «Αν μιλάμε για υπόθεση δημοσίου συμφέροντος όπως συμβαίνει με την υπόθεση Novartis χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν πήγα να δω τις δικογραφίες δεν είδα να υπάρχει τέτοια έγκριση. Ρώτησα στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάρχει έγκριση. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις είναι άκυρες για έλλειψη προδικασίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Γιωργος

Γιωργος 09/02/201812:22 Αγαπητέ έχεις λάθος στην προσεγγιση σου. Το "δίδυμο" στο οποίο αναφέρεσαι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Όλοι οι εργαζόμενοι του σταθμού είναι συμετεχοντες . Απλά το "καλό καιρό " παίρναν τα χρήματα τους και στα @@ για την παραπληροφόρηση του λαού από τους ΙΔΙΟΥΣ!!! Ακόμη και η τωρινη τους στάση δείχνει την έπαρση που έχουν ακόμη. Θέλουν να τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης !!! Εάν προστατευτει μια πηγή παραπληροφόρησης με Πληρωμένους παραπληροφορητες τότε τι ; Αγαπητέ εάν είχαν άλλη στάση όταν χανόταν θέσεις στον ιδιωτικό χώρο θα ήταν αλλιώς , τωρα θελουν να ξεχαστεί η πληρωμένη στάση τους την επίμαχη περίοδο . Αγαπητέ Γιώργο οι ίδιοι τους δημιούργησαν την εναντίωση που εκφράζεται από τον κόσμο . Είναι τουλάχιστον αστείο να αναφέρεσαι σε χαιρεκακια όταν οι ίδιοι τους επέδειξαν την την πληρωμένη τους στάση ... Πάντα στην καβατζα λοιπόν οι υπάλληλοι ; Όσο για το δημοψήφισμα , η απόφαση του λαού ήταν διαφορετική . Η κυβέρνηση δεν σεβάστηκε το αποτέλεσμα. Και το mega συμφώνησε με αυτήν την προοπτική ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΆΓΜΑΤΟΣ. ( Πληρώθηκαν εκείνο τον μήνα φαινεται..) Από εκεί και μετά η άποψη σου για την πορεία ΕΊΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ και αντανακλά μια μειωψηφια με βάση το αποτελεσμα του δημοψήφισματος. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν ( έχει πάντα κέρδος ) , τον προδότη κανείς! Φαντάζεσαι ποιοι είναι οι προδοτες με την παραπληροφόρηση , έτσι ;

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis έδωσε ο δικηγόρος των τριών μαρτύρων-μηνυτών που κατέθεσαν στην Αμερική για τη φαρμακοβιομηχανία, Παύλος Σαράκης.Είναι εκείνοι που υπέβαλαν την μηνυτήρια αναφορά στις ΗΠΑ. Μια μηνυτήρια αναφορά που συνοδευόταν από χιλιάδες στοιχεία έγγραφα, email, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα. Πρώην μεγαλοστελέχη της εταιρείας οι οποίοι ήταν σε καίρια πόστα και γνώριζαν και πράγματα από το προσκήνιο και το παρασκήνιο. Δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους μάρτυρες της Ελληνικής έρευνας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαράκης τονίζοντας ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ. Οι έρευνες του FBI γίνονται για την περίοδο 2006-2014 και σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, οι τρεις Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας. Αυτή η υπόθεση, θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, τόνισε ο δικηγόρος.Ο κ. Σαράκης τόνισε ότι οι μάρτυρες, που προκάλεσαν την έρευνα καθώς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, έχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση.Σε ερώτηση για το αν έχει φωνάξει η ελληνική δικαιοσύνη τους τρεις Έλληνες, ο κ. Σαράκης απάντησε ότι δεν μπορεί να τους φωνάξει γιατί δεν τους γνωρίζει.

@ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ 09/02/2018 17:09

Με το συμπαθειο, ο Σαρακης ειναι ανταγωνιστης του Μικυ Μαους. Οπου γαμος και χαρα η Σαρακω πρωτη.

Για σοβαρέψου εσυ....

Εαν ο δικηγόρος τους μίλησε για υπάρχουσες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ και οχι αποδειξεις, τοτε κλάφτα Χαράλαμπε για τους μάρτυρες. Δεν εχει απολύτως τίποτε.

Μάρτυρες

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι μάρτυρες,άσχετα αν ήταν ψεύτικοι ή αληθινοί,έδωσαν στοιχεία για τον τρόπο οργάνωσης και δράσης της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης,δεν στηρίχτηκαν κατηγορίες στις μαρτυρίες τους,ήταν επιπρόσθετες επιβεβαιώσεις.Εδώ στηρίζονται κατηγορίες σε μαρτυρίες,επομένως θα πρέπει να δώσουν τα πρόσθετα ενοχοποιητικά στοιχεία στη δημοσιότητα,κι αν δεν υπάρχουν θα είναι καθαρή αστήριχτη συκοφαντία.Όποιος θα ελέγχει την Δικαιοσύνη θα στήνει προστατευόμενους ανώνυμους μάρτυρες,και θα χώνει στη φυλάκη τους πολιτικούς του αντιπάλους.Δηλ. μιλάμε για Χούντα.

FBI: Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον Φρουζή

Αναφορά στο όνομα του κ. Χατζηνικολάου κάνει παράλληλα και το FBI με έγγραφο το οποίο απέστειλε στηνεισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Τα στελέχη του FBI αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω ενημερωτική αναφορά βασίζονται σε εξέταση μαρτύρων, έγγραφα και λοιπό υλικό που αποκτήθηκε από την αμερικανική υπηρεσία, όπως και σε πληροφόρηση από τη Novartis Greece, επισημαίνοντας πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.Στο έγγραφό του και το FBI διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέροντας πως ο εκδότης συναντήθηκε 3 4 φορές με τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του τελευταίου.

Και που 'σαι ακομα. Νεα αποκαλυψη:

Διαβασα στη δικογραφία οτι ο Χατζηνικολαου δουλευει στον Αντενα και συντηθηκε κρυφα με τη γυναικα του.

Panos

Αν με κατηγορούσε κάποιος για κάτι που δεν έκανα, θα τον έτρεχα στα δικαστήρια. Για ποιό λόγο να μην ξέρω ποιός είναι;;

TSOKLIS

Για να μην τους φάνε και αυτούς

ρωτα τον

Μαυρικο

nikos

Αφού δεν σας έκαναν την χάρη να σας τους παραδώσουν να τους ξεσκίσετε, είναι παράνομη η προστασία !! Λες και υπήρχε περίπτωση να βρεθεί μάρτυρας να καταθέσει χωρίς να του εξασφαλίσουν την στοιχειώδη προστασία απέναντι στους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Δόθηκαν κάποια στοιχεία, ας ψάξει η δικαιοσύνη να τα διασταυρώσει με κινήσεις λογαριασμών κλπ. Δεν είναι υποχρέωση των μαρτύρων να το κάνει, ούτε των στρατευμένων "δημοσιογράφων".

YiannisM

Τα ΣΥΡΙΖΟτρολλ βγήκαν από τα λαγούμια τους. Δεν βλέπω κανά σχόλιο για το αρχιλαμόγιο τον Καμμένο ουτε για την επίσκεψη του Τσίπρα στο Παρίσι συν συν γυναιξί και τέκνοις

giwrgos

βαλτο για το ζορο το βρισκω καλο

AP

Το ότι έχετε λυσσάξει να βγάλετε τους προστατευόμενους μάρτυρες κουκουλοφόρους και να να μην λέτε τίποτα για τους πρώην υπουργούς και πρωθυπουργούς που τους απειλούν ανοιχτά είναι ντροπή και δείχνει την κατάντια της δημοσιογραφίας. Αντί να ελέγχετε τους κατηγορούμενους επιτίθεστε στους μάρτυρες! Οι δημοσιογράφοι, ασχέτως των ιδεολογικών διαφορών που έχετε με την κυβέρνηση, έχετε ευθύνη απέναντι στους πολίτες και στην κοινωνία αλλά δυστυχώς αυτό το έχετε ξεχάσει εδώ και χρόνια. Ντροπή σας.

SALES

Σωστός για την άριστη διαπλοκή πολιτών και δημοσιογράφων

Ποιοί μάρτυρες μωρέ?

Στην καλύτερη απλά λένε οτι άκουσαν για μίζες σε κάποιο καφενείο. Οι κουκουλοφόροι είναι ψευδομάρτυρες, γι'αυτό λύσσαξε ο Τσύριζα να τους κρύψει. Ναναι καλά ο βλάκας ο Πολάκης που έδωσε κάποια στοιχεία.

Νικος

Ντροπη ειναι να χαιρεσαι επειδη διωκονται οσοι δεν γουσταρεις ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Δηλαδη κι εγω που δεν γουσταρω εσενα , να παω προστατευομενος και να λεω οτι θελω;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ. Τηρηθηκαν; Αν ΝΑΙ , ΟΚ κανενα προβλημα. ΟΧΙ;;; ΞΕΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ σε αυτους και τους υποστηρικτες τους. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΟΥΓΚΛΑ ΟΥΤΕ ΧΟΥΝΤΑ. Ή μηπως ειναι(αριστερη;;;);;;;;;

Η αλήθεια θα λάμψει

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες δυστυχώς δεν είχαν την ορθή κάλυψη από την πολιτεία διότι έπρεπε να είχαν τηρηθεί όσα προβλέπει ο νόμος, τώρα είναι εκτεθειμένοι. Αλλά εάν δεν έχουν καταθέσει ψεύδη δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Οι δημοσιογράφοι επίσης είναι μοιρασμένοι και πιέζουν με τις ερωτήσεις τους και τους εμπλεκόμενους πολιτικούς. Η αλήθεια θα λάμψει.

Platonas

Αυτο που σου ξεφευγει προφανως ειναι αν για πρωην πρωθυπουργους και υπουργους δεν τηρουνται θεσμοθετημενες διαταξεις για οποιοδηποτε κατηγορητηριο και βγαινουν ονοματα με εικασιες και υποθεσεις τοτε φαντασου τι μπορουν να κανουν σε σενα και σε μενα. Για αυτο εχουμε στη δημοκρατια εχουμε διακριση θεσμων ενω ο συριζα εχει πει επανειλημμενος την κυβερνηση την εχουμε την εξουσια οχι. Σκεψου το λιγο αυτο και ασε τα κομματικα γυαλια, λιγες μερες εχουν περασει και οι νομικοι το εχουν ξεσκισει τελειως διατρητο ειναι

Οι μάρτυρες

ΚΑΤΑ της ΧΑ που ήταν προστατευομενοι ξεβρακωθηκαν κανονικά και έγραψε το σαιτ της, τα ονόματα τους. Άνθρακες ο θησαυρός, ξερά στα σάιτ του συνταγματικου τόξου.

αλητες πολιτικοι μας καταστρεψατε

μιλαει ο αθανασιου που επερνε τηλεφωνο την ανακριτρια κατα την διαρκεια της ανακρισης για να "ενημερωθει".......και ειχε και το θρασσος να το ομολογησει στην βουλη....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dolofonos-moasaic-Mian

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις, καθώς ξετυλίγεται το «κουβάρι» της δολοφονίας της Suzanne Eaton - Ο 27χρονος Γ.Π., που ομολόγησε το έγκλημα, είχε «πάθος» με τη φύση και γνώριζε σπιθαμή προς σπιθαμή τα σπήλαια του νησιού, τα οποία εξερευνούσε και ανέβαζε τα σχετικά βίντεο στο YouTube - Το ίδιο είχε κάνει και με την σπηλιά όπου έκρυψε την σορό της 60χρονης!

132