Βενιζέλος σε Βούτση: Δώστε τα έγγραφα που λείπουν από τη δικογραφία Novartis

Βενιζέλος σε Βούτση: Δώστε τα έγγραφα που λείπουν από τη δικογραφία Novartis

Δεν έχει συμπεριληφθεί η έγκριση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους προστατευόμενους μάρτυρες, λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Σημειώνει ότι το όνομά του συμπεριλήφθηκε στο φάκελλο αν και δεν δόθηκε από τις αμερικανικές αρχές και το FBI

Ζήτημα νομιμότητας της διαδικασίας που ακολουθούν Δικαιοσύνη και Βουλή στον χειρισμό της υπόθεσης Novartis εγείρει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι από την δικογραφία που διαβιβάστηκε στο κοινοβούλιο λείπουν κρίσιμα έγγραφα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση εξηγεί πως «στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:

-Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε  η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.

-Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων  οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο».

Ο κ. Βενιζέλος, ζητά από τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου να ζητήσει τα παραπάνω έγγραφα «ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος» ενώ υπογραμμίζει πως «Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας».

Όπως προκύπτει από την δικογραφία που βρίσκεται στην Βουλή το FBI απέστειλε αρχικά το δικό του πόρισμα από τις έρευνες που πραγματοποίησε. Στο πόρισμα ρητά αναφέρει πως από τα εως τώρα ευρήματα προκύπτουν τέσσερα σχέδια δωροδοκίας ιατρών και όχι πολιτικών. Παράλληλα, επισημαίνει οι πληροφορίες του πορίσματος προορίζονται «μόνο για πληροφοριακούς και καθοδηγητικούς σκοπούς και δεν δύναται να χρησιμοποιηθούν από την Κυβέρνησή σας σε οιεσδήποτε ποινικές διώξεις…» χωρίς «την ρητή έγκριση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπήρξε σχετικό αίτημα της Ελλάδας για άρση του συγκεκριμένου περιορισμού για τουλάχιστον 14 άτομα (επτά πολιτικούς και 7 μη πολιτικούς). Από τα στοιχεία του αμερικανικού πορίσματος υπάρχει άμεση εμπλοκή για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όχι όμως και για τα πολιτικά.

Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μάριο Σαλμά, Αδωνη Γεωργιάδη, Αντώνη Σαμαρά, Ανδρέα Λυκουρέντζο , Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Από την δικογραφία λοιπόν λείπει το ελληνικό εξερχόμενο έγγραφο που περιλαμβάνει την παραπάνω λίστα προσώπων, περιλαμβάνεται όμως το Αμερικανικό με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018 το οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων προς τις εγχώριες αρχές μας πως μόνο για τα συγκεκριμένα άτομα «το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτούς λόγους».ΣΧΟΛΙΑ (71)

αδέκαστο κοτσύφι

Αυτόν τον άφησε η αμερικανική δικαιοσύνη για το τέλος, γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τον τυλίξει σε δυο κόλες χαρτί λόγω εκτοπίσματος. Καλομελέτα Βαγγέλη και έρχεται η μέρα που θα γίνει ολόκληρη πτέρυγα στις φυλακές προς τιμήν του ένδοξου πράσινου κόμματος και των συνεργατών σας από Μεσσηνία μεριά. Οι πρώτοι που έτρεξαν να δούνε τα έγγραφα είστε. Ο έρωτας, το χρήμα και το ζόρι δεν κρύβονται.

AA

ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ MADE IN GREECE.

τυπολατρεια

το τελευταιο καταφυγιο του ενοχου

Νίκος Βικιανός

Από τόσες σελίδες το λείπει μία η δύο, η ουσία δεν αλλάζει αγαπητέ συνταγματολόγε. Τα πήρες και άσε τα σάπια.

wolf

Με τον καταπτυστον νομο σου περι ευθυνης υπουργων , εισαι αυτος που θα επρεπε , αν ειχες - εκτος απο τα λιπη σου- και λιγο φιλοτιμο , να εξαφανισθεις απο την πολιτικη σκηνη !

??????

@ wolf.....ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ...ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ .....ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ..... ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ.....

ΠΡΟΣΘΕΣΗ

Τον νομο αυτον (νόμος 3126/2003) υπερψηφισαν τότε ΚΑΙ ΟΙ κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, νυν ΣΦΥΡΙΖΑ....τραβα διαβασε τα πρακτικα του κοινοβουλιου της σχετικης ψηφοφοριας...να τα γραφουμε ολα συντροφε, ετσι ? οχι οτι μας συμφερει

ALEXIS

σκασε ..... ο νομος περι ευθηνης υπουργων ισχυει απο το 1920

Τι να πω ?

Ποτέ δεν γούσταρα τον Βενιζέλο, ούτε τώρα. Αλλά πολύ μ αρέσει όταν μαρσαρει... Πιθανότατα λόγω γνώσεων να τους χορέψει...

Για λίγο ακόμα ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τη δικαιοσύνη για να πλήξει όλους τους αντιπάλους του με μια βολη. Για να σωθεί από το συλλαλητήριο τα βάζει με ένα δυνατό block που δεν θα του χαριστει. Τους μόνους που σκέπτομαι είναι όλους εκείνους τους δικαστικούς λειτουργούς που θα θυσιαστούν οι καριέρες τους για να δώσουν λίγη ακόμα ζωή στο αριστερόστροφο μόρφωμα. Αμφιβάλλω ότι αυτοί οι πολιτικοι διοικητές είχαν ρόλο, εν γνώσει τους τουλαχιστον

Προς Θεού

Οχιιιιι, μη του τα δίνετε. Θα τα φάει κι αυτά.

ΧΟΝΤΡΈ,

τρέχααα.

Έλεος

Δε μπορώ άλλο, θα σκάσω.

ξυδι

Ο ρε πονος τα τρολ της ΝΔ εδω μεσα δεν θα ερθει ο διορισμος τελικα αχχχχαχαχχα. Προσεχτε μην σας κοψουν και τα 0.60 για τα σχολια θα εχουν οικονομικο θεμα σε λιγο που θα φτιαξουνε οι μεγαλοεπιχειρηματιες αλλο κομμα με σαναθρωπο να πριμοδοτησουν

Theodore.

Η Νδ δεν έχει λεφτά ρε σαχλαμάρα για 60λεπτους σαν και του λόγου σου, όπως έχει ο συριζας με τα πολύ περισσότερα λεφτά που παίρνει κρατική επιχορήγηση.Ουστ.

Μαδούρο game

Το Μαδούρο game συνεχίζεται με αποκαλύψεις για την προχειρότητα που η τσογλαναρία του Σύριζα στήνει κατηγορίες για να καταλύσει το κράτος δικαίου.

τα έχεις πάρει,

κι εσύ;

&&&

Κράτος δικαίου είπες; Χαχαχαχαχαχαχ, κλαίω!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrysoxoidis2333

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες -  «Το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου» - «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου»

22
pame-monako-arthro_2

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΚΚΕ μετέβη σήμερα στο Πριγκιπάτο και συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση η οποία ξεκίνησε με περιφρούρηση στο θρυλικό ξενοδοχείο Ερμιτάζ!

25
TSEPELHS

«Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης  δεν έμεινε μόνο στις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικές φωτογραφίες και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με πρωτοκλασάτα στελέχη του DEB αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του», τονίζει δημοσιογράφος από την Ξάνθη

tsipras_brixeles

 Κατά την ομιλία του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

mitsotakis-brussels-arthro

Με έμμεση αναφορά στην υποχρέωση των Σκοπιανών να σεβαστούν τη Συμφωνία των Πρεσπών η ελληνική στήριξη για έναρξη διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας με την ΕΕ - Πρόταση για «decoupling», αποσύνδεση δηλαδή της υποψηφιότητας των Σκοπίων από της Αλβανίας

48