Αβραμόπουλος για Novartis: «Αίτημα στον Αρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα»

Αβραμόπουλος για Novartis: «Αίτημα στον Αρειο Πάγο να ανακαλέσει άμεσα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα»

«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή» απάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σχολιάζοντας τις ανώνυμες καταγγελίες ότι χρηματίστηκε για να πείσει τον πρώην πρωθυπουργό για την ανάγκη αγοράς 8 εκατ. εμβολίων

«Άθλια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας» χαρακτήρισε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος
την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

«Εδώ και δεκαετίες προσφέρω στην πατρίδα με σκοπό τη διαφάνεια. Εκφράζω την αγανάκτηση και λύπη μου γιατί αυτή τη συγκεκριμένη στιγμη ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας. Αυτή η υπόθεση δεν με αγγίζει με κανένα τρόπο» ξεκαθάρισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Mεταξύ άλλων ο Έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης έκανε λόγο για καθοδηγούμενη ψευδορκία, και για μια σκοτεινή υπόθεση, που βαραίνει ως σκιά την κοινωνία. Κάνοντας λόγο για «θλιβερή υπόθεση συκοφαντίας θλιβερών ψευδομαρτύρων με κουκούλα» ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως «καταθέτω μηνυτήρια αναφορά κατά των ψευδομαρτύρων και ζητώ από τον Άρειο Πάγο να αποσύρει την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Έχει υποχρέωση να το κάνει. Οι μαρτυρίες βασίζονται σε αόριστες φήμες, δεν βασίζονται σε κανένα στοιχείο».

«Αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το ζήτημα στο σύνολο των θεσμών για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όσον αφορά στην υπόθεση των εμβολίων ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε «υπερήφανος» για τη διαχείριση λέγοντας πως υπεύθυνο είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

«Όταν ξέσπασε η κρίση συγκροτήθηκε διεπιστημονική επιτροπή. Τώρα οι κουκουλοφόροι τη συνδέουν με την υπόθεση της Novartis. Ο κουκουλοφόρος που σύντομα θα αναγκαστεί να βγάλει την κουκούλα ψεύδεται διότι δεν υπήρξε δεύτερη παραγγελία από τη Novartis. Προηγήθηκε έρευνα αγοράς και τότε η Novartis δήλωσε επίσημα αδυναμία προσφοράς» πρόσθεσε. 
Τι απαντά ο Αβραμόπουλος για τα 8 εκατομμύρια εμβόλια

Και συνέχισε: «Στη Novartis πληρώθηκαν 1,4 εκατομμύρια δόσεις. Οι οδηγίες τότε από τον ΠΟΥ έλεγε ότι απαιτούνται δύο δόσεις κατ΄ άτομο. Η Ελλάδα αποφάσισε ότι έπρεπε να εμβολιστεί ο μισός πληθυσμός δηλ. 4 εκατομμύρια. Ο ΠΟΥ όμως αποφάσισε στη συνέχεια τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού. Δηλαδή οκτώ εκατομμύρια κατοίκων επί δύο δόσεις για τον καθένα. Δύο μήνες μετά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός κρίνει ότι μία δόση κατ άτομο είναι επαρκής. Το υπουργείο ακυρώνει την πρώτη παραγγελία και επιστρέφει στην αρχική απόφαση κάλυψης. Οι εταιρείες προσέφυγαν στη διεθνή Δικαιοσύνη και το ΚΕΛΠΝΟ κερδίζει με ανταγωγές την υπόθεση. Μόνο η Ελλάδα προσέφυγε στη διεθνή διαιτησία. Ακολούθως ο ΠΟΥ έδωσε εύσημα στην Ελλάδα για τους χειρισμούς της και την έγκαιρη θωράκιση του πληθυσμού. Λέει ο μάρτυρας ότι ο "υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή". Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Ο πρωθυπουργός συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αυτό είναι εύσημο για τον Καραμανλή».

«Η δικαιοσύνη θα κρίνει ποιοι εμπλέκονται σε αυτή τη σκευωρία θα τη βοηθήσουμε να τους ανακαλύψει και να τους φέρει στο εδώλιο» τόνισε επίσης για να καταλήξει: «Στόχος η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η πολιτική τάξη της χώρας».

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι δεν χρειάστηκαν παρά δύο μόνο ημέρες με σκοπό τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. «Είναι πράξη εσκεμμένη και υποκινούμενη, έκφανση της σήψης και της παρακμής που έχουμε οδηγηθεί. Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου υπονομεύονται. Η καταδίκη κάθε προσπάθειας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης πρέπει να είναι κατηγορηματική. Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Όταν ενημερώθηκα, νόμισα ότι ο συνομιλητής μου έκανε πλάκα, αλλά "δεν μασάμε". Οι ψευδομάρτυρες ετέθησαν στην υπηρεσία σκοτεινών κύκλων και σκοτεινών σκοπών. Εκείνοι που τους υπαγόρευσαν τα άθλια και ασυνάρτητα κείμενα θα αποκαλυφθούν. Είναι θέμα ωρών η σκευωρία να καταρρεύσει και οι εμπνευστές θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».Η συνέντευξη του πρώην υπουργού Υγείας, το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα. 

«Συκοφάντες και νοσηρά μυαλά μου έστησαν σκευωρία»

Για «σκευωρία», που του έστησαν «συκοφάντες» και «νοσηρά μυαλά» έκανε λόγο σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και πρώην υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας την οργή του για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «σήμερα έλαβα γνώση της ατεκμηρίωτης και διάτρητης δικογραφίας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο που σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα ευσταθούσε. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευστούν».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αντέδρασε σε όσα υποστηρίζει ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες για μίζες που δόθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού που αφορούσε στον μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό HIV.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια εβδομάδα μετά, δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιο HIV. Τότε ρώτησα τους συνεργάτες μου τι χρειάζεται και μου απάντησαν μοριακός έλεγχος. Να εγκαταστήσουμε, απάντησα. Μου είπαν ότι χρειάζεται διαγωνισμός και θα στοιχίσει πολλά. Και τότε τι έκανα; Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας ή το υπουργείο Ανάπτυξης , κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις αυτές προχωρήσεις».

«Αρα αυτό που λέει, όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι συκοφαντία. Αυτό που δεν ξέρει αυτός ο αλητήριος είναι ότι δεν ήταν το υπουργείο, ήταν η Βουλή. Ας κατηγορήσει λοιπόν ευθέως τη Βουλή» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας:

«Θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν και όχι να παίρνουν στα σίγουρα όσα τους λένε αυτοί οι περιέργοι τύποι που προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους».

ΣΧΟΛΙΑ (78)

Δεξιός

Τι διάβασα μόλις ρε παιδιά, εδώ θα τρελαθούμε!!! ο Φρουζής είχε κάνει μήνυση στην αξιόπιστη μάρτυρα ότι του έκλεψε πολλά λεφτά από το λογαριασμό του πολύ ΠΡΙΝ από όλα αυτά και τις καταθέσεις!! Νομίζω ότι με αυτό τελειώνουν όλα...

Τερατολογίες από αδικαιολογήτως πλουτίσαντες

Εκτιμώ ότι ο Αβραμόπουλος πήρε 40 εκατομμύρια δήλωσε η μάρτυρας. Καλό είναι αυτό, αλλά δεν πρέπει να μας πει αφού τα ξέρει όλα, πως τα πήρε; Μετρητά τόσα δεν υπάρχουν, άρα πως τα πήρε; Δεν πρέπει να εντοπισθεί τουλάχιστον όχι αν τα πήρε, αλλά αν υπήρξε λογαριασμός που να τα είχε. Προσέξτε το καλύτερο. Ο Φρουζής, λέει, έστελνε συνεχώς μηνύματα στα κεντρικά της Ελβετίας και ζητούσε αύξηση του προϋπολογισμού του τμήματός του 200.000 ευρώ για δωροδοκίες. Τι θα τα έκανε τα 200 χιλιάρικα ρε παιδιά; Με αυτά θα λάδωνε πρωθυπουργούς, υπουργούς, ΕΟΦ, επιτροπές, και 4.000 γιατρούς; Η μεγάλη πλάκα θα είναι να βγει κάποιος και να πει ότι ο κ Αβραμόπουλος τα έχει θάψει τα 40 εκατομμύρια σε ένα βουνό πίσω από το πατρικό του. Ρούπελ θα το κάνουνε μετά από το σκάψιμο...

Κ

Το αυτονόητο ειναι να ψάξουν τον φλουφλη κολαούζο και δηθεν γραμματέα του τον Καλ....λο, σιγά μην έμπλεκε στα φανερά ο ίδιος ο εντιμότατος .....

Πανος-Φρανκφουρτη

Ετσι ακριβως αντιδρουσε κι ο Τζοχατζοπουλος !!! Μονο τους 12 Θεους του Ολυμπου δεν απειλησε με Αγωγες.....Λαμογια-Κλεφτες..Ειναι πολλα τα λεφτα ΑΚΗ.

Κάτσε Γερμανία καλύτερα, δεν θα μας λείψεις

Τρομερό το κριτήριό σου για το αν λέει αλήθεια ένας άνθρωπος ή όχι.

kapar13

Γειά σου ρε Αβραμόπουλε, επίτροπε μετανάστευσης! Πανάθεμα κι άμα έχει σκίσει χαρτί βρεγμένο τόσα χρόνια τώρα που έχει γίνει της κακομοίρας με το μεταναστευτικό σε όλη την Ευρώπη... Οι επίτροποι στην εκκλησιά στο χωριό μου τουλάχιστον σβήνουν και κανένα κεράκι που και που, αυτός ο κλαρινογαμπρός τίποτα! Όλο ύφος και κο-κο και από αυγά μηδέν εις το πηλίκον... Πόσο θα τους πληρώνουμε ακόμα; Πόσο; Υποθηκεύσαμε την χώρα για εφτά γεννιές μπροστά και σιτίζονται ακόμα στο πρυτανείο οι Αβραμόπουλοι;

κλεφτες με γραβατες

λυμαινονται τον τοπο. Αυτοι ειναι οι αληθινοι ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΑΙ

ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ

ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΟΡΟΥΣ. Ο ΑΔΩΝΗΣ ΤΟ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑΣΑΣ ΣΚΕΥΩΡΟΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΩΞΗ ΝΑΚΕΔΟΝΙΑΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕΤΕ!!!!!!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΩΡΕΑ ΘΕΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΠΟΛΙΚΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΗ ΧΑΡΑ.

Α

ΣΚΑΣΜΟΣ ΜΠΟΛΣΕΒΗΚΕ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΗΣΤΗ ΑΝΤΕΘΝΗΚΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΕ ΣΤΑΛΙΝΑ

Κκκ

Ποσο χωμένος φαίνεται και δεν το καταλαβαίνει , ίδιος ο Ακης..!! Η ζωάρα τέρμα Αβραμο, να πληρώσεις λίγα απο δεινά που συσσώρευσατε εσυ και οι όμοιοι σου . Ξεδιάντροποι εως το τέλος - λες και χρειαζεται δικαστήριο για τα προφανή .

Νικ

Ποιός απο αυτούς που πιστεύουν αυτές τις γελοίες καταθέσεις μπορεί να πιστέψει και την εκδοχή οτι ταλεφτά πήγαν στις τσέπες των στελεχών της novartis και αυτοί δήθεν υποστηρίζουν οτι τα έδωσαν σε πολιτικούς.Ωραία και αυτή η εκδοχή!

ολοι στη φυλακη

να ξεβρωμισουμε απο τη Δεξια σαπιλα!

Θεία δίκη

Δημιουργήσατε "κουκουλοφόρους μάρτυρες" κατά της Χρυσής Αυγής και τώρα σας γυρίζει μπούμεραγκ. Ρε πως τα φέρνει η ζωή καμμιά φορά!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

polakisq

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για δυο δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, έπειτα από μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή για το ΚΕΕΛΠΝΟ

39
KINAL_KO1

Στην πρώτη του ερώτηση στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον στρατό των γενικών και ειδικών γραμματέων, μετακλητών και δημοσιογράφων που διορίστηκαν σε υπουργεία – Επίσης ρωτά για το κόστος των διορισμών

2
mitsotakis_germania

Οι πρώτες 14 ημέρες διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έφεραν πολλές αλλαγές στην καθημερινή και πολιτική ζωή των Ελλήνων, γράφει ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή

petsas123-mesa

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, την Παρασκευή για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη Δευτέρα για την κατάργηση του ασύλου - Σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία τα πρώτα ταξίδια του πρωθυπουργού - Μέχρι τις 10 Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ για το Ελληνικό

49