Πάλι στα... κάγκελα οι ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση

Πάλι στα... κάγκελα οι ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το περιεχόμενο τροπολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση και εισάγει νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών

Πάλι στα... κάγκελα οι ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση
Πληθαίνουν οι επιμέρους εστίες τριβής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να οξύνεται ο εκνευρισμός και η δυσφορία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων σε μια περίοδο που απαιτείται απόλυτη σύμπνοια για την επίτευξη συμφωνίας.

Αυτή τη φορά, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι με το περιεχόμενο τροπολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση και εισάγει νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί οι διατάξεις του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια το οποίο το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου καταψήφισε.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, για την τροπολογία, η τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου  δηλώνει πως «Παρά τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας ότι οι αλλαγές στην Παιδεία δεν θα γίνουν αιφνιδιαστικά αλλά έγκαιρα και μετά από διάλογο, και παρά την οδηγία της Προέδρου της Βουλής να μην γίνονται αποδεκτές τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, εντούτοις ψηφίστηκε τροπολογία αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που καθορίζει νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών σε άσχετο νομοσχέδιο» και προσθέτει «Ως τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θέλω να καταστήσω σαφές ότι σε καμιά περίπτωση δεν επικροτούμε ούτε συνομολογούμε σε τέτοιου είδους πρακτικές, που μόνο βλαπτικές έχουν αποδειχθεί στο χώρο της Παιδείας, ο οποίος έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα από παρόμοιες πρακτικές κατά το πρόσφατο παρελθόν και τις οποίες είχαμε στηλιτεύσει με σφοδρότητα».

Επισημαίνει τέλος ότι «Εάν για τη συγκεκριμένη διάταξη είχε γίνει συζήτηση θα διατύπωνα την κατηγορηματική μου αντίθεση, διότι το νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές ακυρώνει τις ειδικές κατηγορίες πλήττοντας κυρίως τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, ενώ δεν μεριμνά για την αποκατάσταση των εισαχθέντων με το 10%, περιπτώσεις για τις οποίες είχαμε δώσει μάχη, ώστε να αποκατασταθούν οι αδικίες. Το ζήτημα των μετεγγραφών είναι εξαιρετικά σοβαρό θέμα και όπως είναι αυτονόητο απασχολεί τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες που καλούνται εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης να σπουδάσουν τα παιδιά τους, και ως εκ τούτου αναμένουμε από το υπουργείο να διορθώσει άμεσα το λάθος, στο οποίο έχει υποπέσει.»  
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης