Βενιζέλος: Ναι, πήρα το Eμπραέρ για να γλιτώσω τις διακοπές μου

Βενιζέλος: Ναι, πήρα το Eμπραέρ για να γλιτώσω τις διακοπές μου2

Σάλος από το δημοσίευμα και τις φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήρε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να πάει από τη Σκιάθο στις Βρυξέλλες και επέστρεψε στο νησί των Σποράδων – Τι απαντά το ΘΕΜΑ

Η κυβέρνηση μπορεί να θέλει ακόμη δουλειά για να καταστεί... ιπτάμενη, όμως η εξουσία δίνει φτερά, τουλάχιστον στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Παρότι μοιάζει ανεξήγητο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πριν από λίγες μέρες κατάφερε να πείσει τον υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να εγκρίνει την προσγείωση ενός κυβερνητικού αεροσκάφους στη Σκιάθο για τη μετακίνηση του πρώτου στις Βρυξέλλες.Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, που ζήτησε να τον παραλάβει το VIP αεροσκάφος από το νησί των Σποράδων για να μη χαλάσει τις διακοπές του, έκανε κι αυτός μια παραχώρηση: μετακινήθηκε στη Σκιάθο από τη Σκόπελο όπου παραθέριζε με πλωτό μέσο... Βλέπετε, η Σκόπελος δεν διαθέτει αεροδρόμιο...
Για να καταστεί δυνατή η πτήση του κ. Βενιζέλου προς το Βέλγιο μέσω Σποράδων, ο κ. Αβραμόπουλος ήρε τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει πριν από 12 μήνες, τον Αύγουστο του 2013, όταν είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει πανομοιότυπο αίτημα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Τότε μάλιστα ο υπουργός Αμυνας είχε δώσει στη δημοσιότητα το αίτημα του κ. Βενιζέλου να προσγειωθεί το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων στη Σκιάθο για να ταξιδέψει ο τελευταίος στις Βρυξέλλες, σχεδόν αδιαφορώντας για τη δημόσια διαπόμπευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που επικρίθηκε ότι έχει παράλογες απαιτήσεις και δεν ενδιαφέρεται για την εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος. Τότε, μάλιστα, είχε «διαρρεύσει» έγγραφο του ΓΕΑ στο οποίο χειρόγραφα είχαν προστεθεί οι εξής φράσεις: «Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και μέχρι εκδόσεως τροποποιήσεως το δρομολόγιο επιστροφής περιλαμβάνει στάση στη Ν. Σκιάθο και η ώρα αναχωρήσεως είναι η 09.30». Το αίτημα που απερρίφθη τότε ενεκρίθη φέτος χωρίς κανένα παρατράγουδο. Με την ενδιάμεση στάση του κυβερνητικού Embraer στη Σκιάθο το κράτος επιβαρύνθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ για μια πτήση προς τις Βρυξέλλες που θα μπορούσε να κοστίσει ελάχιστα χρήματα, ιδίως αν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεγε να πετάξει με πτήση της γραμμής. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως, θα έπρεπε να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με απλούς πολίτες που δεν εκφράζονται ακριβώς με κολακευτικό τρόπο για τον υπουργό Εξωτερικών όταν έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν δημοσίως...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

Πόσο κοστίζει μία ώρα πτήσης με το συγκεκριμένο αεροσκάφος; Σύμφωνα με το επίσημο τιμολόγιο, κάθε ώρα πτήσης με το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων τύπου Εμπραέρ επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ.
Το πρωί της Κυριακής, το υπουργείο των Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα, όπου ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται ότι μετακινήθηκε προς τη βελγική πρωτεύουσα μέσω Σκιάθου για να μην χαλάσει τις εργάσιμες -όπως τις χαρακτηρίζει- διακοπές του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών:

«Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».
Τι απαντά το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάσαμε την ανακοίνωση, κατανοούμε την κρισιμότητα των στιγμών που έζησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και επειδή κατηγορούν τον Τύπο ότι κάνει μόνο κριτική εμείς έχουμε και προτάσεις:

Α. Προτείνουμε άμεσα να αγοράσει η χώρα ένα αεροπλανοφόρο το οποίο να κάνει αβλαβή διέλευση-παραμονή πέριξ των διακοπών του κ. αντιπροέδρου για ώρα ανάγκης,

Β. Αλλιώς να γίνει επειγόντως αεροδρόμιο στη Σκόπελο (ή σε άλλο νησί της επιλογής του), αφού προωθηθεί τάχιστα μέσω του ΕΣΠΑ η σύζευξη Σκοπέλου-Σκιάθου με υπόγεια διάβαση.

Είμαστε κι εμείς στενοχωρημένοι με την απελπιστικά εμπεριστατωμένη αποκάλυψή μας που τον οδηγεί σε τέτοια ομολογία ψυχής που πραγματικά μας συγκινεί με την ειλικρίνειά της.

ΥΓ: Τέλος, να διαταχθεί ΕΔΕ για το ποιοι «άθλιοι» μας παρέσυραν βγάζοντας επισήμως το περσινό έγγραφο που δείχνει ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι επιβλαβής για το Δημόσιο ενώ όπως απέδειξε ο κ. αντιπρόεδρος είναι η φθηνότερη και πιο οικονομική λύση. Οι άνθρωποι είναι για μπουγέλο.


ΣΧΟΛΙΑ (587)

νικος κουτεντακης

ΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ?.....ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

απυρόβλητος

Τι να πείς!!! Πρώτη φορά βλέπω έναν λαό να τον εξουσιάζει ένα ψηλό χαζό και άχαρο Σαμάρι ένα γουρούνι και ένα στουρνάρι που έβαλε για βιτρίνα τον χάχα Χαρδούβελη.

πατριώτης

Τι να Πέις με την βλακεία του έλληνα πολιτικού. Ντροπή και αηδία σε αυτός που μας κάνουν κουμάντο σε μια χώρα που έδωσε πολλά και θα έπρεπε τέτοιους πολιτικούς να τούς χλευάζει και να τους εξορίζει. Ξυπνά Έλληνα πατριώτη και διώξε αυτές της κοπριες που θέλουν να σε φάνε. Όχι άλλο σκλαβιά οι τούρκοι έφυγαν απο Πατριώτες και όχι με την πολιτική, η Ελλάδα έγεινε κράτος απο τον έλληνα πολίτη και όχι απο 300ους χαζους δουλέμπορους που πουλάνε τον ελληνικό αίμα για μερικά δολάρια και ευρώ σε τράπεζες και χώρες που ηταν πάντα απέναντι απο τον έλληνα. Η ιστορία μας έδειξε ποιοι είναι καλοί και ποιοι όχι και ενα είναι γνωστό μονο εχθροί υπάρχουν για την Ελλάδα, βλέπετε οικονομία βλέπετε Μακεδονία βλέπετε Σμύρνη, Κύπρος, βαλκανικό. Κάθε χώρα της Ευρώπης κάπου βρίσκονταν σε αυτά και μας έκαναν κακό.

Πασοκιστάν

Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω, ιπτάμενο και δυνατό. Ετσι Ραγιάδες, καλα σας κανει ο χοντρός . Άντε μην ζητήσει να τον μεταφέρετε σε θρόνο που βαστάζουν τεςςερα παλικάρια και να απαιτεί να προσκυνητές οταν περνάει το άγημα μπροστά σας.

Γεράσιμος

Αν ήξερα ποιος έδωσε την άδεια να πάρει το προεδρικό θα τον χαστουκιζα.

Γνωρίζει κάποιος;

Προσπαθώ τόση ώρα να βρω με μηχανή αναζήτησης το νόμο που καθορίζει τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για το τυπικό του θέματος (για το ηθικό είναι μία άλλη ιστορία). Μάταια. Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει;

ΑΑΑ

Ο πιο μισητός πολιτικός που γνώρισε η Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια.

Παρατηρητής

Aυτό σας μάρανε?Έλεοοοο...ς

Σκατ..καταιγίδα

Εντάξει....μιλάμε για φοβερή shitstorm αυγουστιάτικα....

PLANITIS

Για άλλη μια φορά, το Πρώτο Θέμα ανάβει φωτιές εκεί που δεν χρειάζονται! Η πτήση ήταν για υπηρεσιακούς λόγους και όχι για ιδιωτικούς λόγους. Από εκεί και πέρα το να δημιουργείτε θέμα εκεί που δεν υπάρχει καν ανάγκη λέει πολλά για εσάς και τους στόχους σας!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Kyriakos_Mitsotakis

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη -Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν στη δέσμευση ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις προς τους πιστωτές για το 2020

xaris98

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε στο θέμα του τουρισμού θα πρέπει να γίνει στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια που να βασίζεται σε ανάλυση δεδομένων «για το ποιους τουρίστες θέλουμε να προσελκύσουμε, πότε τους θέλουμε και γιατί»

papariga

«Η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από το στρωμένο κόκκινο χαλί που της άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα» ανέφερε στην ομιλία της στη Βουλή η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ

6