Αμηχανία Βενιζέλου για Παπανδρέου και ασκήσεις ισορροπίας για ακροδεξιά

Αμηχανία Βενιζέλου για Παπανδρέου και ασκήσεις ισορροπίας για ακροδεξιά

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει εκφράσει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση Σαμαρά και εμμέσως έχει ταχθεί υπέρ ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού, με άλλον πρωθυπουργό

Αμηχανία Βενιζέλου για Παπανδρέου και ασκήσεις ισορροπίας για ακροδεξιά
Τρεις φορές ρωτήθηκε για τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Κυριακή, και τις τρεις απέφυγε να δώσει ουσιαστική απάντηση για τις πραγματικές σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό, τον ρόλο και τις προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του τελευταίου.

Η αμηχανία, ου μην και ο φόβος, φαίνεται να είναι κυρίαρχα στη Χαριλάου Τρικούπη, σχετικά με το θέμα του κ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει εκφράσει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση Σαμαρά και εμμέσως έχει ταχθεί υπέρ ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού, με άλλον πρωθυπουργό. Με δεδομένο μάλιστα ότι επηρεάζει ένα κρίσιμο αριθμό βουλευτών, από τους οποίους εξαρτάται η κυβερνητική σταθερότητα, ο κ. Βενιζέλος δείχνει να φοβάται τις επόμενες κινήσεις του κ. Παπανδρέου. Γι’ αυτό και αποφεύγει να πάει την αντιπαράθεση με τον προκάτοχό του στο ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πιο πέρα, αρκούμενος είτε σε ξεσπάσματα εναντίον του, όπως έκανε προ εβδομάδας, εξαιτίας της άρνησης του πρώην πρωθυπουργού να ψηφίσει τη ρύθμιση για τις τράπεζες, είτε αφήνοντας φαρμακερά μεν, πλην άνευ σημασίας, υπονοούμενα, σαν εκείνο περί «εκκρεμοτήτων», που έχει ο κ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ.

Κλείσιμο
Παρότι όλοι αντιλήφθηκαν ότι οι «εκκρεμότητες» αυτές είναι κυρίως οι οικονομικές, που άφησε στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου – τα χρέη του Κινήματος από τις ημέρες της προηγούμενης ηγεσίας φτάνουν ίσως και τα 120 εκατομμύρια ευρώ – ο κ. Βενιζέλος μίλησε στη συνέντευξη τύπου μόνο για «πολιτικές εκκρεμότητες». Πολλοί μιλούν πλέον για ‘ομηρία» του κ. Βενιζέλου από τον κ. Παπανδρέου. Ιδίως όταν ο νυν πρόεδρος αποφεύγει, προφανώς για να μην υποστεί τη μήνη του προκατόχου του και να μην εισπράξει το ΠΑΣΟΚ όλη τη φθορά και τη δημόσια αποδοκιμασία, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα κόλαφος έξι ελεγκτικών εταιριών για το πάρτι εκατομμυρίων που συνέβαινε στο ΠΑΣΟΚ από το 2004 έως και το 2011, αποτέλεσμα του οποίου είναι όχι μόνο να φαγωθούν περί τα 170 εκατ. ευρώ κρατικών επιχορηγήσεων, αλλά να χρωστά το Κίνημα 112 εκατ. ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια!!!
 
Όχι μονομέτωπο με ΣΥΡΙΖΑ ζητούν στελέχη
 Την ίδια ώρα ο κ. Βενιζέλος έχει το άγχος της ακροδεξιάς επιρροής εντός της κυβέρνησης. Πολλά στελέχη και όχι μόνο ο κ. Παπανδρέου, του ζητούν, με αφορμή και την υπόθεση Μπαλτάκου,  να διαχωρίσει το ΠΑΣΟΚ πλήρως τη θέση του από τη στάση ανοχής που τηρεί συχνά η ηγεσία της κυβέρνησης έναντι στελεχών με ακροδεξιές αναφορές.

Γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες ασκεί σκληρή κριτική σε τέτοιες κλίσεις της κυβέρνησης, ενώ δέχθηκε αμέσως και το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα Μπαλτάκου.
Στελέχη και συνεργάτες του τον πιέζουν ώστε να μην κινείται μονομέτωπα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να χαράξει επαρκείς διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ, εκτιμώντας ότι η συνέχιση της μέχρι τώρα ετεροβαρούς τακτικής του, τον εμφανίζει στο κεντροαριστερό ακροατήριο ως «συνιστώσα» της ΝΔ και συνήγορο του κ. Σαμαρά, με τα γνωστά αποτελέσματα στις δημοσκοπήσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης