Μπήκαμε στο σπίτι του «Big Brother»!

Μπήκαμε στο σπίτι του «Big Brother»!

Oλοκληρώθηκε το κάστινγκ για την τελική ομάδα που θα κλειστεί για 15 εβδομάδες στο σπίτι στο Κορωπί - Ρεκόρ συμμετοχών με υποψηφιότητες-έκπληξη, όπως αυτή μιας 28χρονης οδοντιάτρου, ενός γνωστού συγγραφέα, ενός πολιτικού μηχανικού, ενός καθηγητή πανεπιστημίου, αλλά και αρκετών ζευγαριών - Δεν έλειψαν από τις οντισιόν στάρλετ και σταρλετίτσες, διεκδικώντας μια θέση στο πιο δημοφιλές ριάλιτι όλων των εποχών - Πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ στις 15 Μαρτίου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
big_brother_main
Η ώρα της πρεμιέρας του «Big Brother», του πιο ισχυρού ριάλιτι στην ιστορία της τηλεόρασης, πλησιάζει και όλα είναι έτοιμα για να μπουν οι παίκτες στην αρένα της τηλεθέασης μετά και την ολοκλήρωση του κάστινγκ, αργά το βράδυ της Κυριακής. Το «ΘΕΜΑ» εξασφάλισε αποκλειστικά τα σχέδια και τις πρώτες φωτογραφίες του σπιτιού που θα τους φιλοξενήσει από τις 15 Μαρτίου, τους οποίους μάλιστα θα παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο 100 κάμερες, δεκάδες συντελεστές και, όπως ευελπιστεί ο ΣΚΑΪ, εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές.

Τι γυρεύουν μία οδοντίατρος, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας καθηγητής πανεπιστημίου στις οντισιόν του «Big Brother»; Οπως οι ίδιοι εξομολογήθηκαν στα μέλη της παραγωγής, αυτό που ψάχνουν με τη συμμετοχή τους σε ένα τόσο σκληρό ριάλιτι είναι, εκτός από την εμπειρία, να μπορέσουν να ανέβουν τα σκαλιά της δημοσιότητας. Αυτής που απλόχερα προσφέρει εσχάτως η τηλεόραση μέσα από αντίστοιχα ριάλιτι και σόου, αλλά και παιχνίδια στα οποία πρωταγωνιστούν άνθρωποι της διπλανής πόρτας, οι οποίοι μέσα από μερικά λεπτά προβολής, από μια διαδικασία ίντριγκας και αντεγκλήσεων ή υπερέκθεσης, γίνονται δημοφιλείς και στη συνέχεια εξαργυρώνουν με κάθε τρόπο όλα όσα κέρδισαν.

Από το «1984» του Τζορτζ Οργουελ μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο τηλεοπτικό αυλάκι. Τότε, ο ήρωας, ο Ουίνστον Σμιθ, ως υπάλληλος του κόμματος φρόντιζε να παραφράζει και να παραποιεί γεγονότα που είχαν γίνει στο παρελθόν, έτσι ώστε να βολεύουν τα παροντικά συμφέροντα του κόμματος. Μέσα από μια διαδικασία νοθείας της ελευθερίας της σκέψης τα μέλη του κόμματος επιχείρησαν να συστήσουν τη «Νέα Ομιλία», τη διαφορετική δηλαδή ερμηνεία των λέξεων ώστε η πραγματική σημασία τους να παραποιείται και να βολεύει ξανά τα συμφέροντα του κόμματος. Η κατάργηση της προσωπικής ελευθερίας, η έννοια του εγκλεισμού και η παρακολούθηση από το μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» υπήρξαν ήδη καταγεγραμμένα υπό τη μορφή προφητείας στο έργο του Οργουελ.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» στο βιβλίο περιορίζει τη γλώσσα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη σκέψη των ανθρώπων. Εν προκειμένω και εν έτει 2020, ο νέος τηλεοπτικός «Big Brother» έρχεται να καταργήσει την επικοινωνία των παικτών που θα δεχτούν να παραμείνουν κλεισμένοι και απομονωμένοι στο σπίτι παίρνοντάς τους τα κινητά. Είναι το στοιχείο αυτό που στη σύγχρονη εποχή μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο στέρησης, όχι μόνο από την απουσία της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αλλά κυρίως από την έλλειψη δυνατότητας χρήσης του Διαδικτύου και κυρίως των κοινωνικών δικτύων.

Πριν από 20 χρόνια, όταν έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση, δεν υπήρχε αυτό το ζήτημα. Ολα όμως άλλαξαν στην πορεία των χρόνων και το ίδιο το ριάλιτι μεταλλάχθηκε και άλλαξε σημαντικά.


f1
f2_2
Κλείσιμο

Tο σπίτι του φετινού «Big Brother». Πρόκειται για προκάτ κατασκευή που ήδη έχει πάρει τον δρόμο για το Κορωπί. Χαρακτηριστική είναι και η κάτοψη των χώρων στους οποίους θα κινούνται οι έγκλειστοι σε αυτό παίκτες του διάσημου τηλεπαιχνιδιού, τους οποίους εμείς θα παρακολουθούμε μέσα από 100 κάμερες για 15 εβδομάδες


Πέντε γάμοι και 12 παιδιά λόγω... Μεγάλου Αδελφού

Το «Big Brother» είναι το δημοφιλέστερο ριάλιτι παγκοσμίως, έχει μεταδοθεί σε 70 χώρες και άρχισε στην Ολλανδία. Εχουν αναδειχθεί 460 νικητές μέχρι και σήμερα, ενώ στην Αγγλία έχουν μεταδοθεί 45 κύκλοι του ριάλιτι. Η χώρα με τις περισσότερες ώρες μετάδοσης, 1.142 στο σύνολό τους, η οποία διήρκεσε έναν χρόνο, είναι η Γερμανία. Συνολικά στο format έχουν πάρει μέρος 7.153 διαγωνιζόμενοι παγκοσμίως, με τον γηραιότερο να είναι 75 ετών. Επίσης, έχουν προβληθεί 28.391 επεισόδια παγκοσμίως, ενώ μέσα στο σπίτι του «Big Brother» έχει γεννηθεί ένα παιδί, και συγκεκριμένα το 2005 στην Ολλανδία. Ακόμη, έχουν γνωριστεί 59 ζευγάρια, έχουν πραγματοποιηθεί 5 γάμοι και ήρθαν στον κόσμο 12 παιδιά από ζευγάρια που γνωρίστηκαν μέσα στο σπίτι του ριάλιτι.
Σε όσες χώρες κι αν προβάλλεται, η ουσία του περιεχομένου παραμένει η ίδια: άνθρωποι που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους συγκατοικούν σε ένα σπίτι το οποίο παρακολουθείται από κάμερες 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς οι παίκτες να έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς απαγορεύονται η χρήση τηλεφώνων, Ιντερνετ, η επαφή με συγγενείς και φίλους. Η μόνη επαφή τους με τον έξω κόσμο είναι ο Big Brother.

Εβδομαδιαίες αποστολές με το αζημίωτο

Κάθε βδομάδα ανατίθεται στους συγκατοίκους μία αποστολή με σκοπό να διασφαλίσουν ένα χρηματικό ποσό, με το οποίο θα καλύψουν τα έξοδα των αγορών που θα διευκολύνουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Σε περίπτωση που αποτύχουν, τους δίνονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Οι συγκάτοικοι καλούνται μέσω ψηφοφορίας να επιλέξουν τους υποψήφιους προς αποχώρηση, η ετυμηγορία ανήκει στο τηλεοπτικό κοινό, που με την ψήφο του καθορίζει ποιος υποψήφιος θα φεύγει από το σπίτι.
Στο «Big Brother» της νέας εποχής άγνωστοι μεταξύ τους καλούνται να συμβιώσουν χωρίς καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο στο σπίτι του ριάλιτι για 15 εβδομάδες. Εκεί που θα βασιστεί η νέα εκδοχή του είναι τα στοιχεία της πολυπολιτισμικότητας και της διαφορετικότητας. Ουσιαστικά επιχειρείται ένα τηλεοπτικό πείραμα, μια καθημερινή πρόκληση για τους συμμετέχοντες, μέσα από καθημερινές δοκιμασίες, κρυφές και εβδομαδιαίες αποστολές, όπου, όπως συμβαίνει σε κάθε έντιμη τηλεοπτική συνταγή που αφορά υποψιασμένους συμμετέχοντες αλλά και παίκτες, αναπτύσσονται στρατηγικές και αναδεικνύονται χαρακτήρες με τελικό σκοπό την επικράτηση ενός. Αυτού που θα καταφέρει να επικρατήσει όλων και να βγει από το σπίτι νικητής.

f5
F4-Bed3
To εσωτερικό του σπιτιού με σαλόνι και κρεβατοκάμαρα έχουν μοντέρνα και πολύχρωμη σχεδιαστική διάθεση

Ρεκόρ συμμετοχών στον ΣΚΑΪ

Από τη στιγμή που ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τις περιπέτειες στις ακτές της Δομινικανής Δημοκρατίας με εγκλεισμό σε ένα μεγάλο σπίτι στο Κορωπί, αυτό που εικονίζεται στις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το «ΘΕΜΑ», τα ρεκόρ συμμετοχών έσπαγαν το ένα μετά το άλλο. Σε 10.000 ανέρχονται μέχρι σήμερα οι συμμετοχές, προερχόμενες από όλα τα κοινωνικά στρώματα: γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου, πολιτικοί μηχανικοί, συγγραφείς, αγρότες, κομμωτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι. Το σπίτι είναι σύγχρονο, με απλή αισθητική, μεγάλο και κρύβει πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Θα υπάρχουν πολλές και πρωτότυπες δοκιμασίες-παιχνίδια, τα οποία κάθε εβδομάδα θα εξασφαλίζουν τον προϋπολογισμό για τις απαραίτητες αγορές, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα αιφνιδιάζουν τους συμμετέχοντες.

Το κάστινγκ ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ώρες και το ηλικιακό γκρουπ το οποίο αποδεικνύεται επικρατέστερο είναι η δεκαετία 24-34. Οι εκπλήξεις δεν απουσιάζουν καθώς, μεταξύ άλλων, εμφανίστηκαν ένας συγγραφέας από γνωστό εκδοτικό οίκο, μία οδοντίατρος 28 ετών, ιδιαίτερα επιτυχημένη, επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, αλλά και ζευγάρια που δήλωσαν πως επιθυμούν να μπούνε μαζί στο ριάλιτι. Ανάμεσά τους μία μητέρα τριών παιδιών η οποία είναι διαζευγμένη και δεν έχει πλέον επαφή μαζί τους. Ο πρώην σύζυγός της τα πήρε μαζί του στο εξωτερικό και η ίδια αποφάσισε να μπει στο ριάλιτι. Ενας πρώην αντιδήμαρχος αφήνει τον πολιτικό στίβο και έρχεται στον τηλεοπτικό, ενώ φυσικά δεν απουσιάζουν και δύο κορίτσια που ίσως θα περνούσαν εύκολα στην τελική φάση του «Next Top Model».
Στην ίδια λογική εμφανίστηκαν αδέλφια που θέλησαν να μπούνε μαζί, ακτιβιστές και φυσικά κάποιοι εκπρόσωποι της σόουμπιζ, αλλά όχι της πρώτης γραμμής - για να είμαστε ακριβείς, ούτε καν της δεύτερης.

Με Βαρθακούρη και 16 παίκτες στην αφετηρία

Το «Big Brother» του ΣΚΑΪ θα το παρουσιάσει ο Χάρης Βαρθακούρης δοκιμάζοντας για πρώτη φορά τον εαυτό του σε ρόλο παρουσιαστή και μάλιστα σε ένα τόσο απαιτητικό ριάλιτι. Θα προβάλλεται καθημερινά 23.00 με 01.00 και για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει η μία ώρα που θα κλείνουν οι κάμερες. Στο ριάλιτι θα μπουν αρχικά 16 παίκτες οι οποίοι στη συνέχεια θα γίνουν 18 ενώ στην υποδοχή του σπιτιού θα υπάρξει και μια γυναίκα η οποία δεν έχει ακόμη επιλεγεί από την παραγωγή.



F3-5530_XARIS_VARTHAKOYRIS_14102014
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης