Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης διαβάζει «Μπολιβάρ» και η είσοδος είναι ελεύθερη

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης διαβάζει «Μπολιβάρ» και η είσοδος είναι ελεύθερη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών

Ioannis_Melissanidis
Η εκδήλωση με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, με αφορμή τον «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου, πραγματοποιείται στη Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. Για δεύτερη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του, διοργανώνουν μία νύχτα γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης θα διαβάσει «Μπολιβάρ», ένα ποίημα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «βαθιά ερωτικό», έναν φόρο τιμής «γιὰ τοὺς μεγάλους, γιὰ τοὺς ἐλεύθερους, γιὰ τοὺς γενναίους, τοὺς δυνατούς».

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις Ελπίδα Σκούφαλου, «η παράσταση προσπαθεί, μέσα απο το σύμπαν του Νίκου Εγγονόπουλου, να αποδώσει το κρυφό νόημα της λέξης «’ήρωας», με τις λέξεις του ποιητή και τελετουργική κίνηση. Ήρωας δεν είναι μόνο ο Μπολιβάρ, είναι οι ήρωες του ‘21 και η μνήμη τους, όσοι αγωνίζονται για την υπέρβαση και την ιδέα της ελευθερίας».
«Είσαι ωραίος σαν Έλληνας». Ο εμβληματικός αυτός στίχος του ποιητή Ν.Εγγονόπουλου για τον Μπολιβάρ, τον ελευθερωτή της Ν.Αμερικής από τους Ισπανούς, αποκτά μια πανανθρώπινη διάσταση.

O Ιωάννης Μελισσανίδης μιλάει για την παράσταση

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης μιλά για την παράσταση


Κλείσιμο
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Ioannis_Melissanidis4
Ioannis_Melissanidis5
Ioannis_Melissanidis10


Ioannis_Melissanidis1
Ioannis_Melissanidis2
Ioannis_Melissanidis3


Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Ιωάννη Μελισσανίδη στο Instagram και από την αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στην Ύδρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης