Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης διαβάζει «Μπολιβάρ» και η είσοδος είναι ελεύθερη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών

Η εκδήλωση με τον Ιωάννη Μελισσανίδη, με αφορμή τον «Μπολιβάρ» του Νίκου Εγγονόπουλου, πραγματοποιείται στη Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων. Για δεύτερη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων με τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του, διοργανώνουν μία νύχτα γεμάτη πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης θα διαβάσει «Μπολιβάρ», ένα ποίημα που ο ίδιος χαρακτηρίζει «βαθιά ερωτικό», έναν φόρο τιμής «γιὰ τοὺς μεγάλους, γιὰ τοὺς ἐλεύθερους, γιὰ τοὺς γενναίους, τοὺς δυνατούς».

Όπως σημειώνει η σκηνοθέτις Ελπίδα Σκούφαλου, «η παράσταση προσπαθεί, μέσα απο το σύμπαν του Νίκου Εγγονόπουλου, να αποδώσει το κρυφό νόημα της λέξης «’ήρωας», με τις λέξεις του ποιητή και τελετουργική κίνηση. Ήρωας δεν είναι μόνο ο Μπολιβάρ, είναι οι ήρωες του ‘21 και η μνήμη τους, όσοι αγωνίζονται για την υπέρβαση και την ιδέα της ελευθερίας».
«Είσαι ωραίος σαν Έλληνας». Ο εμβληματικός αυτός στίχος του ποιητή Ν.Εγγονόπουλου για τον Μπολιβάρ, τον ελευθερωτή της Ν.Αμερικής από τους Ισπανούς, αποκτά μια πανανθρώπινη διάσταση.

O Ιωάννης Μελισσανίδης μιλάει για την παράσταση

video placeholder


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Αθήνας, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του Ιωάννη Μελισσανίδη στο Instagram και από την αντίστοιχη εκδήλωση που έγινε στην Ύδρα

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΩ ''ΤΑΡΑΤΑΤΑ'' ΚΑΙ ''ΜΠΑΛΑΔΟΡΟ'' ΤΖΑΜΠΑ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 70' ΚΑΙ 80' ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ, (4ος ΟΡΟΦΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ ''ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ'').

Μπράβο του

του Ιωάννη. Αδελφή, ξαδελφή, τιμάει την πατρίδα του από την πρώτη στιγμή που τον πρωτομάθαμε και είδαμε. Και εγώ σιχαίνομαι τους αφηνιασμένους θεόμουρλους γκέϋ αλλά αυτός έχει τιμήσει ότι έχει ασχοληθεί και είναι αξιοπρεπής άνθρωπος, δε σου δίνει δικαιώματα να τον κράζεις αντίθετα μας έχει δώσει λόγο να είμαστε πολύ περήφανοι και σας θυμίζω πως όχι μόνο πήρε το χρυσό και άλλα μετάλια αλλά καθιερώθηκε άσκηση και συγκεκριμένη φιγούρα με το όνομα του, όλοι λένε η "άσκηση Μελισσανίδη", του Έλληνα Μελισσανίδη. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους. Να μάθουμε να τιμάμε όποιον του αξίζει.

ΙΣΩΣ

ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΙΣΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑ

Μπράβο Γιάννη

Πάντα "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ" γιατί είσαι η Ελλάδα....

panos

χαχαχαχαχα σατανά!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

garmpi-sxoinas1

Οι δράστες με την απειλή όπλου τους έδεσαν και τους φίμωσαν με μονωτική ταινία και στη συνέχεια «άρπαξαν» 40.000 ευρώ σε μετρητά, πλάκες ασήμι και εξαφανίστηκαν

83