ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
«Respect» στην Αρίθα Φράνκλιν: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τη «βασίλισσα της σόουλ»

«Respect» στην Αρίθα Φράνκλιν: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τη «βασίλισσα της σόουλ»

Σε διήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός της - Μόλις κατέφθασε το χρυσό φέρετρο με τη σορό της το πλήθος άρχισε να τραγουδά τη μεγάλη της επιτυχία «Respect» 

10740263
Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το θάνατο της Αρίθα Φράνκλιν σε ηλικία 17 ετών, η σορός της τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη γενέτειρά της, το Ντιτρόιτ και χιλιάδες κόσμου συνέρρευσε για να αποτίσει φόρο τιμής στη «βασίλισσα της σόουλ».

Η σορός της αγαπημένης ντίβας θα εκτίθεται στο Μουσείο Αφρικανικής Ιστορίας Charles H Wright στις 28 και τις 29 Αυγούστου, ενώ η κηδεία της θα γίνει στις 31 Αυγούστου σε προτεσταντική εκκλησία.

Ενόψει του λαϊκού προσκυνήματος στο ανοιχτό φέρετρο της Φράνκλιν πολλοί ήταν εκείνοι που κοιμήθηκαν στα πεζοδρόμια, ώστε να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής στην τραγουδίστρια που άγγιξε τις ψυχές τους με τη μουσική της.

Όταν το χρυσό φέρετρο της Φράνκλιν έφτασε στο σημείο, το πλήθος την «καλωσόρισε» τραγουδώντας τη μεγάλη της επιτυχία της Respect.



Κλείσιμο
Στο Twitter θαυμαστές της έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από τις ουρές που σχημάτιζε ο κόσμος για να αποχαιρετήσει την Φράνκλιν.

Φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, δείχνουν την Αρίθα Φράνκλιν με ένα κατακόκκινο φόρεμα και γόβες στιλέτο στο ίδιο χρώμα, ενώ διακρίνονται οι χαρακτηριστικές μπούκλες των μαλλιών της.

aretha

Η Aρίθα Φράνκλιν, που έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου,  είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Έχει κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς.

Μεταξύ του 1968 και του 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία "Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία" πήρε το παρατσούκλι "Το βραβείο της Αρίθα".

Aretha Franklin - Respect [1967] (Original Version)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης