Survivor: Ο αγώνας-κωμωδία, το χαμένο μαγιό του Χρανιώτη και οι... φακές

Survivor: Ο αγώνας-κωμωδία, το χαμένο μαγιό του Χρανιώτη και οι... φακές

Αγώνας για... επιθεώρηση ο χθεσινός, με ρεσιτάλ κωμικών ερμηνειών από Μπο, Λάουρα και Χρανιώτη, που έμεινε σχεδόν ακάλυπτος όταν έχασε τη βερμούδα του στη θάλασσα - Ο στίβος ευνοούσε τους ευκίνητους και ταχείς παίκτες και εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους

Survivor: Ο αγώνας-κωμωδία, το χαμένο μαγιό του Χρανιώτη και οι... φακές
Το απρόοπτο που έζησαν όλοι στο Survivor
κάποια στιγμή στην αρχή των αγωνισμάτων, δεν ήταν μόνο εύθυμο και περίεργο, αλλά και συμβολικό για την έκβαση του χθεσινού αθλήματος.

Κλείσιμο
Προσπαθώντας να δροσιστεί και να συνέλθει από την πρώτη του ήττα, απέναντι στον Κωνσταντίνο Βασάλο, ο Γιώργος Χρανιώτης έκανε μία βουτιά στη θάλασσα και είχε την φαεινή ιδέα να βγάλει τη βερμούδα - μαγιό με την οποία κυκλοφορεί στο παιχνίδι. Το κύμα παρέσυρε το μαγιό και ο συμπαθής ηθοποιός έμεινε με ένα σλιπάκι, οικονομικό σε ύφασμα είναι η αλήθεια, προκαλώντας άφθονο γέλιο, αλλά και την παρέμβαση του Τανιμανίδη που του εξασφάλισε απρόθυμα ένα καινούργιο από την παραγωγή.

Όμως ο συμβολισμός έμελε να είναι ισχυρός: Η αντίπαλη ομάδα, αυτή των Μαχητών, πήρε τελικά και τα… σώβρακα των Διάσημων του Χρανιώτη με σκορ 10-6, επιστρέφοντας μετά από ένα εφιαλτικό διάστημα διασυρμών στις νίκες.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν πρέπει να το χάρηκαν και πολύ οι Μαχητές. Η νίκη αυτή δεν ισοφαρίζει διόλου τις ήττες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, όταν στο ένα κρίθηκε η ασυλία και στο άλλο δόθηκε ως έπαθλο ένα λουκούλλειο γεύμα στους Διάσημους. Αντιθέτως το χθεσινό άθλημα είχε ως έπαθλο την… επικοινωνία (κάποια SMS με φίλους δηλαδή) και λίγες φακές με ρύζι! Ήτοι, οι Μαχητές τη βόλεψαν με «δύναμη και κουράγιο» που τους δίνει, όπως λένε, η επικοινωνία και με λίγο φαγητό… κατοχής! Την άλλη φορά που θα νικήσουν, η παραγωγή είναι ικανή να τους δώσει κουραμάνα, μπομπότα και καφέ από ρεβίθια!!!

 
Στίβος για μικρόσωμους, ταχείς και ψύχραιμους
Ο στίβος στο χθεσινό αγώνισμα ήταν ταμάμ για την ομάδα των Μαχητών. Η διαδρομή ήταν μεγάλη και απαιτούσε κυρίως ταχύτητα και ευλυγισία. Είχε πολλά στενά περάσματα και ήθελε αρκετά σκυψίματα. Έδινε δηλαδή σαφές προβάδισμα στους μικρόσωμους, ευκίνητους και ταχείς παίκτες των Μαχητών – ο Σπαλιάρας την κατάλαβε τη δουλειά και, άλλο που δεν ήθελε, έμεινε στον πάγκο να δίνει οδηγίες και να λέει διάφορες κοινοτοπίες για σοφίες, ενίοτε να αγκαλιάζει δήθεν για πανηγυρισμό την Ελισάβετ.

Αντιθέτως οι εύσωμοι, δυσκίνητοι, βαρείς και ηλικιωμένοι σχετικά παίκτες των Διάσημων δυσκολεύονταν φανερά να βρουν ρυθμό, να ακολουθήσουν τους αντιπάλους τους και να είναι ανταγωνιστικοί. Ακόμα και ο Αγγελόπουλος ή η Ευρυδίκη δυσκολεύτηκαν στα ιδιόμορφα «τούνελ» που είχε ο χθεσινός στίβος. Οι περισσότεροι Διάσημοι διαμαρτύρονταν συνέχεια ότι… σφήνωναν συνέχεια σε διάφορα εμπόδια. 

Η ιδιομορφία αυτή της διαδρομής ισοφαριζόταν κάπως από την ιδιαίτερη δυσκολία που είχε το τελικό στάδιο, όπου οι παίκτες έπρεπε να στείλουν κάποιους μικρούς τροχούς και όχι μπάλες ή μπαλάκια, που ελέγχονται πιο εύκολα, στο στόχο, που ήταν δύο τρύπες. Η δυσκολία αυτή βοηθούσε τον παίκτη που είχε μείνει πίσω να πάρει την ευκαιρία του για νίκη στο παιχνίδι, αρκεί ο αντίπαλός του, που είχε προηγηθεί, να είναι άστοχος. Συνέβη πολλές φορές να γίνει ντέρμπι ένα τέτοιο παιχνίδι, παρότι στη διαδρομή υπήρξαν  μεγάλες διαφορές. Όσο οι Μαχητές, που συνήθως έφταναν πρώτοι στο τελικό στάδιο έδειχναν βιασύνη, οι Διάσημοι ήταν μέσα στο παιχνίδι (4-3 υπέρ τους ήταν κάποια στιγμή το σκορ). Όταν όμως κατάλαβαν ότι χρειάζεται ψυχραιμία και βρήκαν με υπομονή τη μηχανική που λειτουργούσε όλο το πράγμα, έκαναν ένα σερί 6-0 και ουσιαστικά εκεί καθάρισαν τον αγώνα.
 

Αγώνες για επιθεώρηση
Το χθεσινό άθλημα ήταν για να πάρουν ιδέα οι επιθεωρησιογράφοι, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Τον πρώτο αγώνα κέρδισε στις λεπτομέρειες ο Μάριος από τον Αγγελόπουλο και στη συνέχεια ήρθε το απίστευτο σκηνικό με τον Χρανιώτη, που έχασε από τον Βασάλο. Ο ηθοποιός ήταν απόλαυση, μία κωμωδία μόνος του. Έκανε ό,τι λάθος μπορούσε να κάνει παίκτης, μπερδευόταν και στα πιο απλά της διαδρομής και γενικά ήταν η ελληνική εκδοχή (αθέλητα όμως) του μίστερ Μπιν. Όταν έχασε και πήγε προς τη θάλασσα είναι πιθανόν κάποιοι συμπαίκτες του να νόμιζαν ότι θα ξεκινούσε να γυρίσει πίσω κολυμπώντας, αλλά κι αυτό που έπαθε ήταν μία θεία δίκη.

Στη συνέχεια ήρθαν η Ευρυδίκη με τον Κοκκινάκη να πάρουν δύο νίκες, κυρίως λόγω ευστοχίας, από Σάρα και Ορέστη για να ισοφαρίσουν 2-2.

Και αμέσως μετά έγινε ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες της βραδιάς. Κώστας Αναγνωστόπουλος εναντίον Μπο. Ο ράπερ ξεκίνησε το πρωί και έφτασε το μεσημέρι στο τελικό στάδιο με τις βολές. Ο Μισθοφόρος, που έκανε ταχύτατη διαδρομή, είχε τσακωθεί όμως με τους στόχους και δεν μπορούσε να βάλει τον τροχό στην τρύπα, ούτε με τηλεχειριστήριο – πρέπει να έριξε πάνω από δεκαπέντε βολές, σπάζοντας να νεύρα των συμπαικτών του. Αν σημάδευε έτσι κι όταν φύλαγε καράβια στη Σομαλία από τους πειρατές, θα έμενε από πρώτες ύλες και εμπορεύματα όλος ο δυτικός κόσμος. Ο Μπο τον έφτασε λοιπόν και όντας πιο εύστοχος πήρε την νίκη. Τέτοια μεγάλη ανατροπή είχε να γίνει από τον μύθο του Αισώπου με το λαγό και τη χελώνα και τον τελικό του τσάμπιονς λιγκ το 1999 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που καθάρισε τη Μπάγιερν με δύο γκολάκια στις καθυστερήσεις.



Στη συνέχεια η Ελισάβετ, με αέρινες κινήσεις έφτασε γρήγορα στις βολές και ευστόχησε αμέσως κερδίζοντας τη Λάουρα, που έβοσκε δύο τρία στρέμματα πιο κάτω – παραλίγο να βγάλει silver alert ο Τανιμανίδης, βλέποντας ότι δεν είχε νέα της για πολλή ώρα!

Γενικά όταν ο στίβος είναι σχετικά μεγάλος και δύσκολος και αγωνίζονται η Λάουρα και ο Μπο, χρειάζονται δύο παρουσιαστές για να περιγράφουν τι γίνεται – δεν φτάνει ο ένας να παρακολουθεί και αυτούς και τον κάθε φορά αντίπαλό τους.

Στη συνέχεια ο Αγγελόπουλος νίκησε τον Ορέστη για να προηγηθούν οι Διάσημοι 4-3, - λόγω αστοχίας του Ντάνου, ο Τσανγκ πήγε να αρπάξει το παιχνίδι όπως η Κίνα το Θιβέτ, αλλά δεν πρόλαβε - αλλά κάπου εκεί το πανηγύρι τέλειωσε. Ο Μάριος καθάρισε σαν αβγό τον Χρανιώτη, ο οποίος τα έκανε και πάλι μαντάρα, ενώ κουρασμένος όπως ήταν δεν έφτασε ποτέ στο τέρμα της διαδρομής – μόνο με ράδιο ταξί θα προλάβαινε τον Κύπριο σε εκείνη την κόντρα.


Δορυφορικά πλάνα
Στη συνέχεια είδαμε άλλον ένα τρομερό (για τον ίδιο βέβαια τρομακτικό) αγώνα του Μπο, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Βασάλο. Ο στωικός ράπερ το προσπάθησε όσο μπορούσε, αλλά μπροστά στον ταχύτατο Κωνσταντίνο έδειξε ότι τα μόνα χιλιόμετρα που καταπίνει είναι σε… μακαρονάδα! Δεν πρόλαβε να δει καν πώς έχασε το ματς.

Μετά ήρθε η σειρά της Λάουρας να δώσει παράσταση. Η κοπέλα είναι το βάσανο του σκηνοθέτη. Δεν μπορούσε ο άνθρωπος να την χωρέσει με τίποτα στο ίδιο πλάνο με την Σάρα, που προπορευόταν κατά πολύ. Μία κάμερα δεν αρκούσε να πιάσει τις κινήσεις και των δύο, με τόσο μεγάλη απόσταση, που είχαν μεταξύ τους. Μόνο από δορυφορική λήψη πιάνονται τέτοια μεγάλα πλάνα. Άλλο να τα λες (και να τα γράφεις) κι άλλο να τα βλέπεις. Η εικόνα σκοτώνει τη φαντασία βέβαια, αλλά σε αυτή την περίπτωση χαλάλι.



Αμέσως μετά ο Βασάλος πλάκωσε τον Χρανιώτη, που δεν συνήλθε ποτέ από το σοκ των γυμνών οπισθίων που προκάλεσε σε συμπαίκτες και τηλεοπτικό κοινό. Με σκορ 9-4, ούτε η ελπίδα δεν περίμενε να πεθάνει τελευταία. Ο Αγγελόπουλος και η Ευρυδίκη βέβαια έδωσαν δύο νίκες ακόμα στους Διάσημους για την τιμή των όπλων, αλλά μέχρις εκεί. Ο μεν Ντάνος ισοπέδωσε τον Αναγνωστόπουλο, που είχε στο μυαλό του πώς να κάνει συμμαχίες με τους Κόκκινους, ενώ η αθλητικογράφος έβλεπε σε όλη τη διαδρομή την πλάτη της Ελισάβετ, αλλά παρόλα αυτά ήταν πιο εύστοχη στο τέλος. Η είσοδος του Μπο σε τελευταίο αγώνα με αντίπαλο τον Μάριο, ήταν σαν λευκή πετσέτα από τους Διάσημους.




Οι Μαχητές επέστρεψαν στις νίκες αλλά ήταν σαν την παροιμία να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι. Μετά βίας έκρυβαν την απογοήτευσή τους, που το έπαθλο δεν ήταν φαγητό. Τα sms δεν είναι φαΐ.

Χάνοντας τώρα τον Ορέστη και όντες αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν σε κάθε αγώνα πλέον τον Σπαλιάρα, απώλεσαν ένα πλεονέκτημα, που είχαν έναντι των Διασήμων αυτό το διάστημα – έστω κι αν τελικά δεν απεδείχθη αυτό το ατού ικανό για σημαντικές νίκες. Η αγωνιστική ισορροπία είναι πολύ εύθραυστη μεταξύ των δύο ομάδων και οι αγώνες θα κρίνονται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του στίβου, αφού δεν θα υπάρχουν επιλογές προσαρμογής στις διαφορετικές συνθήκες των αθλημάτων. Θα παίζουν συνεχώς με τους ίδιους και όπως έλθουν τα πράγματα. Υπό αυτή την έννοια βέβαια μπορεί να αυξηθεί το κωμικό στοιχείο των αγώνων, αφού πολλοί παίκτες θα είναι αναγκασμένοι να δοκιμάζονται σε στίβους, που δεν τους ευνοούν καθόλου και, αντίθετα, θα εκθέτουν τις αδυναμίες τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης