«Οι Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν;

«Οι Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν;

Τους διαβόητους  κλέφτες κοσμημάτων  βλέπουν οι γαλλικές αρχές πίσω από τη ληστεία - Η δράση τους έχει ξεκινήσει από το 1984 - Έχουν χτυπήσει και στην Ελλάδα

«Οι Ροζ Πάνθηρες» πίσω από τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν;
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία της Γαλλίας μετά από τη ληστεία που σημειώθηκε με θύμα την Κιμ Καρντάσιαν. Η ομηρία και η ληστεία της τηλεπερσόνας έχει γίνει πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά Μέσα. Η 35χρονη σταρ δέχτηκε επίθεση από πέντε ένοπλους ληστές οι οποίοι ήταν ντυμένοι αστυνομικοί, μέσα στο πολυτελές διαμέρισμα, όπου διέμενε. Ακινητοποίησαν τον φρουρό της που βρισκόταν έξω από το δωμάτιο της και υπό την απειλή όπλου μπήκαν στο εσωτερικό αιφνιδιάζοντας την Κιμ. Όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία, η Κιμ πριν τη φιμώσουν ικέτευσε για τη ζωή της. «Έχω δύο μωρά, αφήστε με να τα μεγαλώσω» φέρεται να είπε στους δράστες.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επιδρομή στο δωμάτιο της Καρντάσιαν είχε «άρωμα» της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», με τις αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο. 

Οι διαβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» είναι μια συμμορία εγκληματιών που βρίσκεται πίσω από ληστείες κοσμημάτων εκατομμυρίων ευρώ, με τη δράση της να ξεκινά από το 1984. Τα μέλη της με καταγωγή από τη Σερβία και το Μαυροβούνιο έχουν κλέψει λεία αξίας πάνω από 280 εκατ. λίρες. Πήραν το ψευδώνυμό τους μετά από ληστεία στο Λονδίνο το 2003, όταν ένας κλέφτης έκρυψε ένα διαμάντι σε βαζάκι κρέμας ομορφιάς, όπως γίνεται και στην πλοκή της ταινίας «Ροζ Πάνθηρας» με τον Πήτερ Σέλερς.
Κλείσιμο

Η συμμορία δρα σε περιοχές με «ακριβό» τουρισμό όπως το Λονδίνο, το Ντουμπάι, αλλά έχουν χτυπήσει και στη χώρα μας στην περιοχή της Ελούντας στην Κρήτη.  Ένα από τα τεχνάσματά τους είναι οι μεταμφιέσεις, άλλοτε ντύνονται παίκτες του γκολφ, άλλοτε τουρίστες και άλλοτε αστυνομικοί και εργάτες.

Πιθανότατα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, παρακολουθούσαν την Κιμ Καρντάσιαν μέσα από τα social media και είχαν «βάλει στο μάτι» τα κοσμήματα, που θα έκλεβαν. Η συμμορία γνώριζε από τα Μέσα Ενημέρωσης πως θα ταξίδευε στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας και έβαλαν το σχέδιό τους σε εφαρμογή.

Το κολιέ παρακάτω φέρεται να είναι ανάμεσα στα κλοπιμαία



Τα μέλη της συμμορίας που έχουν συλληφθεί ή καταζητούνται

Το 2004 ο Nebojsa Denic (αριστερά) φυλακίστηκε για 15 χρόνια και ο Milan Jovetic (δεξιά) για πέντε, για τη συμμετοχή τους σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στο Mayfair του Λονδίνου. Σήμερα και οι δύο είναι ελεύθεροι. 




Το 2014, ο Μπόρκο Ιλντσιτς συνελήφθη από την ισπανική αστυνομία, λίγο έξω από τη Μαδρίτη. Ο 33χρονος Σέρβος χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως ένας από τους ηγέτες των «Ροζ Πανθήρων», ωστόσο, η επιβίωση και η επιτυχία της συμμορίας εξαρτάται από κάθε μέλος της ξεχωριστό που λειτουργεί ανεξάρτητα.

Η Bojana Mitic καταζητείται για ληστεία το 2007 επίσης σε κοσμηματοπωλείο, αυτή τη φορά στο Dubai.



Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση και συνομιλούν με τους συναδέλφους τους σε Μαδρίτη, Βελιγράδι αλλά και με την έδρα της Ιντερπόλ στη Λιόν, για να δουν αν οι «Ροζ Πάνθηρες» συνδέονται με την ληστεία των κοσμημάτων της Κιμ Καρντάσιαν.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο παλιότερη ληστεία τους στο Wafi Center στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα:


Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη η Κιμ Καρντάσιαν


 Η πρωταγωνίστρια των τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν επέστρεψε σήμερα στη Νέα Υόρκη «σοβαρά κλονισμένη». Φορώντας γυαλιά ηλίου και με το κεφάλι της κατεβασμένο, η Καρντάσιαν εισήλθε στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Κάνι Ουέστ. Η 35χρονη είχε φύγει από το Παρίσι με το ιδιωτικό της τζετ ώρες αφού οι ληστές την έδεσαν στο μπάνιο και τη σημάδευσαν με ένα όπλο στον κρόταφο. Η Κιμ Καρντάσιαν δεν προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους που την ανέμεναν. Την ίδια ώρα το τηλεοπτικό δίκτυο E! News, το οποίο προβάλλει το τηλεριάλιτι "Keeping Up With the Kardashians", επικαλέστηκε σήμερα μία πηγή από το περιβάλλον της πρωταγωνίστριας σύμφωνα με την οποία εκείνη φοβήθηκε για την ζωή της. «Τους ικέτευσε να την αφήσουν να ζήσει και (τους είπε) ότι έχει μωρά στο σπίτι… Πίστεψε πραγματικά ότι θα την σκότωναν» ανέφερε η πηγή στο E! News. «ΒΙΑΙΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ»

Δηλώσεις έκανε για το περιστατικό και ο Γάλλος ΥΠΕΞ

Αυτή η ληστεία «είναι βίαιη, είναι σκανδαλώδης» δήλωσε την ίδια ώρα σήμερα στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό. Σύμφωνα με τον ίδιο η Γαλλία «πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο (στο θέμα της ασφάλειας) όμως εμείς θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση». «Αυτό που συνέβη είναι πολύ ατυχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά» «Έχουμε κινητοποιηθεί πλήρως για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών όπως επίσης όλων εκείνων που επισκέπτονται τη Γαλλία και ιδίως των τουριστών» έσπευσε να καθησυχάσει.

Η επίθεση αυτή στέλνει μια «πολύ επιζήμια (εικόνα) για τον προορισμό Γαλλία» ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων (Umih) κι ενώ ο κλάδος έχει ήδη υποστεί απώλειες της τάξης του 11,4% στις διανυκτερεύσεις από τον Ιανουάριο. «Το Παρίσι και η Γαλλία δεν έχουν ανάγκη από κάτι τέτοιο και πιστεύω πως αυτό το πολύ βίαιο περιστατικό θα πλήξει είτε την υψηλή πελατεία αλλά επίσης τον τουρισμό γενικά» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Ουάτκινς, πρόεδρος του Coach Omnium που ειδικεύεται σε θέματα τουρισμού.

Από τον Ιανουάριο ο κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων στο Παρίσι κατέγραψε πτώση της τάξης του 20% και η δραστηριότητα των εστιατορίων μειώθηκε κατά 25%- 30% σύμφωνα με την ένωση Umih. Από την πλευρά της σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό επιχείρησε να μετριάσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται. Τόνισε ότι πρόκειται για μια «πολύ σπάνια ενέργεια, σε έναν ιδιωτικό χώρο» που «δεν θέτει σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση» την ασφάλεια της γαλλικής πρωτεύουσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης