Ιωάννης Αθανασόπουλος για τον γάμο των ομόφυλων: Αν είχαμε τον Χριστό μπροστά μας, θα αγκάλιαζε όλους τους ανθρώπους

Ιωάννης Αθανασόπουλος για τον γάμο των ομόφυλων: Αν είχαμε τον Χριστό μπροστά μας, θα αγκάλιαζε όλους τους ανθρώπους

Καλό θα ήταν η Εκκλησία να κοιτάξει να λύσει τα δικά της θέματα, συμπλήρωσε ο ηθοποιός

athanasopoulos_74
Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε λόγω της συμφωνίας του με το νομοσχέδιο και τη θέση της Εκκλησίας ως προς αυτό.

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Γεια σου».

Για ένα περιστατικό που θυμάται από παλιά, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος περιέγραψε: «Όταν σπούδαζα που δούλευα τηλεφωνητής, που θα έπρεπε να είμαι πάντα ευγενικός, πιεζόμουν πάρα πολύ. Δούλευα 12 το βράδυ μέχρι τις 4 το πρωί. Θυμάμαι ένα βράδυ που με πήρε ένας κύριος, ο οποίος δεν ξέρω αν είχε μπερδέψει τα τηλέφωνα, ήθελε μια μορφή άλλης επικοινωνίας, ας πούμε, μια "ανακούφιση", όπως μας είχε πει. Ο οποίος δεν το έκλεινε, το έκλεινε και ξαναέπαιρνε. Ήταν πολύ αστείο. Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν προβλήματα και θέλουν συντροφιά».

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0du1oquoint)
Κλείσιμο

Σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία από τους ομοφυλόφιλους, ο ηθοποιός σχολίασε: «Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που μπορούν να δώσουν τόση αγάπη, ενώ βλέπεις και στρέιτ ζευγάρια και μιλάμε για κακοποίηση παιδιών. Έχω φίλη που με τη σύντροφό της έχουν υιοθετήσει δύο παιδάκια και αυτά τα παιδιά ζουν μία άλλη ζωή - γιατί αναγκάστηκε να πάει στην Αφρική και να τα υιοθετήσει - και αυτά τα παιδιά ζουν με απόλυτη αγάπη και αρχές και είναι ευτυχισμένα».
Έπειτα, πρόσθεσε: «Έχω κατηγορηθεί κι εγώ με μηνύματα πολλά που σε κατηγορούν και σε βρίζουν και σου λένε με ποιο δικαίωμα, πώς το λες αυτό το πράγμα, όλοι θα βγούνε ανώμαλοι και το ακούς και κατευθείαν τους μπλοκάρω».

Τέλος, για τη στάση της Εκκλησίας ως προς αυτό το ζήτημα, ο Ιωάννης Αθανασόπουλος ανέφερε: «Καμία φορά σκέφτομαι ότι αν είχαμε εδώ τον Χριστό, τον όποιον Χριστό, νομίζω πως θα αγκάλιαζε όλους τους ανθρώπους. Καλό θα ήταν η Εκκλησία να κοιτάξει να λύσει τα δικά της θέματα, που πάντα υπάρχουν πράγματα που ακούμε και είναι άλυτα. Με θλίβει και με στενοχωρεί γιατί θα έπρεπε να είναι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους κι όχι μακριά, ενάντια. Επειδή πηγαίνω στην εκκλησία και προσεύχομαι, έχω πάψει να πιστεύω σε κληρικούς, αλλά έχω μία θεία δύναμη που προσεύχομαι χωρίς να είναι φυσική παρουσία κάποιου ανθρώπου».

Ειδήσεις σήμερα:

Είχαν δώσει «ραντεβού» για συμπλοκή στη Γλυφάδα αλλά τους πρόλαβε η ΕΛΑΣ - Προσήχθησαν 25 ανήλικοι 14-17 ετών

Στόλτενμπεργκ: Απομακρύναμε από τα κεντρικά του ΝΑΤΟ δίκτυο Ρώσων κατασκόπων

71 πυρκαγιές σε 12 ώρες - Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία σε έξι περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης