Κατερίνα Κακοσαίου για Γιάννη Πλούταρχο: Ο πατέρας μου είχε πει αφού σπουδάσουμε, να επιλέξουμε δουλειές που μας κάνουν ευτυχισμένους

Κατερίνα Κακοσαίου για Γιάννη Πλούταρχο: Ο πατέρας μου είχε πει αφού σπουδάσουμε, να επιλέξουμε δουλειές που μας κάνουν ευτυχισμένους

Αν και οι σπουδές της οδηγούσαν στη Φαρμακολογία, εκείνη άλλαξε πορεία πολύ νωρίς

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
katerina_kakosaiou_arthrou
Από τότε που θυμάται τον εαυτό της τραγουδά. «Είμαστε ένα σπίτι με πέντε αδέλφια, που και οι πέντε μας αγαπάμε τη μουσική. Οι στιγμές οικογενειακής ευτυχίας μάς βρίσκουν σχεδόν πάντα στο μικρό στούντιο που διατηρούμε στον χώρο μας, να τραγουδάμε ερωτικά κομμάτια που έχει γράψει ο πατέρας μας Γιάννης Πλούταρχος», μου συστήνεται η Κατερίνα Κακοσαίου, η πρωτότοκη κόρη του αγαπημένου καλλιτέχνη που είναι 25 ετών. Ακολουθούν ο 24χρονος Γιώργος, η 17χρονη Ελεονώρα, η 17χρονη Παναγιώτα και ο Κωνσταντίνος, που είναι 13 χρόνων.

Την Κατερίνα τη συνέπαιρναν πάντα οι νότες αλλά ακολούθησε την πατρική συμβουλή να αποκτήσει ένα πτυχίο και μετά να αποφασίσει τι θέλει πραγματικά να κάνει στη ζωή της. Σπούδασε στην Κύπρο Βιολογία και Βιομηχανική Φαρμακολογία και μόλις τελείωσε τον κύκλο των σπουδών της επέστρεψε στην Ελλάδα με το όνειρο να ασχοληθεί με τον επιστημονικό κλάδο της. «Είναι περίεργο πώς συμβαίνουν κάποια πράγματα. Με το που επέστρεψα από την Κύπρο πήρα το βιογραφικό μου και άρχισα να χτυπώ πόρτες προκειμένου να πιάσω δουλειά. Βρισκόμουν στη λεωφόρο Μεσογείων, έξω από μια φαρμακευτική εταιρεία, και ήμουν έτοιμη να μπω μέσα όταν αντιλήφθηκα ότι η διπλανή πόρτα ήταν αυτή της Minos EMI. Koντοστάθηκα για κάποια λεπτά προβληματισμένη.

katerina_kakosaiou__2_
Δερμάτινη ολόσωμη φόρμα Stine Goya, attica, The Department Store. Loafers Karl Lagerfeld, Sport and Fashion Freedom


Μήπως τελικά είχα επιλέξει λάθος πόρτα; Μήπως όλο αυτό που συνέβαινε ήταν καρμικό; Πήρα μια βαθιά ανάσα, μπήκα στη Minos και πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε το νέο προσωπικό μου single με τίτλο “Τι φταις κι εσύ”», μου αναφέρει από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της για σειρά συναυλιών. Το συγκινητικό είναι ότι στο συγκεκριμένο τραγούδι έχει συνθέσει τη μουσική ο πατέρας της. «Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος με τη μουσική. Μπαίναμε στο στούντιο, έγραφε τη μελωδία και ρωτούσε ποιος απ’ όλους μας το θέλει… Ετσι έγινε και τώρα».

Κλείσιμο
Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Πλούταρχος, παρά τις χαρές που είχε εισπράξει από τον χώρο της τέχνης, δεν παρότρυνε τα παιδιά του να ασχοληθούν με το τραγούδι. «Εισέπραττε τα καλά αλλά γνώριζε και τα άσχημα της νύχτας και δεν είχε εξιδανικεύσει τον χώρο. Συνήθιζε να λέει ότι αφού πρώτα σπουδάσουμε, να επιλέξουμε δουλειές που μας κάνουν ευτυχισμένους. Δεν υπήρχε η νοοτροπία ότι η επιτυχία του πατέρα έπρεπε σώνει και καλά να συνεχιστεί σε εμάς, κάθε άλλο μάλιστα. Απλώς στο Κακοσαίικο η μουσική είναι τρόπος ζωής». Την πρώτη φορά που τραγούδησε μπροστά στον κόσμο, πάντως, δεν είχε το άγχος που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε βρεθεί ξαφνικά στη σκηνή: «Το γεγονός ότι τραγουδούσα μαζί με τον πατέρα μου λειτούργησε καταλυτικά. Λόγω της μεταξύ μας οικειότητας, την αρχική αμηχανία ακολούθησε ο ενθουσιασμός. Εκανα αυτό που αγαπούσα πάντα και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν το δίχως άλλο ενθαρρυντική».

Αυτή την εποχή η Κατερίνα Κακοσαίου μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο πραγματοποιούν περιοδεία στις ΗΠΑ και τον Καναδά, με οχτώ προγραμματισμένες συναυλίες σε εμβληματικούς χώρους που είναι ήδη sold out. «Είναι συγκινητικός ο ενθουσιασμός και η υποδοχή που μας επιφυλάσσουν οι Ελληνες ομογενείς. Ο κόσμος έρχεται για να μας ακούσει, να μας μιλήσει και να νιώσει άρωμα Ελλάδας. Οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούν τη χώρα μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Η Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά, στην καθημερινότητά τους, στα σπίτια τους».

katerina_kakosaiou__1_
Body Zara Woman, zara.com. Mεταλλιζέ φούστα Karl Lagerfeld, Sport and Fashion Freedom

«Ενας μήνας μακριά από τους φίλους και τα αγαπημένα στέκια δεν είναι σκληρό για ένα κορίτσι μόλις 25 ετών;», τη ρωτώ. «Κάθε άλλο! Απολαμβάνω το συγκεκριμένο ταξίδι και την εμπειρία που μου προσφέρει όσο τίποτα άλλο. Πραγματοποιούμε οχτώ συναυλίες σε οχτώ διαφορετικές πόλεις, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα μέρη και ανθρώπους, να επισκεφτούμε ενδιαφέροντα σημεία της κάθε περιοχής, να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό τους. Εχουμε τον χρόνο να κάνουμε βόλτες και να απολαύσουμε κάποιες στιγμές σαν ένα αναζωογονητικό break από το άγχος της καθημερινότητας. Τα ταξίδια αυτά είναι από μόνα τους οξυγόνο, επιστρέφεις με τόση θετική ενέργεια απ’ όλο αυτό που έχεις εισπράξει και είσαι έτοιμος να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου», απαντά ενθουσιασμένη.

Η Κατερίνα Κακοσαίου είναι ένα κορίτσι που ζει το σήμερα και αυτό που την προβληματίζει περισσότερο απ’ όλα τα ζητήματα της εποχής είναι η επιθετικότητα και η εγκληματικότητα σε νεαρές ηλικίες: «Μου έχει τύχει να πάω σε δημόσιο χώρο για να πάρω τον μικρότερο αδελφό μου και να δω ένα παιδί να κρατάει μαχαίρι. Με τρομάζει όλο αυτό». Προτιμά βέβαια να εστιάζει στις καλές στιγμές της ζωής. «Θα μοιραστείς μαζί μας μια προσωπική στιγμή ευτυχίας;», της λέω καθώς κλείνουμε την κουβέντα μας αφού η Κατερίνα είναι έτοιμη να ξαναμπεί στο αεροπλάνο για την πέμπτη συναυλία της στις ΗΠΑ. «Θα σε πάω πάλι στην οικογένεια. Είμαστε ένα σπίτι με πέντε παιδιά, τους γονείς, τη γιαγιά και τέσσερα σκυλιά. Μπορείς να το φανταστείς; Δεν υπάρχει ποτέ ησυχία αλλά μόνο κουβέντες, μουσικές, τραγούδια και μια γιαγιά που μονίμως μαγειρεύει νοστιμιές και ο τόπος μοσχομυρίζει. Τώρα πια που εγώ και ο Γιώργος (σ.σ.: ο αδερφός της) μένουμε αλλού, τα σπίτια μας φαντάζουν ησυχαστήρια σε σχέση με αυτό που έχουμε ζήσει. Μου λείπει η φασαρία των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων στο πατρικό». 

Make-up/ Hair: Theodosia Dodo (theodosia_makeupartist)

Ειδήσεις σήμερα:

Serial killer συμμετείχε σε τηλεπαιχνίδι ενώ η αστυνομία τον έψαχνε για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών - Δείτε βίντεο


Υπόθεση revenge porn στη Θήβα: Κατήγγειλε τον πρώην για ανάρτηση γυμνών φωτογραφιών της στα social media

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης