Κάρολος: Ο βασιλιάς της Βρετανίας αγαπά τις γραβάτες με ελληνικά θέματα – Δείτε φωτογραφίες

Κάρολος: Ο βασιλιάς της Βρετανίας αγαπά τις γραβάτες με ελληνικά θέματα – Δείτε φωτογραφίες

Πέραν του μοναρχικού τίτλου, ο βασιλιάς της Βρετανίας μάλλον αναδεικνύεται σε ένα είδος «πρεσβευτή» της Ελλάδας – Τι λένε στο protothema.gr οι δημιουργοί της εταιρείας Thalassa Collection που δημιούργησαν πολλές γραβάτες του Καρόλου

karolos-g-arthrou_2
Ο βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος, έχει απαθανατιστεί πολλές φορές φορώντας γραβάτες με ελληνικά θέματα – τα αγαθά αισθήματα, που τρέφει για τη χώρα μας είναι γνωστά.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά το δυσάρεστο επεισόδιο, που σημειώθηκε όταν ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Ρίσι Σούνακ, αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC και τοποθετήθηκε σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ο βασιλιάς Κάρολος έκανε εμφανίσεις φορώντας γραβάτες «ελληνοπρεπέστατες». Μετά τη συνάντησή του με τον Σούνακ, ο Κάρολος εθεάθη με ολομέταξη γαλάζια γραβάτα με ελληνικά καΐκια.

«Πρόκειται για έναν πολύ ισχυρό συμβολισμό, ειδικά αυτές τις μέρες μετά την αναταραχή, που προκλήθηκε εξαιτίας του Σούνακ. Προχθές, νομίζω στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, πάλι δική μας γραβάτα φορούσε ο Κάρολος, το σχέδιο με τα ελληνικά καΐκια. Το πιο γνωστό μας σχέδιο με την ελληνική σημαία, το φοράει πολύ συχνά», θα πει στο protothema.gr ο κ. Μάριος Κρητικός, ο ένας εκ των εκ των δύο δημιουργών της εταιρείας Thalassa Collection -ο έτερος είναι ο κ. Σάμερ Σίμνο.

karolos_gravata_makron
Στη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν με γραβάτα Thalassa Collection σχέδιο «Κρητικός Πέλεκυς»


Πώς έμαθε ο βασιλιάς Κάρολος να φοράει γραβάτες της Thalassa collection

«Πριν μερικά χρόνια, κάποιος πελάτης μας ήρθε στο κατάστημά μας και αγόρασε μία γραβάτα, την οποία χάρισε στον Κάρολο. Ήταν το σχέδιο με τα τσαρούχια. Και τη φόρεσε ο Κάρολος στα γενέθλιά του σε μία έξοδο με τη Ναόμι Κάμπελ, το σούπερ μόντελ της δεκαετίας 90. Από τότε, τον έχουμε δει πολλές φορές με δικές μας γραβάτες. Άλλες τις απέκτησε μέσω παραγγελίας του παλατιού από το e-shop μας, άλλες είναι δώρα – του τα προσφέρουν είτε γνωστοί του, είτε από τη βρετανική πρεσβεία. Επίσης, έχει φορέσει πολλές φορές δικές μας γραβάτες ο βασιλιάς της Αγγλίας σε επίσημες συναντήσεις του – και με τον Μπάιντεν, και με τον Μακρόν…».

karolos_gravata_biden
Με τον Τζο Μπάιντεν στο Κάστρο του Ουίνδσορ, φορά γραβάτα Thalassa Collection σχέδιο Ελληνική Σημαία


Την περασμένη χρονιά, οι δημιουργοί της Thalassa Collection πρόσφεραν στο βασιλιά της Αγγλίας, Κάρολο, δώρο μία γραβάτα. «Συνοδεύσαμε το δώρο μας με ένα σύντομο γράμμα, όπου του εκφράζαμε την ευγνωμοσύνη μας, επειδή προβάλλει την Ελλάδα μέσα από τη δουλειά μας. Σύντομα, λάβαμε μία ευχαριστήρια επιστολή από το παλάτι. Γράφει ότι συγκινήθηκε πολύ από το δώρο μας, θα τη φορούσε σύντομα». 


Κλείσιμο
karolos_epistoli
Η ευχαριστήρια επιστολή του βασιλιά Καρόλου


Οι συλλογές της Thalassa collection ήδη μετρούν τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, «Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 30 χρόνια. Γραβάτες, μαντίλια και εσάρπες. Όλα σχεδιασμένα από εμάς, στην Αθήνα. Τα θέματα είναι πάντα εμπνευσμένα από την Ελλάδα: η ελληνική σημαία, τα τσαρούχια, οι εύζωνες, το ελληνικό αλφάβητο, οι ανεμόμυλοι, τα κυκλαδίτικα σπίτια, ο δούρειος ίππος, η κουκουβάγια της Αθηνάς, ο κρητικός πέλεκυς, το χωριό Πυργί της Χίου, το μάτι και η λίστα συνεχίζεται…».

karolos_mitsotakis_gravata
Με τη γραβάτα «Ελληνική Σημαία» της Thalassa Collection σε συνάντηση του με τον πρωθυπουργό



Με όχημα τα συγκεκριμένα μοτίβα, η Ελλάδα «ταξιδεύει» συχνά στο εξωτερικό: «Έχουμε πολλούς ξένους πελάτες, που έρχονται ξανά και ξανά ή μέσω του e-shop ή από τη γωνιά, που έχουμε στο αεροδρόμιο στο κατάστημα “The Greek Designers Store”».

karolos_gravata___1_
Με γραβάτα με την ελληνική σημαία υποδέχθηκε ο Βρετανός βασιλιάς τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας τον Νοέμβριο του 2023

karolos_kamila_gravata
Με τη γραβάτα Thalassa Collection, σχέδιο «Τσαρούχι», στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ
k-charles-es__3_



Οι «γαλαζοαίματοι» πελάτες

Μεταξύ των πελατών, αρκετοί γαλαζοαίματοι: «Οι γιοί του εκλιπόντος τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος φοράει δικές μας γραβάτες – τις αγοράζει η μητέρα του, η βασίλισσα Σοφία, έχει πάρει δυο τρεις φορές από το αεροδρόμιο για τον γιο της».
k-charles-es__2_
k-charles-es__5_

Ποιο είναι το συναισθηματικό αποτύπωμα, που αφήνει στους δύο δημιουργούς το γεγονός ότι όσα σχεδιάζουν φτάνουν τόσο «ψηλά»;

«Την πρώτη φορά, που κάποιος πελάτης μου έδειξε σε ένα ξένο περιοδικό τον Κάρολο να φοράει τη γραβάτα μας – σε εκείνη την έξοδο με τη Ναόμι – δεν το πίστευα! Από τότε, αν και έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε με δικές μας γραβάτες, κάθε φορά, αισθανόμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι. Όχι μόνο, επειδή φοράει τις δικές μας γραβάτες αλλά επειδή φοράει γραβάτες με ελληνικά θέματα – κι αυτό μας κάνει διπλά υπερήφανους».
charles-biden-es

Όσο για το εμπορικό «αποτύπωμα»; «Το γεγονός ότι φοράει τις δημιουργίες μας ένα τέτοιο υψηλό πρόσωπο, μας έχει βοηθήσει και επιχειρηματικά, αφού οι πωλήσεις μας έχουν πλέον εκτοξευθεί».


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας του τράπερ Don Leon - Πώς άδειαζαν ATM μέσα σε λίγα λεπτά

Κόκκινα δάνεια: 8 αλλαγές υπέρ των δανειοληπτών - Servicers, εξωδικαστικός μηχανισμός και προστασία στους ευάλωτους

Χωρίς μελομακάρονα και κουραμπιέδες τελικά το καλάθι των Χριστουγέννων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης