Τζέικομπ Ελόρντι: Η ιστορία ενός παιδιού που αντιμετώπισε τις προκαταλήψεις και έγινε σταρ
jacob-art

Τζέικομπ Ελόρντι: Η ιστορία ενός παιδιού που αντιμετώπισε τις προκαταλήψεις και έγινε σταρ

Ωραίος, πανύψηλος και μόλις 26 ετών, ο Αυστραλός πρωταγωνιστής του «Euphoria» και του «Kissing Booth» μεταμορφώνεται σε νεαρό Πρίσλεϊ στη νέα ταινία της Σοφίας Κόπολα «Priscilla»

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Ελβις Πρίσλεϊ είναι στον αφρό της κινηματογραφικής επικαιρότητας. Μετά το biopic «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, που φλέρταρε με τα Οσκαρ την περασμένη χρονιά και ανέδειξε τον Οστιν Μπάτλερ, φέτος έρχεται η σειρά της συμβίας του με την «Priscilla» της Σοφίας Κόπολα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας και έφυγε από τη Μόστρα με το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας (Κέιλι Σπέινι). Μεγαλύτερη αίσθηση όμως και από την ταινία και από τη βραβευμένη πρωταγωνίστριά της προκάλεσε τελικά ο Τζέικομπ Ελόρντι, που υποδύεται τον «βασιλιά» στα νιάτα του και ξεχώρισε στο κόκκινο χαλί με διαφορά ύψους.

Ο Αυστραλός ηθοποιός μετράει 196 ολόκληρα εκατοστά, πράγμα που σημαίνει ότι η λέξη «ινκόγκνιτο» και η φράση «περνάω απαρατήρητος» είναι άγνωστες έννοιες στο δικό του λεξικό. Παραδόξως και, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν του πέρασε ποτέ από το μυαλό να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από μικρό παιδί δηλώνει ταγμένος στην υποκριτική όχι τόσο λόγω της αγάπης του για την τέχνη αυτή καθαυτή -την οποία ωστόσο εκτίμησε απεριόριστα στην πορεία- όσο ως αντίδραση στο ανελέητο bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές του.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Τζέικομπ Ναθάνιελ Ελόρντι γεννήθηκε πριν από 26 χρόνια (26 Ιουνίου 1997, μέρα χαράς για τους γονείς του και τους 12,5 εκατομμύρια ινσταγκραμικούς ακολούθους του) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Οι δημόσιες αναφορές στο παρελθόν του ξεκινούν από τα 12 χρόνια του, όταν επιλέχθηκε να υποδυθεί τον Ομπερον, τον βασιλιά των ξωτικών, στο «Ονειρο θερινής νυκτός», στο πλαίσιο σχολικής παράστασης. Ο θηλυπρεπής σαιξπηρικός ήρωας όμως προκάλεσε τη χλεύη των συμμαθητών του, οι οποίοι αποφάσισαν με συνοπτικές διαδικασίες ότι ο Ελόρντι ήταν γκέι. Αλλα παιδάκια στη θέση του μπορεί να πτοούνταν, να πληγώνονταν, να κλείνονταν στο καβούκι τους, ακόμα και να παραιτούνταν από τον ρόλο που σπίλωνε τη σεξουαλική τους υπόληψη. Οχι όμως ο Τζέικομπ.

«Οταν με αποκάλεσαν γκέι, άρχισα να βάφομαι. Αν ήταν να κάνω τον βασιλιά των ξωτικών, θα έπρεπε να είμαι ο πιο σέξι βασιλιάς των ξωτικών», θα σχολίαζε χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του στο «GQ». Η επανάστασή του δεν αρκέστηκε στη μάσκαρα και το κραγιόν. «Αποφάσισα επίσης να απέχω από την κουλτούρα της μπίρας και των σπορ. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο αθλητισμός είναι πιο αρρενωπός από το θέατρο. Αρχισα να παίζω σε σχολικά θεατρικά και να κυνηγάω τους θηλυπρεπείς ρόλους. Ηθελα να αποδείξω στους συμμαθητές μου ότι δεν με ενδιέφερε η γνώμη τους και ότι δεν πίστευα στις ταμπέλες. Επιπλέον, τα Σαββατοκύριακά μου τα περνούσα με τα ωραιότερα κορίτσια του σχολείου γιατί όλες έπαιζαν στις παραστάσεις».

Και αν τότε οι συμμαθητές του λίγα κατάλαβαν από την εφηβική επανάστασή του, σήμερα μάλλον τον φθονούν για το διεθνές σουξέ του και τις ωραίες γυναίκες που φιγουράρουν δίπλα του. Γιατί παρά την ταμπέλα που ετσιθελικά του είχαν φορέσει λόγω του Ομπερον, ο Ελόρντι είναι απολύτως στρέιτ και εξόχως καλόγουστος, με μια ιδιαίτερη έφεση στις ηθοποιούς που γνώρισε στα σετ και τα μοντέλα. Η πλούσια ερωτική ατζέντα του περιλαμβάνει από την Τζόι Κινγκ και τη Ζεντάγια (συμπρωταγωνίστριές του η μεν στο «Kissing Booth», η δε στο «Euphoria») μέχρι την Κάια Γκέρμπερ και την τρέχουσα αγαπημένη του Ολίβια Τζέιντ Τζιανούλι, youtuber και influencer, για να κάνει ένα διάλειμμα από τις σταρ του κινηματογράφου και της πασαρέλας.

Μια μάσκαρα όμως δεν φέρνει την επιτυχία. Οχι αμέσως τουλάχιστον. Μετά τα σχολικά θεατρικά και μια εμφάνιση κομπάρσου στον «Πόλεμο των Αστρων» -όπου ποιος τον είδε, ποιος τον ήξερε-, ο Ελόρντι αναφέρει ως επίσημη έναρξη εργασιών την ταινία μικρού μήκους «Carpe Liam» το 2015. Ακολούθησε άλλη μια μικρού μήκους, το «Max & Iosefa» το 2016, στο οποίο ο φέρελπις ηθοποιός είχε βάλει το χεράκι του και στο σενάριο, και ένας ρόλος στην ταινία «Σαφάρι στον έρωτα» το 2018, όλα αυστραλιανής εσοδείας. Και μετά ήρθε η μετοίκηση στο Λος Αντζελες, γιατί η Αυστραλία δεν είναι Χόλιγουντ και ο φιλόδοξος νεαρός ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε μεγαλύτερες πίστες.

Σήμερα περιγράφει με ζοφερά χρώματα τις πρώτες μέρες στη νέα του πόλη. «Τις τρεις πρώτες εβδομάδες κοιμόμουν στον καναπέ ενός φίλου μου και κάποια βράδια τα είχα περάσει μέσα στο αυτοκίνητό μου, που ήταν γεμάτο με κουτιά και σκόρπιες κρεμάστρες. Στον τραπεζικό λογαριασμό μου είχα 600 με 800 δολάρια, δεν με καλούσαν σε οντισιόν και ήμουν απελπισμένος. Ηταν μια τυπική ζωή στο Λ.Α.». Και ενώ ήταν έτοιμος να επιστρέψει στο Μπρισμπέιν με την ουρά στα σκέλια, δέχτηκε τηλεφώνημα από τους παραγωγούς του νετφλιξικού «Kissing Booth» και η τύχη του άρχισε να αλλάζει.

Οριστικά διάσημος βέβαια έγινε με τον ρόλο του Νέιτ στη σειρά-σουξέ «Euphoria». Και παρά την ευγνωμοσύνη του για την επιτυχία που επιτέλους ήρθε, ο Ελόρντι δηλώνει ότι δεν συμπαθεί καθόλου τον ήρωα που τον έκανε κοσμαγάπητο γιατί «είναι συναισθηματικός τρομοκράτης, νάρκισσος, κοινωνιοπαθής, φρικιό». Καμία σχέση δηλαδή με εκείνον, σύμφωνα με τον ίδιο. Από την άλλη, σύμφωνα με τις εκατομμύρια θαυμάστριές του, ο Τζέικομπ είναι ο «Μπραντ Πιτ της Gen Z». Δικαίως, γιατί εκτός από πανύψηλος είναι και εντυπωσιακά ωραίος, δηλώνει λάτρης της μόδας και δεν διστάζει να φορέσει ρούχα που δεν ξεχειλίζουν αναγκαστικά από αρρενωπότητα - ας είναι καλά ο Ομπερον που τον έμαθε να αγαπάει και τη θηλυκή πλευρά του. Αυτές τις μέρες δηλώνει ενθουσιασμένος που μεταμορφώθηκε σε Ελβις - αρκετά πειστικός σύμφωνα με όσους έχουν δει την ταινία. Και τα στοιχήματα έχουν αρχίσει ήδη να πέφτουν για το ποιος τελικά φόρεσε καλύτερα τον Πρίσλεϊ. Ο Οστιν Μπάτλερ ή ο Τζέικομπ Ελόρντι; Και τι σημασία έχει τελικά. Ο Ελόρντι είναι η νέα καυτή άφιξη και -κλισέ ή όχι- το μέλλον τού ανήκει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης