Λιούις Καπάλντι: Ακύρωσε τις επόμενες εμφανίσεις του λόγω του Tourette - «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου»

Λιούις Καπάλντι: Ακύρωσε τις επόμενες εμφανίσεις του λόγω του Tourette - «Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου»

«Πρέπει να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο για να βάλω σε τάξη τη ψυχική και σωματική μου υγεία» δήλωσε ο τραγουδιστής σε ανάρτησή του

lewis_capaldi
Ο Λιούις Καπάλντι ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα παρατεταμένο διάλειμμα από τις περιοδείες λόγω του συνδρόμου Tourette - από το οποίο πάσχει - αφού δυσκολεύτηκε να ολοκληρώσει το σετ του στο Φεστιβάλ του Γκλανστομπέρι το Σάββατο.
Ο 26χρονος τραγουδιστής κατέφυγε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη για να ανακοινώσει ότι δεν θα περιοδεύσει «για το άμεσο μέλλον», καθώς πρέπει να αφιερώσει «πολύ περισσότερο χρόνο για να βάλει σε τάξη τη ψυχική και σωματική του υγεία».

Χαρακτήρισε την απόφαση ως «την πιο δύσκολη της ζωής του» και αποκάλυψε ότι έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του.

Ο τραγουδιστής, μάλιστα, ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί και στην Ελλάδα στις 16 Σεπτεμβρίου και όπως όλα φαίνονται δεν θα είναι σε θέση να έρθει. 

Οι ειδικοί υγείας δήλωσαν σήμερα στη MailOnline ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν πότε ο Καπάλντι θα επιστρέψει στις συναυλίες, καθώς κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες θεραπείας, ενώ τον επαίνεσαν που αποτελεί «έμπνευση για πολλούς», προειδοποιώντας παράλληλα ότι η ανάρρωσή του δεν πρέπει να επισπευσθεί.
Εντωμεταξύ, οι θαυμαστές του μπήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να στηρίξουν τον σταρ, καθώς ένας έγραψε: «Αν δεν ηχογραφήσεις ή δεν εμφανιστείς ξανά, όλοι θα είμαστε λυπημένοι. Αλλά έχεις κάνει περισσότερα από όσα έχουν κάνει εκατομμύρια άνθρωποι. Είσαι αρκετός, έχεις κάνει αρκετά. Φρόντισε τον εαυτό σου!».

Ο Σκωτσέζος τραγουδιστής είχε ήδη πάρει τρεις εβδομάδες άδεια πριν από τη συναυλία του στο Γκλανστομπέρι το Σαββατοκύριακο, αλλά σήμερα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν αρκετή και ότι «ακόμα μαθαίνει να προσαρμόζεται στις επιπτώσεις του Tourette».

Κλείσιμο
Ο τραγουδοποιός συγκινήθηκε καθώς άρχισε να χάνει τη φωνή του κατά τη διάρκεια της παράστασης, με αποτέλεσμα να ζητήσει συγγνώμη από το πλήθος - το οποίο στη συνέχεια τον βοήθησε να ολοκληρώσει τα τραγούδια του σε συγκινητικά πλάνα που έγιναν γρήγορα viral.

Αλλά με ανάρτηση στο Instagram την Τρίτη, ο Καπάλντι τελικά επιβεβαίωσε ότι ακυρώνει τις 24 ζωντανές εμφανίσεις που είχε προγραμματίσει για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Στη λεζάντα της ανάρτησης έγραψε: «Γεια σε όλους. Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ το Glastonbury που με δέχτηκε, που τραγουδούσατε μαζί μου όταν το χρειαζόμουν και για όλα τα καταπληκτικά μηνύματα μετά. Πραγματικά σημαίνει τα πάντα. Το γεγονός ότι αυτό πιθανόν να μην αποτελεί έκπληξη δεν κάνει ευκολότερο το να το γράψω, αλλά λυπάμαι πολύ που σας ενημερώνω ότι θα κάνω ένα διάλειμμα από τις περιοδείες για το άμεσο μέλλον».

«Συνήθιζα να απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο τέτοιων συναυλιών και ήλπιζα ότι 3 εβδομάδες μακριά θα με βοηθούσαν να συνέλθω. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα μαθαίνω να προσαρμόζομαι στις επιπτώσεις του Tourette μου και το Σάββατο έγινε φανερό ότι πρέπει να αφιερώσω πολύ περισσότερο χρόνο για να βάλω σε τάξη την ψυχική και σωματική μου υγεία, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω να κάνω όλα όσα αγαπώ για πολύ καιρό ακόμα. Ξέρω ότι είμαι απίστευτα τυχερή που μπορώ να πάρω λίγο χρόνο, όταν άλλοι δεν μπορούν, και θα ήθελα να ευχαριστήσω την καταπληκτική μου οικογένεια, τους φίλους, την ομάδα, τους επαγγελματίες υγείας και όλους εσάς που με στηρίξατε τόσο πολύ σε κάθε μου βήμα στις καλές στιγμές και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του περασμένου έτους, όταν το χρειαζόμουν περισσότερο από ποτέ», πρόσθεσε ο διάσημος ποπ σταρ.

«Λυπάμαι απίστευτα για όλους όσοι είχαν προγραμματίσει να έρθουν σε μια συναυλία πριν από το τέλος του έτους, αλλά πρέπει να αισθάνομαι καλά για να αποδώσω στο επίπεδο που όλοι σας αξίζετε. Το να παίζω για εσάς κάθε βράδυ είναι το μόνο που ονειρεύτηκα ποτέ, οπότε αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου. Θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό. Με όλη μου την αγάπη, Λιούις», έκλεισε στο τέλος την ανάρτηση.

Δείτε την ανάρτηση


Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέρνηση: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν έχω ξαναδεί γονιό να προβλέπει τι θα πάθει το παιδί του, δεν είχε αγωνία», κατέθεσε γιατρός

Εμφύλιος Wagner - Πούτιν: «Έκλεισε η υπόθεση» της ένοπλης εξέγερσης της Wagner, ανακοίνωσε η ρωσική FSB
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης