Λιούις Καπάλντι: Μπορεί να εγκαταλείψει τη μουσική λόγω του Συνδρόμου Τουρέτ

Λιούις Καπάλντι: Μπορεί να εγκαταλείψει τη μουσική λόγω του Συνδρόμου Τουρέτ

Ο 26χρονος τραγουδιστής στο ντοκιμαντέρ How I'm Feeling Now αποκαλύπτει ότι όταν παίζει μουσική η υγεία του επιδεινώνεται

Lewis_Capaldi
Ο Λιούις Καπάλντι παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια «πολύ μεγάλη πιθανότητα» να εγκαταλείψει την καριέρα του ως ποπ σταρ αν το σύνδρομο Tουρέτ (είναι μια χρόνια διαταραχή, το βασικό χαρακτηριστικό της οποίας είναι η ύπαρξη πολλαπλών τικ) από το οποίο πάσχει χειροτερέψει.

Ο 26χρονος τραγουδιστής μίλησε για την υγεία του ενόψει της κυκλοφορίας του ντοκιμαντέρ του How I'm Feeling Now και παραδέχτηκε ότι η δημιουργία μουσικής μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά του.

Ο Λιούις μοιράστηκε με το κοινό ότι διαγνώστηκε με σύνδρομο Tourette τον Σεπτέμβριο και είπε ότι ήθελε να το δημοσιοποιήσει καθώς «δεν ήθελε να νομίζουν οι άνθρωποι ότι παίρνει κοκαΐνη».

Το σύνδρομο Τουρέτ είναι μια νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από έναν συνδυασμό ακούσιων θορύβων και κινήσεων που ονομάζονται τικ.



Μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κατάσταση, ο νεαρός καλλιτέχνης παραδέχτηκε ότι οι εμφανίσεις μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματά του, ενώ εξέφρασε τον φόβο ό,τι μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψει τη μουσική.

Εξήγησε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την καριέρα του ως ποπ σταρ αν αρχίσει να προκαλεί «ανεπανόρθωτη ζημιά» στον εαυτό του.

Κλείσιμο


«Μόνο η μουσική μου το κάνει αυτό, αλλιώς μπορώ να είμαι καλά για μήνες κάθε φορά, οπότε είναι μια περίεργη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, ο συμβιβασμός αξίζει τον κόπο, αλλά αν φτάσω σε σημείο να κάνω ανεπανόρθωτη ζημιά στον εαυτό μου, θα τα παρατήσω. Σιχαίνομαι την υπερβολή, αλλά είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να εγκαταλείψω τη μουσική», είπε σε δηλώσεις του στους «Times».



Ο Λιούις είπε επίσης ότι οι γονείς του - η νοσοκόμα Κάρολ και ο ιχθυοπώλης Μαρκ - φοβούνται επίσης για την υγεία του καθώς τα συμπτώματά του χειροτερεύουν και αναρωτιούνται αν πρέπει να εγκαταλείψει τη μουσική.

Ο δημιουργός της επιτυχίας Grace δήλωσε ότι το σύνδρομο Tourette έχει κάνει ζωντανές τις εμφανίσεις καθώς τα τικ του φαίνονται «αρκετά άσχημα» στη σκηνή.

Είπε ότι το να παίζει κιθάρα τον βοηθάει, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν του αρέσει να παίζει καθώς είπε πόσο ζωτικής σημασίας είναι για εκείνον να μπορεί να ελέγχει τα τικ του επί σκηνής.

Συνέχισε να περιγράφει λεπτομερώς και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την υγεία του καθώς αποκάλυψε ότι υποφέρει από ίλιγγο μετά από βρογχίτιδα ενώ σταμάτησε να παίρνει το αγχολυτικό φάρμακο Sertraline.

Σκεπτόμενος τις δυσκολίες του, ο Λιούις είπε ότι το να είσαι διάσημος είναι «εύκολο», αλλά η πίεση των εμφανίσεων σε τεράστιους χώρους σε μεγάλες περιοδείες είναι που «προκαλεί άγχος».

Μιλώντας στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ του Netflix, ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι άρχισε να υποφέρει από αφόρητους πόνους στην πλάτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γράψει καν νέα μουσική.

Κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή
Ο τραγουδιστής εξομολογήθηκε ότι δυσκολεύεται να θυμηθεί την περιοδεία του 2020 επειδή ήταν «τόσο φοβισμένος» και άρχισε να υποφέρει από σοβαρές κρίσεις πανικού.

«Οι συσπάσεις έγιναν ανεξέλεγκτες ήταν τρομερό, απολύτως φρικτό. Άρχισα να μπαίνω στο μυαλό μου γι' αυτό, ξέρετε αυτές τις πιέσεις για τα πράγματα. Αντί να τραγουδάω μόνο εγώ τα ανόητα τραγουδάκια μου, άλλοι άνθρωποι εξαρτώνται από εμένα. Το τικ μου χειροτερεύει όταν κάθομαι να παίξω πιάνο, είναι σωματικά επώδυνο. Και μου κόβεται πραγματικά η ανάσα και… πεθαίνω από τον πόνο στην πλάτη μου όταν πάω να το κάνω».

Περιγράφοντας λεπτομερώς τις κρίσεις πανικού του, ο νικητής του BRIT Award πρόσθεσε: «Νιώθω σαν να τρελαίνομαι. Αποσυνδέομαι εντελώς από την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να αναπνεύσω. Ζαλίζομαι. Ιδρώνω, όλο μου το σώμα αρχίζει να συσπάται. Είτε νιώθω ότι θα κολλήσω για πάντα με αυτό είτε ότι θα πεθάνω».

Ο Λιούις ζήτησε βοήθεια από έναν ψυχολόγο, ο οποίος πρότεινε ότι το άγχος του μπορεί να προέρχεται από την απώλεια της γιαγιάς του και την αυτοκτονία της θείας του. Αφού υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Τουρέτ.



Ο Λιούις πρόκειται να κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ του, How I'm Feeling Now, στο Netflix στις 5 Απριλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Χάρι: Η αποκάλυψη χρήσης ουσιών στο παρελθόν μπορεί να του «στοιχίσει» τη βίζα για τις ΗΠΑ;


Στην Τουρκία ο Μηταράκης - Στις σεισμόπληκτες περιοχές με τον Σοϊλού


Γιάννης Παπαμιχαήλ μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Λιάνη για τη μητέρα του: «Δεν κάνω πίσω για κανέναν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης