Μέγκαν και Χάρι απειλούν τους παπαράτσι για να πάρουν τα βίντεο από το «κυνηγητό»

Μέγκαν και Χάρι απειλούν τους παπαράτσι για να πάρουν τα βίντεο από το «κυνηγητό»

Εδώ είναι Αμερική, υπάρχουν ελευθερίες και δεν έχουμε βασιλιάδες η αποστομωτική απάντηση από το πρακτορείο Backgrid

Harry_and_Megan_pparazi2
Tο θρίλερ με το κυνηγητό του Χάρι και της Μέγκαν με τα αυτοκίνητα στους δρόμους της Νέας Υόρκης συνεχίζεται τόσο στα σάιτ όσο και τα εξώφυλλα των εφημερίδων. Οι Σάσεξ κατηγόρησαν -μέσω διαρροών φίλων τους στην ιστοσελίδα ΤMZ- ότι μετά την βράβευση της Μέγκαν στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη Τρίτη, ορδές από παπαράτσι κυνήγησαν το αυτοκίνητο τους στους δρόμους της Νέας Υόρκης για δύο ώρες, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο και κόντεψαν να προκαλέσουν δεκάδες ατυχήματα με όσους βρέθηκαν στο δρόμο τους.

Το δημοσίευμα, όπως ήταν αναμενόμενο, το πήραν τα βρετανικά ταμπλόιντ τα οποία και πάσχισαν να βρουν όσα στοιχεία μπορούσαν για να βγάλουν ψεύτες τους Σάσεξ. Ως γνωστόν ο Χάρι και η Μέγκαν συμμετέχουν σε τρεις μεγάλες ομαδικές μηνύσεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο σχεδόν των βρετανικών ταμπλόιντ.

Ποιος λέει ψέματα;

Daily Mail και Sun έβγαλαν στον αέρα όσους περισσότερους αυτόπτες μάρτυρες μπορούσαν με στόχο να διαψεύσουν τους Σάσεξ. Η Daily Mirror, με δεδομένο ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει συγνώμη από τους Μέγκαν και Χάρι για τις παράνομες πράξεις παρακουλούθησής τους στο παρελθόν, κράτησε χαμηλούς τόνους.
meghan_-2
Κλείσιμο

Το αποτέλεσμα, βέβαια, είναι ότι το γεγονός σε όλες του τις διαστάσεις μονοπώλησε σχεδόν όλα τα πρωϊνάδικα στη Μεγάλη Βρετανία. «Κινδύνεψαν όντως οι Σάσεξ;», «Μήπως είναι πάλι μελοδραματικοί;», «Ξεχάσατε τι έπαθε η Νταϊάνα;», «Ο Χάρι και η Μέγκαν θέλουν συνέχεια να ασχολούμαστε μαζί τους», «Η Μέγκαν φταίει για όλα», «Δεν συγκρίνεται η κοντή με την Κέιτ», «...Ψόφος στους παπαράτσι» και πολλά άλλα...

Από την πλευρά τους τώρα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ προσπαθούν να πιέσουν το φωτογραφικό πρακτορείο «backgrid» -το οποίο ισχυρίζονται ότι ήταν δικοί του οι επιθετικοί παπαράτσι που ακολούθησαν το ζευγάρι το βράδυ της Τρίτης- να τους δώσει όλο το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο για να αποδείξουν πόσο επικίνδυνο ήταν το κυνηγητό.

Δώστε το υλικό αλλιώς... μήνυση

Η νομική ομάδα του Χάρι και της Μέγκαν έστειλε επιστολή με την μορφή εξώδικου στο φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid, υποστηρίζοντας εν μέρει ότι χρειάζονται το υλικό του πρακτορείου από το «κυνηγητό» για να ενισχύσουν τη δική τους ασφάλεια, σημειώνοντας ότι «Με το παρόν έγγραφο απαιτούμε από το φωτογραφικό πρακτορείο Backgrid να μας παράσχει αμέσως αντίγραφα όλων των φωτογραφιών, βίντεο και/ή ταινιών που τραβήχτηκαν χθες το βράδυ από τους ανεξάρτητους φωτογράφους μετά την αποχώρηση του ζευγαριού από την εκδήλωσή τους και τις επόμενες ώρες".

Ο δικηγόρος της Backgrid απέρριψε το αίτημα του Sussex, με μια ειρωνικό νότα στην επιστολή του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Στην Αμερική, όπως σίγουρα γνωρίζετε, η ιδιοκτησία ανήκει στον ιδιοκτήτη της: Οι τρίτοι δεν μπορούν απλώς να απαιτούν να τους δοθεί, όπως ίσως μπορούν να κάνουν οι βασιλιάδες. Ίσως θα έπρεπε να καθίσετε κάτω με τον πελάτη σας και να τον ενημερώσετε ότι οι αγγλικοί κανόνες του βασιλικού προνομίου του να απαιτεί από τους πολίτες να παραδώσουν την περιουσία τους στο Στέμμα έχουν απορριφθεί από αυτή τη χώρα εδώ και πολύ καιρό. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των ιδρυτών μας».

Η Backgrid αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της ότι είχε 4 φωτογράφους, 3 σε αυτοκίνητα και έναν σε ποδήλατο, προσθέτοντας ότι «δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν οποιαδήποτε ενόχληση ή βλάβη, καθώς το μόνο εργαλείο τους ήταν οι κάμερες τους».
MEgahan
O Χάρι, η Μέγκαν και η μητέρα της λίγο πριν την τελετή βράβευσης της Μέγκαν

Σβήσε, σβήσε...

Εδώ να θυμίσουμε πως την τελευταία φορά που οι Σάσεξ ήρθαν σε σύγκρουση με φωτογραφικό πρακτορείο παπαράτσι ήταν με το Splashnews, όταν το ελικοπτερο του Splashnews είχε πετάξει πάνω από το Frogmore Cottage -το σπίτι το οποίο, τους το είχε παραχωρήσει η βασίλισσα Ελισάβετ όταν τα έσπασαν με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ και έφυγαν από το Kensington Palace- για να βγάλουν φωτογραφίες του νεογέννητου τότε Άρτσι.

Τότε, λοιπόν, οι Σάσεξ μήνυσαν το Splashnews και τις πρακτικές του, κέρδισαν την δίκη και μια τεράστια αποζημίωση (το ποσό δεν έγινε ποτέ γνωστό) και οδήγησαν έτσι το Splashnews σε χρεοκοπία. Το οποίο για να διασωθεί αναγκάστηκε τελικά να πουληθεί στο Shutterstock.

Και από τότε κανένας παπαράτσι δεν τόλμησε ποτέ ξανά να φωτογραφίσει τα παιδιά των Σάσεξ. Οι μόνες φωτογραφίες του Άρτσι και της Λίλιμπετ που υπάρχουν δημόσια είναι αυτές που μοιράζουν οι ίδιοι οι Σάσεξ και όσες έχουν βγάλει περαστικοί μέσω social media σε δημόσιες εξορμήσεις της οικογένειας. Οι παπαράτσι, μετά το κάζο του Splashnews και τυχαία να βγάλουν φωτογραφία του Άρτσι την σβήνουν...

Προς το παρόν δεν έχει κατατεθεί καμία αγωγή κατά του Backgrid που θα απαιτούσε από την υπηρεσία να παραδώσει έγγραφα. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη κίνησσ έγινε... Και η μηνυσούλα θα ακολουθήσει οσονούπω...

Φωτογραφίες: Getty images / Ideal images
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης