Playboy: Στα «άδυτα» του εμβληματικού περιοδικού - Από τη δολοφονία της Τζάσμιν Φιόρε στον κτητικό Χιου Χέφνερ

Playboy: Στα «άδυτα» του εμβληματικού περιοδικού - Από τη δολοφονία της Τζάσμιν Φιόρε στον κτητικό Χιου Χέφνερ

Το νέο ντοκιμαντέρ «The Playboy Murders» ερευνά τις τραγωδίες που σχετίζονται με το εμβληματικό περιοδικό

the_playboy_murders_xr
Στη δίνη των μυστικών της εμβληματικής έπαυλης του Χιου Χέφνερ, φαίνεται να έχει «ριχτεί» το άλλοτε διάσημο «κουνελάκι», Χόλι Μάντισον, η οποία με το νέο ντοκιμαντέρ «The Playboy Murders» είναι αποφασισμένη να αποκαλύψει, μπροστά στα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων, τη σκοτεινή πλευρά του Playboy και τα δράματα των «κουνελιών».

Ήταν το 2009, όταν η 28χρονη Τζάσμιν Φιόρε, ένα από τα δημοφιλή «κουνελάκια» του Χέφνερ, θα έχανε με άγριο και τραγικό τρόπο τη ζωή της. Κάποια χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2022, η Μάντισον θα αναζητούσε σπιθαμή προς σπιθαμή, τα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας, βάζοντας στο στόχαστο το εμβληματικό περιοδικό.
The Playboy Murders | Official Trailer | ID

Ίσως οι δύο γυναίκες να μην γνωρίζονταν προσωπικά, όμως μεταξύ τους υπήρχε κάτι κοινό. Ξανθιές σεξοβόμβες, με λαμπερά χαμόγελα, που πρωταγωνιστούσαν με τις εμφανίσεις τους, στα διάσημα και λαμπερά πάρτι του Χέφνερ, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των προσκεκλημένων με τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις τους. Οι δύο γυναίκες που τα ονόματά τους έμελε να ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του κόσμου, μοιράζονταν όμως ακόμα ένα κοινό στοιχείο, ήταν και οι δύο θύματα θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών από τους συντρόφους τους.

«Η ιστορία της Τζάσμιν Φιόρε ήταν φρικτή. Υπήρξε θύμα ενός φρικτού εγκλήματος, ενώ βρισκόταν σε μια κακοποιητική σχέση» ανέφερε η πλέον 43χρονη Χόλι Μάντισον στη New York Post.

Κλείσιμο

Η Μάντισον ταυτίστηκε με τη Φιόρε. Είχε βρεθεί και η ίδια σε κακοποιητικές σχέσεις, καθώς ο σύντροφός της Χιου Χέφνερ ήταν συναισθηματικά και διανοητικά ελεγκτικός. Υπαγόρευε στα διάσημα «κουνελάκια» τα πάντα, από το μήκος που θα είχαν τα μαλλιά τους, μέχρι την απόχρωση του κραγιόν τους.

Madison-Hefner
Χόλι Μάντισον και Χιου Χέφνερ

Έχοντας αναλάβει τα ηνία της παραγωγής του «The Playboy Murders», που έκανε πρεμιέρα την προηγουμένη εβδομάδα στο Discovery+, η Μάντισον επιδιώκει να μεταφέρει στο κοινό, όσα τραγικά βίωναν τα κουνελάκια του εμβληματικού περιοδικού, με αποκορύφωμα τη στυγερή δολοφονία της Φιόρε που κατέληξε στα 28 της χρόνια, από τα χέρια του συζύγου της.

Η Χόλι Μάντισον σε συνέντευξη που παραχώσε στο Fox News, παραδέχτηκε ότι αρχικά ήταν επιφυλακτική, με την απόφασή της, να εξερευνήσει τις εγκληματικές ιστορίες που συνδέονται με το Playboy. Παρόλα αυτά η ανάγκη της να παρουσιάσει στο κοινό, τα όσα συνέβαιναν στις ζωές των γυναικών που εργάζονταν για τον Χέφνερ, ήταν που την έκανε να ξεκινήσει αυτή την περιπέτεια: «Με εξέπληξαν πολλές από αυτές τις ιστορίες» είπε η Μάντισον. «Νόμιζα ότι ήξερα τα πάντα για την ιστορία του Playboy και τι συνέβη σε όλες τις Playmates. Αλλά δεν είχα ακούσει τόσες πολλές από αυτές τις ιστορίες. Ήθελα να κάνω μια πιο βαθιά βουτιά και να προσπαθήσω να φέρω τις ιστορίες των θυμάτων στο προσκήνιο».

Holly_madison
Χόλι Μάντισον


Η Μάντισον έμεινε επίσης έκπληκτη, όταν έμαθε την ιστορία της Στέισι Άρθουρ, ενός από τα μοντέλα του Playboy, που το 1991 ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από έναν τρελό θαυμαστή της: «Είναι μια απίστευτα τραγική και τρομακτική ιστορία, ειδικά επειδή η Στέισι και ο σύζυγός της ήταν τόσο ερωτευμένοι» εξομολογείται η Μάντισον, προσθέτοντας: «Ήταν τόσο υποστηρικτικός στις ελπίδες και τα όνειρα της Στέισι».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο Fox News το «κουνελάκι» του Χιου Χέφνερ για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στην επιφάνεια τις τραγικές ιστορίες των γυναικών του Playboy: «Τόσες πολλές γυναίκες έχουν γίνει μοντέλα για το Playboy και όλες έχουν διαφορετικές ιστορίες. Νομίζεις ότι σε βάζουν σε ένα βάθρο και είναι όνειρο για τόσες γυναίκες. Όταν έχεις αυτό το συναρπαστικό πράγμα στη ζωή σου, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου, που παθαίνουν εμμονή μαζί σου. Μερικές φορές αυτό οδηγεί σε αυτές οι φρικτές περιπτώσεις, όπου ακούς για ενδοοικογενειακή βία ή για δολοφονίες. Νομίζω ότι το Playboy είναι κάτι που, δυστυχώς, μπορεί να μεγεθύνει αυτά τα συναισθήματα ζήλιας ή εμμονής».

Madison_4445

Η ιστορία της Μάντισον και η φυγή της από τη διάσημη έπαυλη
Για τη Χόλι Μάντισον όλα ξεκίνησαν, όταν αποφάσισε να μοιραστεί τα βιώματά της το 2015. Ήταν τότε που με σθένος αντιμετώπισε τον κόσμο και μίλησε για τη σχέση της με τον Χιου Χέφνερ και τη ζωή της στη μυθική έπαυλη: «Ήθελα πραγματικά να πω τη δική μου πλευρά της ιστορίας και γιατί πήρα τις αποφάσεις που πήρα. Όταν έκανα το "Secrets of Playboy" πέρυσι, δεν ήθελα ιδιαίτερα να πω τη δική μου ιστορία ξανά, αλλά ήθελα να είμαι εκεί και να υποστηρίζω τις άλλες γυναίκες. Οι γυναίκες του Playboy ήταν αληθινοί άνθρωποι και η ζωή τους ήταν κάτι περισσότερο, από τη λαμπερή πλευρά που είδατε».

Η Μάντισον βρίσκονταν σε σχέση με τον Χέφνερ από το 2001 έως το 2008. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην έπαυλη, ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν πολλές φορές που ήθελε να φύγει. Μάλιστα είχε παραδεχτεί σε podcast της, πώς ήταν να κοιμάσαι με τον Χιου Χέφνερ μπροστά σε άλλες γυναίκες: «Καμία δεν το ήθελε», ενώ είχε προσθέσει ότι όλες οι γυναίκες θεωρούσαν το να ξαπλώσουν με τον Χέφνερ «αγγαρεία», αλλά έπρεπε να το κάνουν από φόβο μήπως «τις διώξουν από το σπίτι».

Το 2008 η Μάντισον έριξε «μαύρη πέτρα» πίσω της και εγκατέλειψε την έπαυλη: «Ήμουν σε σοκ όταν έφυγα, γιατί συνειδητοποιούσα επιτέλους ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, με τον οποίο ήμουν επτά χρόνια. Έμαθα ότι πολλοί άνθρωποι που πίστευα ότι ήταν φίλοι στη ζωή μου δεν ήταν πραγματικά φίλοι. Ήταν εκεί απλώς επειδή ήμουν μέρος του αρχοντικού».
playboy

Η Τζάσμιν Φιόρε και το στυγερό έγκλημα
Η Τζάσμιν Φιόρε ήταν μόλις 18 ετών, όταν πέρασε από οντισιόν, για να γίνει το κεντρικό πρόσωπο του Playboy. Το νεαρό κορίτσι, ίσως να μην κατάφερε τότε να βρεθεί στα εμβληματικά εξώφυλλα, που άφηναν ελάχιστα στη φαντασία, όμως επελέγη, ως οικοδέσποινα του «Girls of Playboy Golf». Αργότερα ανέλαβε τον ρόλο της συντονίστριας εκδηλώσεων για το Playboy και διοργάνωνε επώνυμα πάρτι στο Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας.


Κάποια χρόνια αργότερα γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγο και δολοφόνο της, τον Ράιαν Τζένκινς, έναν Καναδό επιχειρηματία ακινήτων. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2009 και ο άνδρας είχε μόλις αποβληθεί από το ριάλιτι «Megan Wants a Millionaire» με πρωταγωνίστρια την πρώην «Cybergirl of the Week» του Playboy, Μέγκαν Χάουζερμαν.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Τζένκινς, αυτοπαρουσιάζονταν, ως μεγιστάνας ακινήτων και εξέφραζε την αγάπη του στη Μέγκαν με μια σειρά ρομαντικών γραμμάτων. Η Χάουζερμαν σε συνέντευξή της στο Entertainment Weekly, είχε παραδεχτεί ότι οι παραγωγοί του ριάλιτι την ανάγκασαν να τον παρατήσει και να επιλέξει έναν άλλο παίκτη, ως τελικό της ταίρι.
Megan_Hauserman
Μέγκαν Χάουζερμαν

Μόλις δύο ημέρες αργότερα όμως ο Τζένκινς, θα έπαιρνε τηλέφωνο τη Χάουζερμαν, για να της ανακοινώσει ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής του στα μάτια της Τζάσμιν Φιόρε, την οποία μάλιστα παντρεύτηκε στο Λας Βέγκας, σε λιγότερο από 48 ώρες, μετά τη γνωριμία τους. Το γεγονός ότι είχαν γενέθλια με λίγες ημέρες διαφορά τον Φεβρουάριο τον έκανε να πιστεύει, πως εκείνη ήταν η μοναδική και έπρεπε να την παντρευτεί: «Ο Ράιαν σκέφτηκε ότι αφού δεν μπορούσε να με παντρευτεί, θα έβρισκε ένα άλλο μοντέλο του Playboy για να παντρευτεί» είχε αναφέρει η Μέγκαν.

Ωστόσο, η λατρεία για την ομορφιά και τη φήμη που έχει καταφέρει να αποκτήσει η Φιόρε, θα έβγαζαν στην επιφάνεια τη σκοτεινή του πλευρά. Ήταν έναν μήνα μετά τον γάμο τους, που την είδε να μιλάει με κάποιον, ζήλεψε και την έσπρωξε σε μία πισίνα.


Ο Τζένκινς πέρασε εκείνη τη νύχτα στη φυλακή, καθώς συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. Μόλις 5 μήνες έγγαμου βίου θα είχαν περάσει, όταν το ζευγάρι θα βρισκόταν πια στα πρόθυρα του διαζυγίου.

Η άγρια δολοφονία της Τζάσμιν Φιόρε
Με το κλίμα ανάμεσα στο ζευγάρι να είναι τεταμένο, ο Τζένκινς αναζητούσε τρόπους για να κερδίσει πίσω τη Φιόρε, πείθοντάς τη για την αγάπη του. Ο άνδρας υπέγραψε μάλιστα για την τρίτη σεζόν του «I Love Money», ενός ριάλιτι στο Μεξικό, με την ελπίδα να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 250.000 δολαρίων και να «ξυπνήσει» ξανά τον έρωτα της Φιόρε. Το «κουνελάκι» του Χέφνερ υπέκυψε τελικά στην επιμονή του, κάνοντας και το λάθος που της στοίχισε τη ζωή.

Στις 13 Αυγούστου συμφώνησε να τον συνοδεύσει σε ένα τουρνουά πόκερ στο Σαν Ντιέγκο. Εκείνο το βράδυ, ο Τζένκινς ανακάλυψε ότι έστελνε κρυφά μηνύματα σε έναν πρώην σύντροφό της, τον Ρόμπερτ Χάσμαν: «Στείλε μου ένα αεροπλάνο. Έλα να με πάρεις. Επιστρέφω στο Βέγκας για να είμαι μαζί σου. Τελείωσα με τον Ράιαν Τζένκινς» έγραφε χαρακτηριστικά.

Αυτό το μήνυμα, που βρέθηκε μπροστά στα μάτια του, έμελε να ξυπνήσει το «τέρας» και να γράψει τον οριστικό επίλογο. Οι κάμερες κατέγραψαν έξαλλο τον Τζένκινς να επιστρέφει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Ήταν 4:30 το πρωί, όταν έφυγε από το δωμάτιο που βρισκόταν, την εντόπισε και την έσυρε μέσα, άγρια χτυπημένη. Όταν η Τζάσμιν προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία, τη στραγγάλισε μέχρι θανάτου.
fiore_2
Το πτώμα της βρέθηκε διαμελισμένο σε βαλίτσα, που είχε πεταχτεί σε κάδο απορριμάτων στις 15 Αυγούστου. Οι αρχές δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν την ταυτότητά της, αφού έλειπαν τα δάχτυλα και τα δόντια της. Το μοναδικό πράγμα που είχε ξεχάσει ο δολοφόνος στην προσπάθειά του, να εξαφανίσει τα ίχνη του, ήταν τα εμφυτεύματα στήθους που περιείχαν μοναδικούς σειριακούς αριθμούς.

Ο Τζένκινς είχε καταφέρει να καταπλεύσει στα καναδικά σύνορα, όπου τον σταμάτησαν από την αμερικανική ακτοφυλακή. Προσπάθησε να ξεφύγει και αφού έκλεισε ένα δωμάτιο σε μοτέλ, έβαλε τέλος στη ζωή του στις 23 Αυγούστου: «Λυπάμαι που αποφεύγω να αναλάβω την ευθύνη» ήταν και το μοναδικό μήνυμα που άφησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης