Sandman: «Μην μιλάς σαν τον Μπάτμαν», είπε ο δημιουργός στον πρωταγωνιστή της σειράς

Sandman: «Μην μιλάς σαν τον Μπάτμαν», είπε ο δημιουργός στον πρωταγωνιστή της σειράς

Η νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix λαμβάνει - μέχρι στιγμής - διθυραμβικές κριτικές, όμως ο Νιλ Γκέιμαν είχε τους προβληματισμούς του

sandman-series
Ο δημιουργός του SandmanΝιλ Γκέιμαν, είπε σύμφωνα με πληροφορίες στον πρωταγωνιστή της σειράς να σταματήσει να μιμείται τη φωνή του Batman.

Σε μια νέα συνέντευξη στο IGN, ο συγγραφέας των επιτυχημένων κόμιξ ο οποίος συμμετείχε και στη δημιουργία της σειράς στο Netflix, εξήγησε ότι ο Τομ Στάριτζ δεν τον έπειθε αρχικά με την ερμηνεία του στον χαρακτήρα του «Μορφέα», καθώς ακούγονταν σαν τον αγαπημένο ήρωα της DC.

«Δεν καταλάβαινε ότι το έκανε. Δεν το έκανε επίτηδες, απλώς προσπαθούσε να βρει μια φωνή για τον Μορφέα, που παρέπεμπε όμως περισσότερο στον Batman. Του έλεγα «"Όχι, μην το κάνεις αυτό. Μην είσαι ο Μπάτμαν"», είπε ο Γκέιμαν.

Ο συγγραφέας του Sandman συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το πρόβλημα που είχε ο Τομ είναι ότι είναι μεγάλος θαυμαστής του χαρακτήρα και ήθελε να τον περάσει και στο Sandman».

Μάλιστα ο παραγωγός Άλαν Χάινμπεργκ αποκάλυψε ότι ο Στάριτζ ρώτησε αν η φωνή του θα αλλοιωνόταν κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Ωστόσο τονίστηκε ότι η φωνή του ηθοποιού θα είναι αυτή της φυσικής απόδοσης χωρίς κάποια παρέμβαση, ενώ ο Γκέιμαν τόνισε ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα.

Μεταξύ άλλων η συνέντευξη που παραχώρησε ο δημιουργός της σειράς, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούσαν στη σειρά, όμως επικεντρωνόταν στο γεγονός ότι το Sandman είναι ένα έργο για το οποίο ο Γκέιμαν έχει εργαστεί σκληρά, με μοναδικό σκοπό το ποιοτικό αποτέλεσμα.

Η τηλεοπτική σειρά λαμβάνει μέχρι στιγμής διθυραμβικές κριτικές, με τους θαυμαστές να τονίζουν: «Είναι όλα όσα μπορούσαμε να ονειρευτούμε».

Δείτε το βίντεο: 
The Sandman: Season 1 Review

Η νέα τηλεοπτική σειρά «The Sandman» έκανε χθες την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Netflix. Το «The Sandman» αποτελεί ένα πλούσιο, βασισμένο σε χαρακτήρες, αμάγαλμα μύθου και σκοτεινής φαντασίας. Τα 10 επεισόδια υπογράφει ο Νιλ Γκέιμαν ως παραγωγός, ενώ ως showrunners συναντάμε τους Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ και Άλαν Χάινμπεργκ.

O Νιλ Γκέιμαν δημιούργησε το πρώτο τεύχος του Sandman το 1989. Μάγοι και αλχημιστές προσπαθούν σε μία τελετή να αιχμαλωτίσουν τον θάνατο, ωστόσο κάνουν λάθος και πιάνουν τον Θεό των Ονείρων, τον Μορφέα. Εκείνος έπειτα από χρόνια αιχμαλωσίας καταφέρνει τη δεκαετία του 1980 να αποδράσει. Στόχος του είναι όχι μόνο να πάρει εκδίκηση, αλλά και να συνηθίσει στον μοντέρνο κόσμο.

Η υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς
Συνδυάζοντας μοντέρνους μύθους και σκοτεινή φαντασία και μεταβαίνοντας από τη σύγχρονη μυθοπλασία στο ιστορικό δράμα και τους θρύλους, η σειρά έχει ως κεντρικό θέμα τους ανθρώπους και τα μέρη που επηρεάζονται από τον Μορφέα, τον θεό του ύπνου, καθώς εκείνος προσπαθεί να επανορθώσει για τα κοσμικά -και ανθρώπινα- λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του.

netflix-tv-series-the-sandman

Οι πρωταγωνιστές
Τομ Στάριτζ ως Dream/Morpheus: Αθάνατο πλάσμα που κυριαρχεί στο βασίλειο των ονείρων (Dreaming), όπου κατοικούν τα όνειρα και οι εφιάλτες των θνητών.

Γκουέντολιν Κρίστι ως Lucifer Morningstar: Για πρώτη φορά βλέπουμε γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο (στο spin-off του Sandman “Lucifer”, τον χαρακτήρα τον υποδύεται ο Tom Ellis). Με τρομερή δύναμη και ικανότητες, ο Lucifer είναι ο μόνος που μπορεί να ανταγωνιστεί τον Dream.

Μπόιντ Χόλμπρουκ ως The Corinthian: Ο Corinthian δημιουργήθηκε από τον Dream. Έχει ανθρώπινη εμφάνιση και δύο μικρά επιπλέον στόματα στη θέση των ματιών του. Του αρέσει να τρώει τα μάτια των ανθρώπων που σκοτώνει.

Βιβιέν Ατσεαμπόνγκ ως Lucienne: Επικεφαλής βιβλιοθηκονόμος στο βασίλειο των ονείρων. Είναι ένας από τους πιο πιστούς υπηρέτες του Dream. Τσαρλς Ντανς ως Roderick Burgess: Ο πρώτος κακός που εμφανίστηκε στη σειρά κόμιξ. Μοναδικός του σκοπός είναι να αποκτήσει χρήματα και δύναμη, αλλά και να επιτύχει την αθανασία.

Σαντζίβ Μπάσκαρ ως Cain: Καταραμένος για μία αιωνιότητα, καθώς έχει διαπράξει τον πρώτο φόνο στην ανθρώπινη ιστορία.

Ασίμ Σόντχρι ως Abel: Ο αδερφός του Cain και o πρώτος δολοφονημένος. Έχει καλή καρδιά και δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αδερφός τον μισεί τόσο.



Ειδήσεις σήμερα

ΕΥΠ: Το παρασκήνιο ενός πολιτικού θρίλερ - Ολοταχώς προς Εξεταστική και πόλωση

Σκιάθος: «Καίει» τον πυραγό η σύντροφός του - Μου εξομολογήθηκε ότι του αρέσουν τα μικρά κορίτσια!

Καρίμ Μπενζεμά: Η πρώην του Μπίμπερ είναι η νυν του άσου της Ρεάλ - Οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης