Ανθή Βούλγαρη: Η ανάρτησή της για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις εξωσωματικές

Ανθή Βούλγαρη: Η ανάρτησή της για τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις εξωσωματικές

«Η καθεμία μπορεί να καταψύξει τα ωάριά της ανεξάρτητα από την συγκατάθεση του συντρόφου – συζύγου, ακόμα κι αν είναι μόνη της», λέει η δημοσιογράφος

Voulgari
Το νέο νομοσχέδιο για την εξωσωματική προβλέπει μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες θα μπορούν πλέον να κάνουν κατάψυξη ωαρίων, χωρίς την συγκατάθεση του συντρόφου τους.

Η Ανθή Βούλγαρη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ενημέρωσε σχετικά με το θέμα τους διαδικτυακούς της φίλους:

«Διαβάζω το νέο νομοσχέδιο για την εξωσωματική και διαπιστώνω μέχρι πρότινος, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να καταψύξουν τα ωάριά τους ή να κάνουν χρήση του γεννητικού τους υλικού, αν δεν είχαν την συγκατάθεση του συντρόφου ή του συζύγου. Πλέον αυτό αλλάζει. Η καθεμία μπορεί να καταψύξει τα ωάριά της ή να κάνει χρήση του γεννητικού της υλικού, ανεξάρτητα από την συγκατάθεση του συντρόφου – συζύγου, ακόμα κι αν είναι μόνη της».

Ανθή Βούλγαρη: Το δημόσιο σχόλιο για το νέο νομοσχέδιο εξωσωματικής


Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Μεγάλες και σημαντικές αλλαγές στην εξωσωματική γονιμοποίηση φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Το νέο σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα και σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να τεκνοποιήσουν με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ενώ επιτρέπει την κρυοσυντήρηση ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:
- αύξηση του ορίου ηλικίας στα 54 έτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας να τεκνοποιήσουν με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Κλείσιμο
- κρυοσυντήρηση ωαρίων όχι μόνο πλέον για ιατρικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους.

- κατάργηση της απαιτούμενης συναίνεσης του συζύγου για την κρυοσυντήρηση ωαρίων από τη γυναίκα που το επιθυμεί.

- επιτρέπεται πλέον στη διαζευγμένη γυναίκα να κάνει χρήση των κρυοσυντηρημένων ωαρίων της χωρίς τη συναίνεση του συζύγου/ συντρόφου.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα της κρυοσυντήρησης ωαρίων, δίνεται πλέον η δυνατότητα στις γυναίκες να καταψύχουν τα ωάριά τους όχι μόνο για ιατρικούς λόγους (σε περίπτωση καρκίνου, ενδομητρίωσης ή σοβαρής ασθένειας) αλλά και για κοινωνικούς λόγους (socialfreezing για διατήρηση της γονιμότητας).

Ειδήσεις σήμερα

«Ψυχρολουσία» και έκτακτα μέτρα στο Βερολίνο μετά το «εμπάργκο» Πούτιν στο αέριο

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train, τι απαντάει η εταιρεία - Δείτε βίντεο


Τουλάχιστον 8 νεκροί και άγνωστος αριθμός αγνοουμένων στις πλημμύρες στο Κεντάκι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης