Εξωσωματική γονιμοποίηση: 15 πράγματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει

Εξωσωματική γονιμοποίηση: 15 πράγματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει

Τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν αξιοποιώντας τις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής συχνά αποθαρρύνονται εξαιτίας διαδεδομένων μύθων και παραπληροφόρησης. Ο κύριος Χάρης Χηνιάδης Γυναικολόγος Αναπαραγωγής και Αντιπρόεδρος της ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, διαλύει τους μύθους και μας ενημερώνει για την εξωσωματική γονιμοποίηση

220721135234_exosomatiki
Μετά από 44 χρόνια εφαρμογής της, η εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει καθιερωθεί πλέον ως μία ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δημοσιευμένα στοιχεία (2019), πάνω από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί παγκοσμίως με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ενώ πλέον περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια κύκλοι εξωσωματικής πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα πάνω από 500.000 τοκετούς, ετησίως.

Αν και η πληροφόρηση στις μέρες μας είναι εκτεταμένη, υπάρχουν κάποιοι μύθοι, που συχνά καθυστερούν ή ακόμα και αποτρέπουν τα υπογόνιμα ζευγάρια από το να απευθυνθούν σε ειδικούς ή τα οδηγούν σε επιλογές που δεν βασίζονται στα πραγματικά δεδομένα. Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση είναι κρίσιμης σημασίας, δεδομένου ότι ο παράγοντας «χρόνος» παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης