Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train, τι απαντάει η εταιρεία - Δείτε βίντεο

Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες της Hellenic Train, τι απαντάει η εταιρεία - Δείτε βίντεο

Εγκλωβισμένοι για πάνω από τέσσσερις ώρες επιβάτες στον Σταθμό Λαρίσης - Ακυρώθηκε και το δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη με τη συμβατική αμαξοστοιχία - Ακινητοποιημένο και το «Λευκό Βέλος» - Προβλήματα και στον Προαστιακό

larissis
Αναστάτωση και μεγάλη ταλαιπωρία επικράτησε στον Σταθμό Λαρίσης, καθώς το τελευταίο δρομολόγιο του τρένου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε λόγω βλάβης (διακοπή ρεύματος).

Ενημέρωση δεν υπήρξε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, και οι επιβάτες εξαγριώθηκαν καθώς δεν γνώριζαν  πότε θα ταξιδέψουν. Επίσης, ουδείς ήταν  σε θέση να τους ενημερώσει αν θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα και ποιος θα καλύψει τα έξοδα, ούτε υπήρχε και πρόβλεψη για την επιστροφή του αντίτιμου του εισιτηρίου.

Τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται νωρίς το απόγευμα με την πιο γρήγορη αμαξοστοιχία της Hellenic Train (πρωην ΤΡΑΙΝΟΣΕ), το περίφημο «Λευκό Βέλος», το τρένο που κάνει την απόσταση Λάρισα - Αθήνα σε 2,5 ώρες.

Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε την Πέμπτη (28/7) στις 17:20 από την Αθήνα, με προορισμό τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, στις 18:00 σταμάτησε  στο ύψος του σταθμού της Δεκέλειας, λίγο έξω από την Αθήνα.

Το συμβατικό τρένο των 19.22, το οποίο υποτίθεται πως θα έπαιρνε και τους επιβάτες του «Βέλους»,  ακινητοποιήθηκε και αυτό μετά από λίγη ώρα λόγω διακοπής ρεύματος. 


Σταθμός Λαρίσης (2)
Κλείσιμο

Οι επιβάτες του «Λευκού Βέλους» όπως ανέφεραν, δεν είχαν για ώρες επίσημη ενημέρωση από την εταιρεία και παρέμεναν  εγκλωβισμένοι στο τρένο, κάτω από συνθήκες αφόρητης ζέστης (ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε, καθώς δεν υπήρχε παροχή ρεύματος) και απίστευτης ταλαιπωρίας, έχοντας πληρώσει το ακριβότερο εισιτήριο για τη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία.

Την ίδια στιγμή, η συμβατική αμαξοστοιχία που είχε μείνει έξω από τους Αγίους Αναργύρους επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής (καθώς η ηλεκτρική δεν λειτουργούσε), οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και παρέμειναν εκεί δίχως να ξέρουν  τι θα γίνει.

Ο Γολγοθάς όμως δεν είχε τέλος ειδικά για τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους». Κάποια στιγμή έφτασε στο σημείο μια ντιζελομηχανή που ρυμούλκυσε το τρένο στον σταθμό της Δεκέλειας. Εκεί αρχικά είπαν στους επιβάτες ότι θα τους παραλάβει άλλο τρένο, αλλά στη συνέχεια αυτό δεν έγινε καθώς το τρένο που θα τους παραλάμβανε ήταν αυτό που είχε μείνει στους Αγίους Αναργύρους...  Με λίγα λόγια το απόλυτο χάος!

Έτσι οι υπεύθυνοι της αμαξοστοιχίας σε συννενόηση με την εταιρεία είπαν στους επιβάτες (γύρω μετά τις 8 το βράδυ) ότι θα έρχονταν ταξί μισθωμένα από την εταιρεία για να τους μεταφέρουν πίσω στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, όπως κατήγγειλε επώνυμα επιβάτιδα του τρένου (τα στοιχεία της είναι στη διάθεσή μας) και πολλοί αναγκάστηκαν να πληρώσουν από την τσέπη τους για να επιστρέψουν σπίτι τους. 
 
Με πούλμαν αλλά όχι για όλους...

Στο μεταξύ, στον Σταθμό Λαρίσης, οι επιβάτες της συμβατικής αμαξοστοιχίας ζούσαν το δικό τους μαρτύριο. Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ υπεύθυνοι της εταιρείας τους είπαν πως θα δρομολογηθεί ένα πούλμαν που θα τους μεταφέρει σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, ένα πούλμαν δεν ήταν αρκετό καθώς οι εγκλωβισμένοι επιβάτες  ήταν πολύ περισσότεροι.  

Η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση γύρω στα μεσάνυχτα,  ζητώντας συγνώμη από το επιβατικό κοινό,  ενώ δεσμευόταν πως ως τη 1 π. μ. και οι τελευταίοι επιβατες θα έχουν φτάσει στον προορισμό τους, αναφέροντας  επίσης πως το σύνολο των επιβατών αποζημιώθηκε μετά την ταλαιπωρία τους.

Η Hellenic Train τέλος σημειώνει πως δεν ευθύνεται για την ταλαιπωρία των επιβατών αφού η βλάβη αφορούσε τις υποδομές.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

Σήμερα το απόγευμα μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών.


Κατέρρευσε και ο προαστιακός

Να σημειώσουμε πως η απώλεια της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή, δημιούργησε προβλήματα και σε άλλα δρομολόγια, όπως σε αυτά από και προς τη Χαλκίδα αλλά και στον Προαστιακό, που έμεινε εκτός λειτουργίας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενω η ηλεκτροκίνηση στη γραμμή του Αεροδρομίου αποκαταστάθηκε στις 22.10. 

lar-1
lar-2


Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Αναλυτικά οι βάσεις - Οι Σχολές με την μεγαλύτερη πτώση

Γιάννης Μιχαηλίδης: Γιατί δεν αποφυλακίστηκε υπό όρους - Τι δηλώνουν οι συνήγοροί του

Σίφνος - Γιατροί μιλούν για τον θάνατο του φοιτητή: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές επιπλοκές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης