«Top Gun: Maverick» - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ νοίκιαζε στην Paramount τα μαχητικά F-18 για 11.374 δολάρια την ώρα

«Top Gun: Maverick» - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ νοίκιαζε στην Paramount τα μαχητικά F-18 για 11.374 δολάρια την ώρα

Ίλιγγο προκαλεί το ποσό ενοικίασης των μαχητικών αεροσκαφών στην εταιρεία παραγωγής - Στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές υπήρχε ρητή εντολή με αποδέκτη τον Τομ Κρουζ, η οποία έλεγε ότι δεν θα πείραζε τις ρυθμίσεις στο κόπκιτ του αεροσκάφους που θα πετούσε

Maverick
Η επιστροφή του «Πιτ "Maverick" Μίτσελ» στη μεγάλη οθόνη αδιαμφισβήτητα είναι από τις σημαντικότερες ειδήσεις των τελευταίων μηνών. Και αυτό διότι η ταινία «Top Gun: Maverick» σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Μάλιστα όσο περνούν οι μέρες δίνονται στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες γύρω από την παραγωγή της ταινίας. 

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ενοκίασε στην Paramount κάποια από τα αεροσκάφη της έτσι ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι σκηνές αερομαχίας. Στο συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές υπήρχε ρητή εντολή με αποδέκτη τον Τομ Κρουζ η οποία έλεγε ότι δεν θα πείραζε τις ρυθμίσεις στο κόπκιτ του αεροσκάφους που θα πετούσε. Την ίδια ώρα το ποσό της ενοικίασης των F/A-18 Super Hornets ανά ώρα προκαλεί ίλιγγο μιας και έφτασε τα 11.374 δολάρια.

Από την πλευρά του ο Τομ Κρουζ πρότεινε πως όλοι οι χαρακτήρες της ταινίας πρέπει να πετάξουν με ένα τέτοιο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε από την Boeing Co. έτσι ώστε να καταλάβουν τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι πραγματικοί πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών.

Top Gun: Maverick | NEW Official Trailer (2022 Movie) - Tom Cruisee

Ο «Maverick» που ως γνωστόν πραγματοποιεί ο ίδιος τις σκηνές δράσης στις ταινίες του, κάθισε στο κοπκιτ του F-18 πιλοτάροντάς το έχοντας τις ευλογίες του αμερικανικού Πενταγώνου το οποίο ωστόσο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Από την άλλη πλευρά οι ηθοποιοί οδήγησαν πίσω από πιλότους F/A-18 αφού όμως πρώτα ολοκλήρωσαν την απαιτούμενη εκπαίδευση για το πώς να εκτιναχθούν από το αεροπλάνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πώς να επιβιώσουν στη θάλασσα.

Κλείσιμο
Παράλληλα ο αξιωματούχος του Πενταγώνου Γκλεν Ρόμπερτς δήλωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έδωσε την άδεια στην Paramount να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη, αεροπλανοφόρα και στρατιωτικές βάσεις αν και οι πραγματικοί πιλότοι του Top Gun δεν έχουν καμία σχέση με όσα παρουσιάζονται στην ταινία. Πρόκειται για ανθρώπους που παρακολουθούν πολύωρα μαθήματα και συμμετέχουν σε σκληρές εκπαιδευτικές πτήσεις που πραγματοποιούνται στο Naval Air Station Fallon, στη Νεβάδα, όπου εκεί βρίσκεται η πραγματική σχολή «Top Gun».

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Πενταγώνου οι κινηματογραφιστές πρέπει να έχουν χρηματοδόση και διανομή για το έργο τους ενώ πρέπει να είναι πρόθυμοι εάν χρειαστεί να υποβάλλουν το σενάριό του για στρατιωτική κριτική. «Αν και το Πεντάγωνο μπορεί να ζητήσει αλλαγέ, ο Ρόμπερτς δήλωσε ότι δεν γνώριζε να συνέβη κάτι τέτοιο με το «Top Gun: Maverick».

Top Gun: Maverick | Training Featurette

Σημειώνεται πως στις σημειώσει της Paramount τονίζεται ότι ο Τομ Κρουζ δημιούργησε ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκπαίδευσης των νεαρών ηθοποιών με σκοπό να μπορούν να ανταπεξέλθουν στη ναυτία που προκαλείται στον αέρα αλλά και να παίξουν τους ρόλους τους έχοντας δίπλα τους «πραγματικούς πιλότους του Πολεμικού Ναυτικού που τους πήγαν στη βόλτα της ζωής τους».

Όπως τόνισε ο Ρόμπερτς, σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν τον Αύγουστο του 2018 στο αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια άσκησης όπου συμμετείχαν τα μαχητικά F-35C Lightning II καθώς και στο Naval Air Station Lemoore στην Κεντρική Καλιφόρνια. 

Όσον αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη το Super Hornet γνωστό και ως «Rhino» κέρδισε τις εντυπώσεις συγκρητικά με το F-35C. Αυτό συνέβη γιατί κάτι τέτοιο απαιτούσε το σενάριο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Ρόμπερτς, το F-35 είναι μονοθέσιο και έτσι οι ηθοποιοί δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν σε αυτό. 

Το Super Hornet, ένα τζετ γνωστό ως "Rhino", κερδίζει την κορυφαία τιμή στην ταινία σε σχέση με το πιο προηγμένο F-35C που κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin Corp. επειδή αυτό απαιτούσε το σενάριο της ταινίας, είπε ο Roberts. Σημείωσε επίσης ότι το F-35 είναι μονοθέσιο, οπότε οι ηθοποιοί δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν σε αυτό.



Ειδήσεις σήμερα

Μυστήριο στην Κοζάνη: Συνταξιούχος εξαφανίστηκε με τον σκύλο του - Άφαντο το αυτοκίνητό του

Δικηγόρος ενός εκ των γιων του Τράγκα: Ο εκλιπών είχε περιουσία 30 εκατομμυρίων - Σύντομα θα αποδεσμευθεί

Τρεις μόλις ημέρες πριν από την έφοδο της αστυνομίας οι Βρετανοί είχαν νοικιάσει την πολυτελή βίλα στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης