Whoopi Goldberg για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ: «Αυτό είναι το σώμα μου» -Τι είπε για τη δική της έκτρωση

Whoopi Goldberg για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ: «Αυτό είναι το σώμα μου» -Τι είπε για τη δική της έκτρωση

«Κουραστήκαμε να σκοντάφτουμε πάνω σε άλλες γυναίκες σε δημόσιες τουαλέτες που έκαναν εκτρώσεις επειδή δεν υπήρχε να πάνε κάπου να το κάνουν με ασφάλεια», είπε η ηθοποιός

Goupi1
Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ η είδηση ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την απαγόρευση των αμβλώσεων, καταργώντας τον περίφημο νόμο «Ρόου κατά Ουέιντ» (Roe v. Wade) του 1973.

Η διάσημη χολιγουντιανή ηθοποιός και οικοδέσποινα της εκπομπής «The View» Whoopi Goldberg πήρε θέση για το θέμα.

Σε μια ομιλία διάρκειας ενός λεπτού σχετικά με τα δικαιώματα στις αμβλώσεις, η ηθοποιός του τάχθηκε κατά του σχεδίου απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα μπορούσε δυνητικά να ανατρέψει την απόφαση-ορόσημο της Roe v. Wade που εγγυάται τα δικαιώματα στις αμβλώσεις στις γυναίκες.

Η 66χρονη ηθοποιός μάλιστα εξομολογήθηκε ότι έκανε παράνομη έκτρωση ως έφηβη και θυμήθηκε πόσο επικίνδυνη ήταν εκείνη την εποχή καθώς η άμβλωση δεν ήταν νόμιμη.

«Είχα ανθρώπους που μου έλεγαν ότι πρέπει να φορέσω μάσκα, ή να μη φορέσω μάσκα, ή να κάνω αυτό», είπε η Goldberg. «Όλοι ήθελαν να μου πουν τι να κάνω! Αυτό είναι το σώμα μου».

«Ο γιατρός μου, εγώ και το παιδί μου - αυτοί παίρνουν την απόφαση», συνέχισε.

Κλείσιμο


«Οι γυναίκες, όταν αποφασίζουν ότι κάτι δεν είναι σωστό γι' αυτές, θα το πάρουν πάνω τους. Κουραστήκαμε να σκοντάφτουμε πάνω σε άλλες γυναίκες σε δημόσιες τουαλέτες που έκαναν εκτρώσεις επειδή δεν υπήρχε να πάνε κάπου να το κάνουν με ασφάλεια».

Επέμεινε ακόμα ότι το να κάνεις έκτρωση δεν είναι «εύκολη απόφαση» λέγοντας: «Είναι μια δύσκολη, απαίσια απόφαση που παίρνουν οι άνθρωποι».

«Αν δεν έχετε τα μέσα να το καταλάβετε αυτό, να ξεκινήσετε τη συζήτηση με το "Ξέρω πόσο δύσκολο πρέπει να είναι αυτό για εσάς". Αν την ξεκινάς λέγοντάς μου ότι θα καώ στα κάρβουνα, τότε δεν ενδιαφέρεσαι για μένα ως άνθρωπο, είτε ασπάζομαι τη θρησκεία σου είτε όχι, και αυτό δεν είναι εντάξει», συνέχισε.

Η συν-παρουσιάστρια της εκπομπής, η 79χρονη Joy Behar τόλμησε επίσης να πει ότι η πιθανή απόφαση θα μπορούσε να είναι η αρχή του «φασισμού».

Ειδήσεις σήμερα

«Είμαι ό,τι μισεί ο Τραμπ: Γυναίκα, μαύρη και gay» - Ποια είναι η νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Σταματίνα Τσιμτσιλή για Χρύσλα Γεωργακοπούλου: «Δεν είχες βρει κόντρα να ασχοληθείς και φαντάστηκες μία»


Η Άμπερ Χερντ περιέγραψε τον «βιασμό της με μπουκάλι» και η νομική ομάδα του Τζόνι Ντεπ μιλά για «ερμηνεία ζωής»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης