Eurovision 2022: Η άβολη και ρατσιστική ερώτηση που δέχτηκε η Αμάντα Γεωργιάδη

Eurovision 2022: Η άβολη και ρατσιστική ερώτηση που δέχτηκε η Αμάντα Γεωργιάδη

Ο δημοσιογράφος τη ρώτησε για την απόφαση των διοργανωτών να παίρνουν για τον διαγωνισμό καλλιτέχνες από την ομογένεια

amanta11
Η Αμάντα Γεωργιάδη έκανε χθες τη δεύτερη πρόβα της για τη Eurovision, η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Ωστόσο μετά το τέλος της πρόβας, η εκπρόσωπος της ελληνικής αποστολής δέχτηκε μια άκομψη, ρατσιστική και άβολη ερώτηση από δημοσιογράφο.

Ο δημοσιογράφος τη ρώτησε γιατί οι Έλληνες διοργανωτές επιλέγουν τα τελευταία χρόνια Ελληνίδες της ομογένειας για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

«Είσαι Ελληνίδα αλλά και Νορβηγίδα. Κάποιες από τις προκατόχους σου δεν ήταν επίσης 100% Ελληνίδες, ήταν από Καναδά, Ολλανδία. Τι πιστεύεις για αυτή τη στρατηγική να φέρνουν πίσω οι διοργανωτές Ελληνίδες από όλον τον κόσμο;» ήταν η ακριβής ερώτηση που έκανε ο ρεπόρτερ στην Αμάντα και την έφερε σε αμηχανία.

Η Αμάντα έμεινε άφωνη από αυτήν την ερώτηση και ήρθε εμφανώς σε αμηχανία, μέχρι που επενέβη η υπεύθυνη της ελληνικής αποστολής, η οποία τόνισε ότι: «Πιστεύουμε πως η Αμάντα αλλά και οι άλλοι άλλοι καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι καλλιτέχνες και αυτό που ενδιαφέρει είναι να αφήσουμε αυτά τα ταλέντα να λάμψουν».


Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjro1kl2qzdl)


H δεύτερη πρόβα της Αμάντας Γεωργιάδη
Η Αμαντα Γεωργιάδη στη δεύτερη πρόβα της, όλα εξελίχθηκαν χωρίς απρόοπτα. 
Η τραγουδίστρια ερμήνευσε το «Die Together» στο Pala Olimpico και η σκηνοθεσία που επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, προσέγγισε σε μεγάλο βαθμό την «απουσία, φθορά και στεναχώρια», που κατά τον ίδιο ήταν και το ζητούμενο.

Η φετινή εμφάνιση της Ελλάδας διαφέρει από τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η χρήση προηγμένης τεχνολογίας LED και τα σκηνικά, απέδωσαν την ατμόσφαιρα, που αποπνέουν οι στίχοι του τραγουδιού συνδυαστικά με την ερμηνεία της Αμάντας Γεωργιάδη.

Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together - Exclusive Rehearsal Clip - Greece 🇬🇷 - Eurovision 2022


«Η επιτυχημένη σκηνική παρουσίαση είναι αποτέλεσμα εντατικών προβών, μεθοδικής δουλειάς και απόλυτου συγχρονισμού ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, η ελληνική αποστολή εργάστηκε μεθοδικά και εντατικά με ομάδα από εξαιρετικούς επαγγελματίες: Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ.

«Τα στοιχεία της μοναξιάς, της έλλειψης που δημιουργείται από έναν χωρισμό και της φθοράς που αμβλύνεται από τον χρόνο αποτυπώθηκαν μαγικά, καταλήγοντας σε ένα εκτυφλωτικό φως, που αντανακλά η ιστορία του “Die Together”, η οποία υμνεί την απόλυτη αγάπη.

Η εντυπωσιακή και ξεχωριστή εμφάνιση της Ελλάδας ορίζεται για ακόμα μία φορά από προηγμένης τεχνολογίας LED και μια σκηνική σύνθεση που αναδεικνύει την εσωτερική δύναμη της ερμηνείας της Αμάντας Γεωργιάδη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακός: Τρελοί πανηγυρισμοί σε Τούμπα, αποδυτήρια και αεροπλάνο για το 47ο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Κορωνοϊός: «Αδειάζουν» οι κλίνες Covid - Υποχωρούν συνεχώς οι εισαγωγές ασθενών


Met Gala 2022: Σημαντικά πρόσωπα της μόδας «καίνε» την Καρντάσιαν - «Για έναν εγωισμό, παραλίγο να καταστρέψει μια ιστορία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης