Ολυμπιακός: Τρελοί πανηγυρισμοί σε Τούμπα, αποδυτήρια και αεροπλάνο για το 47ο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ολυμπιακός: Τρελοί πανηγυρισμοί σε Τούμπα, αποδυτήρια και αεροπλάνο για το 47ο - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Οι παίκτες του Ολυμπιακού σήκωσαν στα χέρια τον Πέδρο Μαρτίνς και αφιέρωσαν τον τίτλο στον Βαγγέλη Μαρινάκη - Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

5586098
Ο Ολυμπιακός με γκολ των Ρόνι Λόπες (51’) και Ρέαμπτσιουκ (62’) επικράτησε με ανατροπή 2-1 του ΠΑΟΚ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League και κατέκτησε με εμφατικό τρόπο και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

Το 3ο σερί και 47ο συνολικά πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες πανηγυρίστηκε στην Τούμπα, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δώσουν ακόμα δυο εκτός έδρας παιχνίδια με Άρη και ΆΕΚ και δυο εντός με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό πριν τη φιέστα κατάκτησης του τίτλου, εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε βίντεο:




Δείτε ΕΔΩ το video με τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα.

OSFP FIESTA



Οι πανηγυρισμοί των παικτών μέσα στην Τούμπα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το 1-2 στην Τούμπα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια.

Δείτε τον χορό των Γκάρι Ροντρίγκες και Ρόνι Λόπες:

Κλείσιμο
Γκάρι Ροντρίγκες


Χορός Λόπες


Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία μαζί με τους Βαλμπουενά, Λαλά και Εμβιλά, γράφοντας «Πρωτάθλημα αδερφέ μου».

elarabi


Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Πειραιά που έχει πλέον ως στόχο να φτάσει τα 50 πρωταθλήματα στα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, το 2025, έτρεξαν να σηκώσουν στα χέρια τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας, τον Πέδρο Μαρτίνς.





osfp-008
osfp-009


Ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημά του, ενώ ανέβασε και βίντεο από τα αποδυτήρια.




Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν έξαλλα και στην πτήση της επιστροφής!

5586089
5586088
5586098
5586078





Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ωραίες, αξέχαστες στιγμές»

Το 47ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού πανηγυρίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, στον οποίο και αφιέρωσαν άπαντες τον τίτλο, έστειλε το δικό του μήνυμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος το οποίο ήρθε μάλιστα με επιβλητικό τρόπο μέσα στην Τούμπα.



Η ανάρτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Ωραίες αξέχαστες στιγμές! Πανηγυρίζουμε το 47ο Πρωτάθλημα και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ! 𝟜𝟟», έγραψε στη σελίδα του στα social media o Βαγγέλης Μαρινάκης.

Επί ημερών του ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Ελλάδας. Τα 7 συνεχόμενα από το 2011 έως το 2017 και ακολούθησαν άλλα 3 συνεχόμενα από το 2020 έως το 2022.

Στα χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη ο Ολυμπιακός έχει γιγαντωθεί στην Ευρώπη ενώ στον Ερασιτέχνη συνεχίζει να ζει τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας του με δεκάδες τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη.



osfp-0010
osfp-007


Οι ποδοσφαιριστές αλλά και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού άνοιξαν σαμπάνιες στην Τούμπα ενώ εμφανίστηκε και το τρόπαιο με το οποίο φωτογραφήθηκαν οι πρωταθλητές.



osfp-006
osfp-005



osfp-004
osfp-003

Μαρτίνς: «Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι είμαστε δίκαιοι πρωταθλητές – Αφιερωμένος ο τίτλος στον Πρόεδρο»

Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως οι Ερυθρόλευκοι πήραν άξια το πρωτάθλημα, το οποίο και αφιέρωσε στον Πρόεδρο της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς:

«Πραγματικά δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι είμαστε δίκαιοι πρωταθλητές. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για μας, με σκαμπανεβάσματα, όμως πάντα πιστεύαμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε ευτυχισμένοι που γιορτάζουμε για τον τίτλο.

Τον αφιερώνουμε στον πρόεδρο που πάντα μας υποστηρίζει, ευχαριστώ το επιτελείο μου που, που τα μέλη του αποτελούν με αυταπάρνηση τους πυλώνες της ομάδας μας.

Είμαι χαρούμενος που τα καταφέραμε εδώ, απέναντι στον πιο βασικό μας αντίπαλο, κάναμε επίδειξη ισχύος απέναντι στον άμεσο συνδιεκδικητή του τίτλου. Ήταν ματς-κλειδί για μας, όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση του Ολυμπιακού τώρα.

Στα επόμενα ματς θα δούμε αλλαγές, είναι ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως ο Φαντιγκά, ο Κίτσος, ο Σουρλής και ο Τζολάκης».

η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που βολευόταν ακόμα και με την ισοπαλία, κατάφερε να κατακτήσει και μαθηματικά το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας της μέσα στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας τους 76 βαθμούς και όντας στο +16 από τον Δικέφαλο του βορρά.

Από την άλλη πλευρά, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται πως… μπλέκει καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στο -6, ο Άρης στο -7 και η ΑΕΚ στο -8, όλα αυτά κι ενώ απομένουν τέσσερις στροφές πριν το φινάλε.

Με την άφιξη της αποστολής στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δηλώσεις και στην κάμερα του MEGA.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjrbes3chvg1)



Βαλμπουενά: «Διπλά περήφανοι που πήραμε το πρωτάθλημα στην Τούμπα»

Το 3ο του πρωτάθλημα με την φανέλα του Ολυμπιακού πανηγύρισε το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού ο οποίος είχε και γκεστ ρόλο στη φιέστα μίλησε μετά απά τα επινίκια μέσα στην Τούμπα για τη νέα σεζόν, τον Πέδρο Μαρτίνς αλλά και για το 47ο πρωτάθλημα. Αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Βαγγέλη Μαρινάκη ενώ δεν ξέχασε και τον φροντιστή του Ολυμπιακού, Κώστα Ρούσο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του, Βαγγέλη, σε τροχαίο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ματιέ Βαλμπουενά στη NOVA:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος για το πρωτάθλημα, περήφανος, ξέραμε πως ήταν δύσκολο. Περήφανοι που το πήραμε εδώ κόντρα στον κυριότερο αντίπαλο μας, δεν έχουμε ξεχάσει και τον τελικό του Κυπέλλου πέρυσι με τον ΠΑΟΚ που χάσαμε και για αυτό θέλαμε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν, τον κόσμο, το σταφ, όσους ήταν δίπλα μας. Αφιερώνω τον τίτλο στον πρόεδρο του συλλόγου και στον κόσμο της ομάδας».

Για το εάν θα είναι τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό: «Δεν ξέρω τι να σας πω. Θα συζητήσω με τον σύλλογο, με τον πρόεδρο. Δεν έχει σημασία αυτό καθώς σημασία είχε να πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί έχουμε δεχτεί σκληρή κριτική. Παρόλα αυτά πάντα πίστευα στην ομάδα, ξέρουμε πως δεν έχουμε κάνει τόσα καλά παιχνίδια φέτος αλλά υπάρχει τόσος κόσμος που δουλεύει για την ομάδα. Δεν έχει σημασία η δική μου περίπτωση αυτή τη στογμή».

Για τον Πέδρο Μαρτίνς: «Θέλω να τον συγχαρώ γιατί βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στον πάγκο και δεν έχει μόνο επιτυχία αλλά και διάρκεια. Είμαι περήφανος για τον προπονητή μας, καταφέρνει να κρατάει την ισορροπία. Υπάρχουν πάντα παίκτες που είναι δυσαρεστημένοι με τους προπονητές επειδή δεν παίζουν πολύ αλλά ο Μαρτίνς κρατάει τις ισορροπίες και του αξίζουν πολλά μπράβο».

Για τη φιέστα και αν θα έχει το ρόλο του σταρ: «Πάντα θα γιορτάζω οποιαδήποτε επιτυχία. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, το λατρεύω και θα γιορτάζω πάντα».

Ακόμη μίλησε για την απώλεια του πατέρα του Κώστα Ρούσου, Βαγγέλη: «Σαν οικογένεια και με την τραγωδία του Κώστα, αφιερώνουμε τη νίκη και τον τίτλο στον φροντιστή μας ο οποίος έχασε τραγικά τον πατέρα του. Μας έχει πληγώσει πολύ αυτή η τραγωδία, τον σκεφτόμαστε και είμαστε μαζί του. Πίνω στην υγειά όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Λυπόμαστε που δεν κερδίσαμε το νταμπλ. Γειά μας».


Τι έγινε στο ματς

Ο Ολυμπιακός ήξερε ότι του αρκούσε ο βαθμός της ισοπαλίας για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αντέδρασαν, με ανατροπή έφτασαν στη νίκη και γιόρτασαν μπροστά στα μάτια των φίλων του «Δικεφάλου» (που έμειναν στις πολλές και έντονες αποδοκιμασίες….) την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος.


osfp-002


Έτσι ξεκίνησαν το ντέρμπι

Τα προβλήματα παρέμεναν πολλά και σημαντικά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου πριν από την σέντρα του αποψινού ντέρμπι στην Τούμπα. Μέσα σε τόσους απόντες (Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Καντουρί και Μιχαηλίδης) ο Ρουμάνος τεχνικός είδε τον Τσιγγάρα να επανέρχεται από τον τραυματισμό του (θλάση) και να είναι διαθέσιμος για το αρχικό σχήμα του «Δικεφάλου».

Σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ επανήλθαν στην ενδεκάδα οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, όλη η αμυντική τετράδα δηλαδή, μπροστά από τον Πασχαλάκη, βασικός ξανά κι ο Κούρτιτς, ενώ ο Τσόλακ παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ολιβέιρα και Άκπομ να είναι στον πάγκο, όπως και ο Άντρια Ζίβκοβιτς, που ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από μια ίωση.

Ο Λουτσέσκου έδωσε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι φανέλα βασικού στους Μουργκ, Μιτρίτσα και Σοάρες για το κλασικό και πολυφορεμένο «4-2-3-1» των Κυπελλούχων Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς επιβράβευσε τον Ρόνι Λόπες το… buzzer beater κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και από εκεί που ο Πορτογάλος δεν έπαιζε καθόλου το προηγούμενο διάστημα στα ματς του Ολυμπιακού, ο συμπατριώτης του τεχνικός τον είχε στο αρχικό σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε σε σχηματισμό 4-3-3. Μπροστά από τον Βατσλίκ ήταν οι Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσουκ. Στον άξονα η τριάδα των χαφ αποτελούταν από τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Μαντί Καμαρά . Βασικός ο Λόπες, ενώ Μασούρας και Τικίνιο συμπλήρωναν την επιθετική γραμμή.

Μπήκε φουριόζος ο ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ μπήκε με σαφέστατη διάθεση να έχει την μπάλα στα πόδια του. Με επιμονή να χτίζει τις επιθέσεις από την άμυνα, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τους παίκτες του Ολυμπιακού, κάπως έτσι ήρθε στο 10ο λεπτό και το γρήγορο γκολ που έψαχναν οι «ασπρόμαυροι».

Ένα γκολ που ξεκίνησε από την άμυνα, από τον Λύρατζη συγκεκριμένα, ένα γκολ που φέρει την υπογραφή του Φελίπε Σοάρες. Ο Πορτογάλος με εξαιρετική ενέργεια «άδειασε τον Μπα, έκανε την παράλληλη σέντρα κι από την λανθασμένη έξοδο του Βατσλίκ, ήρθε ο Τσόλακ να στρώσει την μπάλα στον Μουργκ που σε άδεια εστία δεν είχε πρόβλημα να βάλει τον «Δικέφαλο» μπροστά στο σκορ (1-0).

«Ερυθρόλευκη» αντίδραση

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ κράτησε μόνο τα πρώτα 25 λεπτά. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση. Ισορρόπησε. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την πίεσή τους, απείλησαν αρχικά με την κεφαλιά του Τικίνιο (23’) κι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση με την κεφαλιά του Μαντί Καμαρά (31’) που είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές από πλευράς Μαρτίνς και μια από τον Λουτσέσκου. Ο Πορτογάλος έριξε στο χορτάρι της Τούμπας, Ελ Αραμπί, Αγκιμπού Καμαρά και Ροντρίγκες. Στα αποδυτήρια έμειναν οι Τικίνιο, Μπουχαλάκης και Μασούρας. Ο Ρουμάνος έφερε από τον πάγκο τον Μιχάι στη θέση του Κρέσπο, που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις.


Στα ίσια το ντέρμπι με τον Ρόνι Λόπες

Ο Ρόνι Λόπες δικαίωσε τον προπονητή του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και στο αποψινό ντέρμπι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 1-1 στο 51ο λεπτό από την γρήγορη επίθεση των «ερυθρόλευκων» και την ασίστ του Ροντρίγκες. Το ντέρμπι ξανάρχιζε από την αρχή, αλλά το μομέντουμ ήταν με τον Ολυμπιακό. Απόδειξη; Η νέα απειλή για την εστία του Πασχαλάκη πρώτα με το δυνατό σουτ του Μαντί Καμαρά (56’) και στη συνέχεια με τον Ροντρίγκες (59’).

5585646


Ήταν η ώρα του Λουτσέσκου να ανακατέψει την τράπουλα και να φρεσκάρει την ομάδα του. Έριξε στο τερέν τους Α. Ζίβκοβιτς και Σβαμπ, αντί των Τσιγγάρα και Σοάρες.

Ανατροπή με Ρέαμπτσιουκ

Όμως, η εικόνα δεν άλλαζε, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί και να φτάνει στο δεύτερο γκολ! Φυσιολογική και απόλυτα λογική βάσει της εικόνας των δύο ομάδων. Η «ερυθρόλευκη» υπεροχή έφερε και την ανατροπή του σκορ. Οι δύο μπακ του, Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, συνδυάστηκαν με τον πρώτο να σεντράρει και τον Μολδαβό να σκοράρει με δυνατό ευθύβολο σουτ γράφοντας στο 62ο λεπτό το 1-2.

5585628


Με τον ΠΑΟΚ πίσω στο σκορ και τους φιλοξενούμενους να έχουν θωρακίσει τα μετόπισθέν τους, με την είσοδο και του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αντί του Μαντί Καμαρά, ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο τον Νέλσον Ολιβέιρα για τα τελευταία 15 λεπτά συν τις καθυστερήσεις, παίζοντας με δύο επιθετικούς.

Ο Πορτογάλος φορ είχε την στιγμή του. Από την σέντρα του Λύρατζη έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Βατσλίκ (83’).

MVP: Ο Ρόνι Λόπες για δεύτερο σερί ματς βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να δώσει πολλές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γκάρι Ροντρίγκες ήρθε από τον πάγκο και έβαλε σε μπελάδες τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σίντκλεϊ είχε πολλά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, ενώ χάλασε και πολλές επιθέσεις του «Δικεφάλου» από την αριστερή πλευρά.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Η λανθασμένη εκτίμηση του Βατσλίκ στη σέντρα του Σοάρες για το 1-0.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Πορτογάλος Γκοντίνιο στο δεύτερο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που σφύριξε τη φετινή σεζόν δεν είχε κάποια δύσκολη φάση.

ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αντίθετα ήταν αυτός που κυριάρχησε στο γήπεδο και έφτασε στη νίκη με ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο καλό ξεκίνημα και την καλή απόδοση στα πρώτα 25 λεπτά. Για όγδοο παιχνίδι οι «ασπρόμαυροι» μένουν χωρίς νίκη. Κι αυτό ηχεί σαν καμπανάκι, όσο κι αν ο κόσμος ασχολείται και ζητάει την κατάκτηση του κυπέλλου…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60’ Α. Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75’ Ολιβέιρα), Τσόλακ (63’ Άκπομ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (64’ A.Παπαδόπουλος), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Α. Καμαρά), Λόπες (78’ Βρουσάι), Μασούρας (46’ Ροντρίγκες), Τικίνιο (46’ Ελ Αραμπί).
niki-olympiakou-5
niki-olympiakou-4
niki-olympiakou-3
niki-olympiakou-2


Ειδήσεις σήμερα:

«Καλπάζουν» οι τιμές του αργού πετρελαίου μετά τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Νέα πρόκληση Τατάρ: Οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται με επιθετικά όπλα για να χύσουν αίμα

Βρέφος έξι μηνών βγήκε ζωντανό από την κόλαση του Αζοφστάλ έπειτα από δύο μήνες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης