Μαίρη Συνατσάκη – Ίαν Στρατής: Θα πρωταγωνιστήσουν μαζί στο μιούζικαλ «Hair»

Μαίρη Συνατσάκη – Ίαν Στρατής: Θα πρωταγωνιστήσουν μαζί στο μιούζικαλ «Hair»

Δείτε τις αναρτήσεις τους για το μιούζικαλ στο Instagram

mairi-synatsaki-4
Η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής βρίσκονται σε σχέση εδώ και μερικούς μήνες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανείς από τους δύο δεν έχει θελήσει να μιλήσει δημόσια για τη σχέση τους!

Η πρώην παρουσιάστρια και ο ταλαντούχος τραγουδιστής πέρασαν ένα πανέμορφο καλοκαίρι,  κάνοντας road trip με τη μηχανή του Ίαν στην Ιταλία. Εκτός από διακοπές όμως, έκαναν πρόβες και για το θέατρο!

Η Μαίρη Συνατσάκη και ο Ίαν Στρατής πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στο αγαπημένο μιούζικαλ «Hair», το οποίο ήταν να κάνει πρεμιέρα το περασμένο φθινόπωρο. Ωστόσο, εξαιτίας του lockdown, δεν έγινε ποτέ. Φέτος, όμως, το ζευγάρι θα καταφέρει να παίξει μαζί στη σκηνή!

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Hair», μετά από περίπου έναν χρόνο αναμονής, κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Ριάλτο στις 21 Οκτωβρίου 2021.

Δείτε την ανάρτηση της Μαίρης Συναντσάκη στο Instagram:




Δείτε τη δημοσίευση του Ίαν Στρατή στο Instagram:



Το «Hair» είναι ένα μιούζικαλ που συναρπάζει με την ξεκάθαρη πολιτική του θέση αλλά και τα εμβληματικά τραγούδια του. Κομμάτια που έγιναν ύμνοι του αντιπολεμικού κινήματος για το Βιετνάμ και καθόρισαν τον όρο ροκ μιούζικαλ, όπως το «Age of Aquarius» και το «Let the sunshine in». Αυτά διαχρονικά αυτά τραγούδια - α περισσότερα από αυτά στην πρωτότυπη εκδοχή τους στα Αγγλικά - είναι έτοιμα να «απογειώσουν» το αθηναϊκό κοινό.

Κλείσιμο
Περισσότερα από 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα της, που έγιμε τον Οκτώβριο του 1967 στο Joseph Papp’s Public Theater της Νέας Υόρκης), η τολμηρή αυτή ροκ παραγωγή παραμένει δημοφιλής σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαία η τεράστια επιτυχία που έχουν σημειώσει οι παραστάσεις του σε Αμερική και Ευρώπη αλλά και τα βραβεία Grammy και Tony που έχει αποσπάσει.

Η αντιπολεμική ιστορία του «Hair» είναι εμπνευσμένη από το περίφημο Summer of Love του Σαν Φραντσίσκο. Τότε που πάνω από 20.000 hippies διαδήλωσαν ειρηνικά την επιθυμία τους για αγάπη και ειρήνη, μια διαδήλωση μάλιστα που οδήγησε λίγο μετά σε ιστορικά μουσικά φεστιβάλ όπως το Monterey Pop Festival αλλά και το θρυλικό Woodstock. Σε μια εποχή που τα αιτήματα για ελευθερία, ισότητα και σεξουαλική απελευθέρωση ήταν στις πρώτες θέσεις,στις προσωπικές ατζέντες εκατομμυρίων νέων σε όλο το κόσμο, τα αντιρατσιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα ήταν επόμενο να δυναμώνουν και να γίνονται κεντρικό θέμα συζήτησης.

Τα μηνύματα αυτά παραμένουν ισχυρά. Ο επαναπροσδιορισμός της ιδεολογίας, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η δημιουργία μιας νέας ισότητας είναι μερικά μόνο από τα σύγχρονα αιτήματα που ζητούν να χρωματιστούν με λέξεις και μουσικές. Γιατί το «Hair» δεν είναι ένα οποιοδήποτε μιούζικαλ. Είναι το αποτύπωμα μιας ολόκληρης εποχής, το πνεύμα μιας γενιάς, η ανάσα της ελευθερίας των beatniks, η καταγραφή μιας νεανικής κουλτούρας καταδικασμένης να κερδίσει τη μάχη της με την αιωνιότητα.

Η ιστορία του έργου

Το «Hair» μας συστήνει τη «φυλή», μια ομάδα πολιτικά ενεργών χίπις της «Εποχής του Υδροχόου» που ζουν μια μποέμικη ζωή στη Νέα Υόρκη και αγωνίζονται ενάντια στη στρατολόγηση στον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Claude, ο καλός φίλος του Berger, η συγκάτοικός τους Sheila και οι φίλοι τους αγωνίζονται να εξισορροπήσουν τις νέες τους ζωές, τους έρωτές τους και τη σεξουαλική επανάσταση με την εξέγερσή τους ενάντια στον πόλεμο, την συντηρητική κοινωνία και τους γονείς τους. Τελικά, ο Claude πρέπει να αποφασίσει αν θα αντισταθεί όπως έκαναν οι φίλοι του ή να υποκύψει στις πιέσεις των γονιών του (και της συντηρητικής Αμερικής) να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, να συμβιβαστεί εγκαταλείποντας τις φιλειρηνικές του ιδέες και να διακινδυνεύσει τη ζωή του.

Παίζουν: Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Σούσουλα, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Ραπτάκης, Έλενα Βακάλη, Ευγενία Λιάκου, Πάνος Μαλικούρτης, Δημήτρης Φριτζελάς, Ανδρέας Κουρέτας, Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Γαζής, Ηλίας Σαμαρτζής

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: «Έκαψαν» την Έφη οι καταθέσεις των μαρτύρων - Όσα έγιναν εχθές στη δίκη

H Adele προαναγγέλλει την κυκλοφορία νέου τραγουδιού - Βίντεο

Τσάρλι Σιν: Δεν θα χρειάζεται πλέον να πληρώνει διατροφή στην πρώην σύζυγό του Ντενίζ Ρίτσαρντς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης