Κρίστελ Αλ Χάουτς-Κρίστιαν Ελ Χελού: Premium κοπές για τοπ τραπέζια

Κρίστελ Αλ Χάουτς-Κρίστιαν Ελ Χελού: Premium κοπές για τοπ τραπέζια

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στις bussiness, οι επιτυχημένοι Λιβανέζοι μάς υποδέχονται στη Μύκονο και μας συστήνουν τη hi-end πλευρά της κρεατοφαγίας μέσα απ’ τα καταστήματά τους «La Meat Μaison».

LEBANESE_NEO2
Ενα δραστήριο επιχειρηματικό ζευγάρι που είναι και σύζυγοι στη ζωή έχει εθίσει την Ευρώπη στο κρέας υψηλών προδιαγραφών, δημιουργώντας τα εξειδικευμένα κρεοπωλεία-delicatessen «La Meat Μaison» - στην Ελλάδα λειτουργούν στη Νέα Σμύρνη και στη Μύκονο. Στους μοντέρνους αυτούς «οίκους» κρεατικών μπορεί να προμηθευτεί κανείς τα περίφημα ιαπωνικά wagyu matsusaka, kobe, ozaki και gunma, το american black angus creekstone, and the black από την Ουρουγουάη καθώς και την αποκλειστικότητα της εταιρείας, του σπουδαίου Olive Fed, του μοναδικού προμηθευτή σε olive-fed Wagyu μοσχαρίσιο κρέας, πάπιες και χοίρους.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε την καλύτερη ποιότητα σε κάθε είδος. Αλλά και να προστατεύσουμε την καλύτερη σχέση ανάμεσα σε αυτή την ποιότητα και την τελική τιμή του προϊόντος». Τους αποκαλούν «Λάνσελοτ του κρέατος», «Μαγγελάνους της ποιοτικής μπριζόλας», «Βαν Γκογκ του meat cutting», αλλά, όπως μου λένε οι ίδιοι στη συνάντησή μας στη Μύκονο, «είμαστε οι άνθρωποι που μέσα από το πάθος, την τεχνογνωσία και τη διαρκή αναζήτησή μας για τα καλύτερα κρέατα παγκοσμίως καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική κοινότητα εκτροφέων - παραγωγών - καταναλωτών, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η τελική γεύση ξεκινά από την ποιότητα της διατροφής των ζώων». Οι δύο Λιβανέζοι που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως μόνιμο τόπο διαμονής τους διαθέτουν ξεχωριστή ιστορία ο καθένας.

«Γεννήθηκα στο Καμερούν, όπου οι γονείς μου είχαν τη δική τους επιχείρηση: ο πατέρας μου ίδρυσε μια εταιρεία logistics και η μητέρα μου εργαζόταν μαζί του. Επιστρέψαμε στον Λίβανο όταν ήμουν 5 ετών και έζησα εκεί μέχρι να τελειώσω το πανεπιστήμιο. Αποφοίτησα με μεταπτυχιακό τίτλο πολιτικού μηχανικού. Τότε η κατάσταση στον Λίβανο δεν ήταν ιδανική, οπότε μετακόμισα στα Αραβικά Εμιράτα, όπου πέρασα περίπου 13 χρόνια δουλεύοντας στον τομέα των κατασκευών και των ακινήτων. Ημουν υπεύθυνος για τη διαμόρφωση πολλών από τα όμορφα σπίτια και κτίρια εκεί», αναφέρει ο Κριστιάν.

LEBANESE_1
Κρίστελ Αλ Χάουτς και Κριστιάν Ελ Χελού απολαμβάνουν το κυκλαδίτικο τοπίο από τον χώρο τους στη Μύκονο.
LEBANESE_2
LEBANESE_3
LEBANESE_4

Οσο για την Κρίστελ, «γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Λίβανο. Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ δραστήριος επιχειρηματίας και είχε από εστιατόρια έως υπηρεσίες ταχυμεταφορών κ.ά. Είναι επίσης ένας μεγάλος ζωγράφος, ένας καλλιτέχνης από τη φύση του! Η μητέρα μου εργαζόταν στον τραπεζικό τομέα και ήταν παράλληλα βοηθός του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών στον Λίβανο. Μέχρι και σήμερα μου διηγείται ιστορίες από τη “χρυσή εποχή” της Βηρυτού… Εγώ σπούδασα Διαφήμιση σε μια καλλιτεχνική σχολή και αποφοίτησα με μεταπτυχιακό στην Τέχνη. Τότε μετακόμισα στα Εμιράτα, όπου γνωριστήκαμε με τον Κριστιάν, και είχα την ευκαιρία να εργαστώ σε μεγάλες διαφημιστικές και να κατακτήσω πολλά διεθνή βραβεία στον τομέα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ».

Το επιτυχημένο ζευγάρι αγαπά την Ελλάδα:
«Ζούμε εδώ δύο χρόνια. Επιλέξαμε την Ελλάδα επειδή έχει πολλές ομοιότητες με τη χώρα μας. Εχουμε τα ίδια έθιμα, πολιτισμό και ηθική. Ελλάδα και Λίβανος λατρεύουν το φαγητό, είναι λαοί γνωστοί για τη φιλοξενία τους και για την εξαγωγή ταλέντων και κουλτούρας», μου λέει η Κρίστελ. «Και μετά από 13 χρόνια στα Αραβικά Εμιράτα επιλέξαμε να διευρύνουμε την οικογένειά μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον οικείο ως προς τον πολιτισμό», εξηγεί ο Κριστιάν. Τους ρωτώ για τη δική τους φιλοσοφία περί καλού φαγητού.

LEBANESE_5
«Επιλέξαμε να ζήσουμε στην Ελλάδα επειδή έχει πολλές ομοιότητες με τη χώρα μας. Εχουμε τα ίδια έθιμα, πολιτισμό και ηθική»
LEBANESE_6
LEBANESE_7
LEBANESE_8


«Το καλό φαγητό ξεκινά σίγουρα με καλά υλικά, παίζουν ρόλο όμως και οι τεχνικές του μαγειρέματος. Προσωπικά πιστεύω ότι το καλό φαγητό εξαρτάται πολύ από την ψυχική διάθεση του μάγειρα, γιατί αν δεν υπάρχει η σωστή διάθεση ακόμα και οι καλύτερες συνταγές ή υλικά δεν θα αποδώσουν το μέγιστο αποτέλεσμα», λέει η Κρίστελ. Οσο για τα συστατικά της δικής τους επιτυχίας, «είναι η αξιοπιστία και η δέσμευσή μας για κορυφαία ποιότητα. Είμαστε συνεπείς και οικονομικά προσιτοί», διευκρινίζει η Κρίστελ. «Και ακούμε τα θέλω του κόσμου! Των κρεοπωλών, των πωλητών μας, όσων μας στηρίζουν δείχνοντας την προτίμησή τους στα προϊόντα μας. Δημιουργούμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τον αγοραστή. Εχουμε ιδέες και πειραματιζόμαστε διαρκώς. Παρότι είμαστε αρκετά νέοι στην αγορά, μέχρι στιγμής τα πάμε καλά. Η επιτυχία είναι ένας μακρύς και αρκετά δύσβατος δρόμος».

Ποια είναι, όμως, τα επόμενα σχέδιά τους;
«Συνεχίζοντας την προσπάθεια να εδραιώσουμε την καλή μας φήμη και να προσφέρουμε ποιότητα, έχουμε πλέον αναλάβει και τη διανομή εκλεκτών κρασιών, τα οποία παράλληλα έχουμε εντάξει και στα καταστήματά μας. Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ακόμη χώρου στα βόρεια προάστια, ένα “meating point”, όπου οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν signature προσιτά και εύκολα γεύματα σε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο. Από τον ίδιο χώρο οι επισκέπτες μας θα μπορούν να προμηθευτούν και τις πρώτες ύλες τους αλλά και συνταγές, προκειμένου αυτά τα ίδια γεύματα να μπορούν να τα ετοιμάζουν στη συνέχεια και μόνοι στο σπίτι τους. Επίσης, θα μπορούν επιλέξουν το κρασί που θα συνοδεύσει ιδανικά το φαγητό τους τους από την κάβα μας με την καθοδήγηση του σομελιέ μας», περιγράφει ο Κριστιάν. Μέχρι τότε το ζευγάρι απολαμβάνει τις μέρες που περνά στη Μύκονο. «Είναι μαγικό το πώς αλλάζει η διάθεσή μας με το που προσγειωνόμαστε στο νησί», λέει η Κρίστελ.

Κλείσιμο
LEBANESE_9
LEBANESE_10
Aρχιτέκτονας της βίλας είναι ο Πατρίκ Χελού, o αδερφός του Κριστιάν, που σχεδίασε και τα καταστήματά τους «La Meat Maison»
LEBANESE_11


«Είναι ένας τόπος που μας προσφέρει όλες τις πλευρές της καλής ζωής. Μας αρέσει να μαζευόμαστε με φίλους και την οικογένειά μας και να απολαμβάνουμε πολύτιμες στιγμές στο πανέμορφο περιβάλλον του σπιτιού μας». Εκτός από λατρεία για τη δουλειά τους, έχουν και τα χόμπι τους. Ο Κριστιάν αναφέρει: «Προτιμώ τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους και είναι υπέροχο που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα όπου απολαμβάνω και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι κάνω καταδύσεις και τον χειμώνα σκι. Χαλαρώνω με thai boxing».

LEBANESE_12
LEBANESE_13
LEBANESE_14
LEBANESE_15
Το δραστήριο επιχειρηματικά ζευγάρι από τον Λίβανο νιώθει φιλόξενα στο μεσογειακό σκηνικό της Ελλάδας, όπου έχει εγκατασταθεί τα τελευταία δύο χρόνια


H Κρίστελ έχει διαφορετικές διαθέσεις: «Το πάθος μου είναι ο σχεδιασμός σε όλες του τις εκφάνσεις. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο κόσμος της μόδας, το χόμπι μου είναι να σχεδιάζω παπούτσια. Είναι κάτι με το οποίο μου αρέσει να ασχολούμαι, που το έκανα πριν και σίγουρα θα το ξανακάνω μια μέρα!».

Η κουβέντα μας ολοκληρώνεται με την αναμενόμενη απορία: πόσο δύσκολο είναι τελικά για ένα ζευγάρι να συνυπάρχει και στη δουλειά;
«Είναι αρκετά δύσκολο γιατί υπάρχει η τάση να παίρνουμε τη δουλειά και στο σπίτι. Μιλάμε για τα επαγγελματικά μας, βρίσκουμε λύσεις, σκεφτόμαστε νέες ιδέες... Η δουλειά σχεδόν καταλαμβάνει τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο μας. Αυτό μας αρέσει όμως - και μας κάνει ευτυχισμένους. Είμαστε δυο δημιουργικοί άνθρωποι και η σκέψη μας βρίσκεται συνεχώς στην επόμενη μέρα και πρότζεκτ», καταλήγει το δυναμικό ζευγάρι



Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη: Μιλάει στον ΟΗΕ και είναι πιθανό να δει τον Ελπιδοφόρο

Big Brother 2: Ανατροπή με τους υποψήφιους προς αποχώρηση - Δείτε βίντεο

Τομ Φέλτον: Ο... Ντράκο Μαλφόι του «Χάρι Πότερ» κατέρρευσε κατά τη διάρκεια τουρνουά γκολφ διασημοτήτων - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης