Γιώργος Κακοσαίος: H λαϊκή ελπίδα

Γιώργος Κακοσαίος: H λαϊκή ελπίδα

 Ο νεαρός τραγουδιστής έχει όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν νέο λαϊκό ερμηνευτή με προδιαγεγραμμένο λαμπρό μέλλον

kkceo
Νέος, ταλαντούχος και ευειδής. Με σπουδές στη μουσική, την υποκριτική, με μια γοητευτική συστολή να τον ακολουθεί σαν πιστό σκυλί και ανεξάντλητη διάθεση για δημιουργία. Ο νεαρός τραγουδιστής έχει όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν νέο λαϊκό ερμηνευτή με προδιαγεγραμμένο λαμπρό μέλλον.

Ο Γιώργος Κακοσαίος έχει μάθει από παιδί να σκοράρει. Για χρόνια άλλωστε υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο υποσχόμενα ταλέντα στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, έπαιξε ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο και διακρίθηκε ενώ χρειάστηκε να διαπραγματευτεί πολύ και σκληρά με τον εαυτό του, να φτάσει στο όριο της εσωτερικής σύγκρουσης, προκειμένου να αφήσει την πρώτη αγάπη του, τη μπάλα για να βουτήξει με νεανική ορμή στον έρωτά του για τη μουσική.
kakoseos__2_
Από τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού στις πίστες

Ο νεαρός τραγουδιστής, αν και ταλαντεύτηκε, αποφάσισε πως δεν είχε επιλογή παρά να είναι συνεπής στο ραντεβού με το πεπρωμένο του. «Είχα δεύτερες σκέψεις για το τραγούδι γιατί έπαιζα ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο», έχει ομολογήσει σε συνέντευξή του. «Ήμουν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Σταμάτησα για το τραγούδι, αλλά είχα δεύτερες σκέψεις. Ειδικά η μάνα μου έπεσε στα πατώματα όταν της το είπα. Το είπα και στους δυο γονείς μου μαζί. Μαζευτήκαμε κάτω στην τραπεζαρία και τους είπα πως θέλω να σταματήσω το ποδόσφαιρο και να ασχοληθώ με τη μουσική». 
Κλείσιμο
kakoseos__6_
Η «Μία» και το μισό εκατομμύριο views

Η απόφασή του ήδη αποδίδει καρπούς και ο Κακοσαίος συνεχίζει να σκοράρει σε άλλο γήπεδο πια. Το τραγούδι του «Η Μία» σε μουσική δική του και στίχους του Νίκου Σαρρή κυκλοφόρησε στις 8 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, και τρεις μόλις εβδομάδες μετά φλερτάρει με μισό εκατομμύριο views στο YouTube -στο βίντεο κλιπ μάλιστα πρωταγωνιστεί η περσινή νικήτρια του GNTM Κάτια Ταραμπάνκο- ενώ ο ίδιος μέρα με τη μέρα αναδεικνύεται σε ένα από πιο περιζήτητα πρόσωπα για συνεντεύξεις, εμφανίσεις, ακόμα και για συμμετοχή σε talent shows.

Γιώργος Κακοσαίος - Η Μία - Official Music Video

Σεμνός και μεθοδικός

Όμως ο 21χρονος καλλιτέχνης δεν κολακεύεται ούτε ακκίζεται με την επιτυχία που ήδη απολαμβάνει. Η εφήμερη αναγνώριση δεν είναι για εκείνον ούτε ζητούμενο, ούτε αυτοσκοπός. Σεμνός στον πυρήνα του και μεθοδικός ως άνθρωπος σμιλεύει και δουλεύει αυτό που πολλοί λένε ότι υπάρχει στο αίμα του: το καλό λαϊκό τραγούδι. Δεν έχουν άδικο, αφού ο Γιώργος Κακοσαίος είναι ο γιος του Γιάννη Πλούταρχου. Ο λαός μας λέει πως «το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει» αλλά εμείς θα συμπληρώναμε πως σε αυτήν την περίπτωση ναι μεν έπεσε αλλά ήδη έχει χαράξει τη δική του πορεία….
kakoseos__3_
Μεγαλωμένος σε μια μεγάλη – έχει τέσσερα αδέλφια-, αγαπημένη και δεμένη οικογένεια ο Γιώργος Κακοσαίος γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε με το λαϊκό τραγούδι. Τα παιδικά του ακούσματα στο σπίτι του, -έχει πει- ήταν οι φωνές του Καζαντζίδη και του Διονυσίου.

Μέρα με τη μέρα η μουσική του έγινε βίωμα και η σχέση του με τα ιερά τέρατα του λαϊκού πενταγράμμου έγιναν οι καλλιτεχνικές αναφορές του.
kakoseos__5_
Ο πρώτος σπόρος είχε πέσει

Αναπόδραστη ήταν και η επιρροή του πατέρα του που δεν επισκίασε το ταλέντο του γιου, αλλά έγινε αφορμή για να το καλλιεργήσει ακόμα περισσότερο. Ο Κακοσαίος σε μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας, πιάνου και φωνητικής και οι δάσκαλοί του γρήγορα εντόπισαν το έμφυτο ταλέντο του. Ο πρώτος σπόρος είχε πέσει. Το κυριότερο; Βρήκε πρόσφορο έδαφος αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες για να βλαστήσει. 

Στα 15 του χρόνια ο Κακοσαίος είχε ήδη συνθέσει τα πρώτα του τραγούδια. Ήταν το δίχως άλλο μια κομβική στιγμή. «Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο πατέρας μου. Από μικρό παιδί με έχει μυήσει στο μεγαλείο της λαϊκής μας μουσικής» θα εξομολογηθεί κάπου – «οποτε αν εχει καποιος και το μικροβιο-παθος της μουσικης όλα οσα ακολουθούν είναι αυτονόητα» και συνεχίζει «όταν άρχισα να γράφω τα δικά μου τραγούδια, γύρω στα 15, άρχισα να το βλέπω πιο σοβαρά. Ήμουν ανυπόμονος να ξεκινήσω να ασχολούμαι με το τραγούδι».
kakoseos__4_

Τα πρώτα του τραγούδια
Το ‘πε και το ‘κανε. Ένα από τα πρώτα του τραγούδια, το «Δε μου πάει η μοναξιά» (στίχοι Ελένης Γιαννατσούλια) βρήκε μια θέση στο πλατινένιο άλμπουμ «Τραγούδια Ακατάλληλα» του Γιάννη Πλούταρχου ενώ πέρσι τέτοιες μέρες ο Κακοσαίος έκανε το ντεμπούτο του και ως ερμηνευτής με το τραγούδι «Ψέματα» που κυκλοφόρησε ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Τα trends του YouTube αλλά και το ραδιοφωνικό airplay ήταν σαν έτοιμα από καιρό για την υποδοχή του νέου καλλιτέχνη, η οποία αποδείχτηκε παραπάνω από θερμή. 

Γιώργος Κακοσαίος - Ψέματα - Official Music Video


Ένα χρόνο μετά η καλλιτεχνική σοδειά του περιλαμβάνει μια ακόμα επιτυχία, το τραγούδι «Έρωτας Μοιάζει», ένα ήδη αγαπημένο χριστουγεννιάτικο hit με τίτλο «Είναι Χριστούγεννα… γι’ αυτό» που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2020 ενώ ο Κακοσαίος έχει βρει το καλλιτεχνικό σπίτι του στην Panik Records.

Γιώργος Κακοσαίος - Έρωτας Μοιάζει - Official Music Video

Σπουδές και ταλέντο
Με όχημα το ταλέντο του και όπλα στη φαρέτρα του την έμφυτη – και τόσο γοητευτική – συστολή, την ηρεμία και τη νηφαλιότητα του ο νεαρός τραγουδιστής συνεχίζει την ατέρμονη προσπάθεια για να επιτύχει τους πιο υψηλούς στόχους του.

Συνεχίζει τις σπουδές του στην υποκριτική, μια προίκα την οποία χαρακτηρίζει πολύτιμη, και, παρά την επιτυχία του που καθρεφτίζεται ανάμεσα στα άλλα και στις χιλιάδες των followers του στα κοινωνικά δίκτυα, συνεχίζει αφοσιωμένος να φτιάχνει καλή μουσική και να σφυρηλατεί τη δική του τραγουδιστική ταυτότητα.

kakoseos__1_
«Το τραγούδι παίζει σίγουρα πρωταρχικό ρόλο για μένα. Αλλά σίγουρα μαζί με το τραγούδι θέλω να ασχοληθώ και με την υποκριτική. Το ένα βοηθάει το άλλο και τα δυο εμένα. Τραγουδάω από τότε που με θυμάμαι. Κυρίως του μπαμπά τα τραγούδια. Θυμάμαι κάθε δίσκο ξεχωριστά, κάθε περίοδο. Τα ακούγαμε όλοι μαζί στο σπίτι πριν βγουν», έχει πει.

Η μαμά του που ήταν απαρηγόρητη τη μέρα που εκείνος της ανακοίνωσε πως αφήνει το ποδόσφαιρο για τη μουσική, τώρα ξέρει πως ο γιος της έκανε τη σωστή επιλογή. Και σίγουρα έχει κάθε λόγο να τον καμαρώνει. Και εμείς για να τον θαυμάζουμε!

Ειδήσεις σήμερα:

Τηλεργασία: Homework με τον διευθυντή-ολόγραμμα!

Lockdown: Καθυστερεί το άνοιγμα στο λιανεμπόριο - Αβέβαιο και το Πάσχα στο χωριό

Το πασπαρτού κλειδί, οι «χρυσές» θυρίδες και το «βαρύ» πελατολόγιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης