Ένα αστείο περιστατικό από την πρώτη τους συνάντηση, 20 χρόνια πριν στις Κάννες, θύμισε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος στη Σάλμα Χάγιεκ κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής τους συνέντευξής τους στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο κριτικός κινηματογράφου μοιράστηκε το συγκεκριμένο βίντεο στο instagram με αφορμή την ταινία «Οι ζωές που δεν έζησα», όπου πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ μαζί με τον Χαβιέ Μπαρδέμ και βγήκε αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους της χώρας μας.
Στο απόσπασμα από την τηλεοπτική τους συνέντευξη, ακούγεται η Σάλμα Χάγιεκ να λέει στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, σε άπταιστα ελληνικά: «Μου αρέσουν τα μάτια σου».
Όταν όμως μετά από πέντε χρόνια που ξανασυναντήθηκαν, εκείνος της είπε την ίδια φράση, εκείνη απάντησε: «Δεν ξέρω τι μου λέτε, κύριε… Μάλλον με μπερδεύετε με την Πενέλοπε Κρουζ!».
Με πάνω από 30 χρόνια συνεχή και συνεπή παρουσία στην εκπαίδευση, το IdEF φέρνει την ακαδημαϊκή εμπειρία ενός δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται κανείς να μετακομίσει στο εξωτερικό.