LIVE

Κορωνοϊός

Καμπανάκι Μητσοτάκη για την έξαρση του κορωνοϊού - Νέα μέτρα για Αττική - Δείτε βίντεο

mitsotakis01-mesa

Σήμα κινδύνου από Τσιόδρα - Μέχρι 9 άτομα σε γάμους, κηδείες, δημόσιες συναθροίσεις - Σταματούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις - Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Ν. Χαρδαλιάς

Καμπανάκι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική. Σήμα συναγερμού, ειδικά για την Αττική και συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, έστειλαν στη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την πορεία της επιδημίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο κ. Χαρδαλιάς και θα ανακοινωθούν ότι σταματούν οι συναυλίες και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για 14 ημέρες και ότι θα περιοριστούν στα 9 άτομα οι δημόσιες συναθροίσεις, γάμοι, κηδείες, βαφτίσεις κτλ.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καμπανάκι Μητσοτάκη για την έξαρση του κορωνοϊού - Νέα μέτρα


«Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει καταρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί, όπως η χρήση της μάσκας σε χώρους όπου είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι τον ενδιαφέρουν «ιδιαίτερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς». Κάλεσε επίσης τους ευάλωτους πολίτες να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες.

Στη σύσκεψη σημειώθηκε ότι παρά την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν αντιμετωπίζει έλλειψη κλινών εντατικής θεραπείας.

O Σωτήρης Τσιόδρας

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Έχουμε ένα δεύτερο κύμα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι σαφές αυτό» είπε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Αναφερόμενος στα νεώτερα στοιχεία στάθηκε ιδιαίτερα στην Αττική. «Ο μετακινούμενος μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών ανεβαίνει, γεγονός που είναι επίσης δείγμα της κυκλοφορίας στην Αττική περισσότερο», συμπλήρωσε.

«Στον χάρτη θετικότητας η Αττική ξεπερνά το 5%. Έχει μία σταδιακή άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που βάζουν την Αττική στο πορτοκαλί», δήλωσε ο καθηγητής.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, είναι περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ανάλογα την περιοχή που βλέπει κανείς», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ότι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού

Να πούμε καταρχάς ότι είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει ένα ζήτημα στην Αττική το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις.

Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να αποφασιστούν και σήμερα, εφόσον το αποφασίσουμε και να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα για να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι. Και νομίζω ότι είναι πάρα-πάρα πολύ σημαντικό να επαναλάβουμε όλοι μας στο δημόσιο λόγο ότι το μέλημά μας πρέπει να είναι ακόμα περισσότερο από ό,τι ήταν πριν από μια εβδομάδα ή από έναν μήνα, η προστασία των ηλικιωμένων, των ευάλωτων.

Το Σύστημα Υγείας -θα μας τα πει και ο Υπουργός- είναι σε καλά χέρια. Αυξάνεται μεν ο αριθμός των διασωληνωμένων, αλλά δεν υπάρχει κάποια πίεση, κάποιο πρόβλημα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Αλλά προφανώς οι διασωληνωμένοι είναι πρωτίστως άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα και μεγάλης ηλικίας. Και κάνω και πάλι μια έκκληση, ειδικά στους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας, σε αυτούς που έχουν υποκείμενα νοσήματα, σε αυτούς που θα είναι πιο επιρρεπείς δηλαδή να αρρωστήσουν πιο βαριά, να είναι διπλά προσεκτικοί.

Έχει γίνει μια μεγάλη συζήτηση για τη μάσκα: που είναι υποχρεωτική και που δεν είναι υποχρεωτική. Θέλω να εστιάσουμε στην εφαρμογή της μάσκας εκεί που έχουμε συμφωνήσει ότι πρέπει να είναι υποχρεωτική και με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Και θέλω πάλι να τονίσω ότι τα μέτρα τα οποία παίρνουμε πρέπει πρώτα απ΄όλα να είμαστε σίγουροι ότι είναι εφαρμόσιμα, ότι τα εξηγούμε με την απαραίτητη πειστικότητα και ότι, τελικά, είναι εκείνα τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε για να αποφύγουμε, ο μη γένοιτο, μέτρα τα οποία θα έχουν οικονομική αντίκτυπο, βαρύ, το οποίο αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικονομία πολύ απλά δεν το αντέχουν.

Εάν εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε καλά. Αλλά για να είμαστε βέβαιοι ότι θα πάμε καλά, πρέπει κατ’ αρχάς να εστιάσουμε στην εφαρμογή των μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, o Yπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ιλιγγιώδη κέρδη για Μπέζος, Μασκ, Γκέιτς και Ζούκερμπεργκ κατά την πανδημία - Δείτε πόσο πλούτισαν!

Αγκυροβόλημενο ιστιοφόρο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στην Ιθάκη

Επείγουσα ανακοίνωση του Δήμου Αργοστολίου για τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (110)

Thanx

Κάνουν τηλεδιασκέψεις αυτοί, αλλά εμείς που έχουμε μεγάλα παιδιά στο Λύκειο και μπορούν να κάτσουν μόνοι στο σπίτι για e- learning δεν μας δίνετε την επιλογή. Αντίθετα, εάν φταρνίζονται ή κολλήσουν καμία εποχική ίωση θα τρελαινόμαστε μήπως έχουν convid19 ! Πως θα πηγαίνουν σχολείο με μάσκα π.χ με καταρροή ; ! Τι θα γίνει με τις απουσίες ; Ούτε αυτό δηλαδή !

Θάνος

Το κράτος δεν θέλει lockdown αλλά κάνει ότι μπορεί για να υπάρχει συνωστισμός. Για παράδειγμα αλλάζει μήνα το μήνα τις προθεσμίες για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Κάντε μια βόλτα στις πολεοδομιες και σε άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες να δείτε τι παίζει από συνωστισμό και μάλιστα γερουσία...

Paissios

Τι τραγικό!!! Θα κλείσει ο πολιτισμός για 15 μέρες εξαιτίας 100+ κρουσμάτων σε λαθρομεταναστες κάθε μέρα σε όλη την επικράτεια! Οι άνθρωποι του πολιτισμου που τόσο πολύ αγάπήσαν όλους τους λάθρο στην ουσία κλείνονται από αυτούς!!! Δεν θα πω καλά να πάθουν αλλά πρέπει να καταλαβουμε επιτέλους ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να χαρακτηριστούν εχθροί μας!!!

Αρης

Με τόσους μολυσμένους λαθρομεταναστες που μπαίνουν κάθε μέρα στη χώρα και σουλατσαρουν ανενόχλητοι όσα μέτρα και να πάρετε τζάμπα θα πάνε.....

Πιο αυστηρά μέτρα

Βάλτε το πρόστιμο στα 1500 ευρώ για όσους δεν φοράνε μάσκα στα ΜΜΜ και να δεις πως θα τους κοπεί η μαγκιά και ο βήχας. Ο Έλληνας δεν παίρνει από λόγια...

Σε διατεταγμένη υπηρεσία να χρεοκοπήσουν τη χώρα

Εγκληματίες.

Οι μάσκες ανέβασαν κατακόρυφα τα κρούσματα

Από τη στιγμή που έφυγαν και οι τουρίστες, δεν μιλάμε για απλή σύμπτωση.

Και

Οικονομική καταστροφή και φέρετρα. Τι λέτε; Είναι ικανός να το καταφέρει; Εγώ λέω: Ναι!

Εφυγε ο κατσαπλιάς.

Ακομα εκει είσαι;

Νησιωτης

Παντως το κακο εχει γινει , ελα μια βολτα στα νησια να δειτε ποσα μαγαζια εχουν κλεισει και εχουν μεινει ανεργοι οι υπαλληλοι. Πως γινεται να εχει σωσει την οικονομια με 2 μηνες τουρισμο ο κυριος ?? Για τα ξενοδοχεια καραντινα γιατι δεν μιλαει ? Γιατι δεν λενε τον αληθινο αριθμο κρουσματων ??

Δήμος

βαρέθηκα αυτά τα λάθος ημίμετρα... από τη στιγμή που βάζουν κάθε βδομάδα ημίμετρα, όπως κλείσιμο νωρίς των καταστημάτων, μάσκες παντού κλπ, αλλά δεν παιρνουν μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν τη μη μετάδοση του ιού,όπως είναι κλείσιμο σχολείων κ κυρίως αύξηση δρομολογίων στα λεωφορεία, αφού το ποσοστό μετάδοσης στα λεωφορεία εινσι 50% του συνόλου. αποτυχημενοι δυστυχώς παντού.

@@@

τα σχολεία εάν κλείσουν θα σημαίνει μια νέα χρονιά χαμένη καθώς και μεγάλο οικονομικό κόστος δεδομένου ότι χιλιάδες υπάλληλοι θα πρέπει να βγουν σε άδεια ειδικού σκοπού γιατί τα παιδιά κάποιος πρέπει να τα κρατήσει. Όσο για τα λεωφορεία θα πρέπει να δεις την γραμμή εκκίνησης της κυβέρνησης που προφανώς ξέχασες... απο τότε έχουν αυξηθεί στην Αττική κατά 228 λεωφορεία που πριν ήταν παρκαρισμένα ενώ απο τον επόμενο μήνα θα προστεθούν άλλα 300 με leasing και 230 με ΣΔΙΤ για τα ΚΤΕΛ δηλαδή σχεδόν 750 λεωφορεία σε 8 μήνες δηλαδή αύξηση σχεδόν 45% του στόλου σε σχέση με τι παρέλαβε.

kostas

Δάσκαλος έτσι;;;

Μάλλον

βαρέθηκες νά βαριέσαι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης