Suzy Menkes: Η ιέρεια της διεθνούς μόδας «κρεμάει» την πένα της

Suzy Menkes: Η ιέρεια της διεθνούς μόδας «κρεμάει» την πένα της

Χτενιζόταν εκεί που χτενίζεται η βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν προσωπική φίλη του Karl Lagerfeld και ανάγκαζε την εξαιρετικά δύστροπη Victoria Beckham να της χαμογελά

xSuzy-Menkes-1_jpg_pagespeed_ic_IpcgWM6BO7
Η Suzy Menkes επί τριάντα και πλέον χρόνια, δεν ήταν απλά μια δημοσιογράφος μόδας. Eίναι η πιο έγκριτη πένα στον χώρο της, γεγονός που σήμαινε ότι έχει την δύναμη σε διεθνές επίπεδο να ανεβάζει και να κατεβάζει σχεδιαστές, να κριτικάρει κολεξιόν και να δημιουργεί τάσεις.
Αξιοσέβαστη περισσότερο ακόμη κι από την σιδηρά Αnna Wintour, αρκούσε μια επαινετική φράση της για να δει ένας σχεδιαστής την καριέρα του να εκτοξεύεται.


Σήμερα, μετά από μια μακρόχρονη καριέρα που ξεκίνησε από την International Herald Tribune και αργότερα από τους New York Times για να ολοκληρωθεί με την Condé Nast, ανακοινώνει την απόφασή της να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.
«Η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση αλλάζει κι εγώ κάνω μια παύση για προβληματισμό» έγραψε στα social media της. «Η συνεργασία μου με τα μεγαλύτερα έντυπα και εκδοτικούς οργανισμούς μου έδωσε την δυνατότητα για συναρπαστικές εμπειρίες, για γνωριμία με μοναδικούς ανθρώπους, για μοναδικές στιγμές. Φεύγω από τον χώρο των media χορτάτη, χωρίς να εγκαταλείπω όμως τον χώρο της μόδας που είναι συνυφασμένος με την ζωή μου».
Suzy_Menkes_14
Suzy_Menkes_12
Suzy_Menkes_13
Suzy_Menkes_5

H Suzy Menkes δεν είναι απλός μια δημοσιογράφος μόδας. Ηταν η άποψη που όλοι περίμεναν μετά από ένα show ή την καμπάνια μιας κολεξιόν. Γνώστρια του αντικειμένου, η άποψή της ήταν must.

Κλείσιμο
H ίδια υπήρξε ανέκαθεν μια εκκεντρική περσόνα. Χτενίζεται από τον ίδιο άνθρωπο που χτενίζει την βασίλισσα Ελισάβετ, έστω κι αν το κεφάλι της κοσμούσε πάντα μια ιδιαίτερη κουπ σε σχήμα κεφτέ.
Ντύνεται με μακριά φορέματα, φοράει πάντα καπαρντίνες και πρωταγωνιστεί σε όλα τα πριβέ καλέσματα που αφορούν τον χώρο της μόδας. «Μεγάλωσα και κουράστηκα. Δεν κάνω βήμα πια χωρίς της γραμματέα μου που τα παρακολουθεί όλα. Το κορίτσι αυτό είναι η βοηθός και φύλακας – άγγελός μου. Χωρίς εκείνην δεν θα είχα μυηθεί στα social media» μου είχε πει στην τελευταία συνάντησή μας, στο Λονδίνο.
Suzy_Menkes_




H Suzy Menkes είναι αυτή που ακόμη κι αν έχει το look της «Βρετανίδας γειτόνισσας ή νοικοκυράς», κατάφερε να κάνει την διεθνή μόδα να της υποκλιθεί.
Η κριτική της είναι πάντα to the point γι΄αυτό και για κάποιους πιο δυνατή από αυτήν της Αnna Wintour που κάποιες φορές εξυπηρετούσε συμφέροντα.

Suzy_Menkes2


H Suzy Menkes διέθετε γνώσεις, ήξερε απ΄έξω κι ανακατωτά τον χώρο της διεθνούς μόδας γι΄αυτό και είναι απόλυτα σεβαστή.
Διατηρούσε φιλία με τον εξαιρετικά σνομπ Karl Lagerfeld, επέβαλε τον Alexander McQueen ως εξαιρετικό ταλέντο και παρακολουθούσε τα μεγαλύτερα shows του κόσμου front row.

Είναι η γυναίκα που εν μέσω πανδημίας έκανε διαδικτυακές συνεντεύξεις με τον Michael Kors, τη Maria Grazia Chiuri από την Dior αλλά και το δυσεύρετο πια supermodel Natalia Vodianova.






Suzy_Menkes_8

Στις επιδείξεις του Jean Paul Gaultier εισέβαλλε στα παρασκήνια για να τσεκάρει την προετοιμασία, ενώ άνοιγε την κάμερα του κινητού της για να καταγράψει μια αυθόρμητη συνομιλία με την εξαιρετικά δύστροπη Victoria Beckham.

Suzy_Menkes_9




Η Βρετανίδα σχεδιάστρια δεχόταν το συμβάν ως το απόλυτο επαγγελματικό κομπλιμέντο γι΄αυτό και την αποδεχόταν με χαμόγελο. Από την άλλη, ανταποκρινόταν πάντα σε ένα κάλεσμα για cocktail της Vivienne Westwood και της Silvia Fendi.


Suzy_Menkes_3

Η Suzy Menkes ήταν εκείνη που πρωτοπίστεψε και στο ταλέντο της Μαίρης Κατράντζου. Σε όλες της τις επιδείξεις έδινε το παρών κάνοντας την καλύτερη κριτική για τη δουλειά της. Πέρσι τον Σεπτέμβριο μάλιστα ήρθε στη Ελλάδα για να παρακολουθήσει το θρυλικό show που έδωσε η Μαίρη, για τους σκοπούς του Ιδρύματος «Ελπίδα» στον Ναό του Ποσειδώνα.

Suzy_Menkes_10
Suzy_Menkes_11
Suzy_Menkes_6

Παρόλο που στο γραφείο της έφταναν πάντα δώρα –κομμάτια υψηλής ραπτικής- εκείνη δεν έχασε ποτέ το προσωπικό της style για χάρη της δουλειάς. Στην περίπτωσή της ο διάβολος δεν φορούσε Prada κατά την ομώνυμη ταινία. Έκανε αυτό που έκανε αντιμετωπίζοντας την δουλειά της με έρωτα για τον χώρο. Γι΄αυτό και εγκαταλείπει τους εκδοτικούς οργανισμούς αλλά όχι την αγάπη για την μόδα.
«Πλέον θα τα λέμε μέσα από το SuzyMenkes.com» μας λέει . Όπως μας ανακοινώνει και την πρόθεσή της για ένα βιβλίο βασισμένο σε μια πλούσια καριέρα 30 χρόνων, γεμάτων αναμνήσεων και φωτογραφικών ενσταντανέ.

Η Suzy Menkes είναι μια «σταρ της δημοσιογραφίας παλιάς κοπής» που δύσκολα θα αντικατασταθεί στην ευτελή εποχή της έλλειψης βαθιάς γνώσης και των influencers…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης