Θάσος: Νεαρός κάτοικος του νησιού ο ιερόσυλος που πυροβόλησε τις εικόνες

Θάσος: Νεαρός κάτοικος του νησιού ο ιερόσυλος που πυροβόλησε τις εικόνες

Σύμφωνα με τους κατοίκους, ο δράστης είχε «τρέλα» με τα όπλα - Κλειδαριές στα παρεκκλήσια του νησιού μετά τον πρωτοφανή βανδαλισμό 

om3ol1578463439620
Δυο 24ωρα κράτησε η έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος για να εντοπιστεί ο δράστης του πρωτοφανούς βανδαλισμού με πυροβολισμούς κατά των θρησκευτικών εικόνων σε δύο εκκλησάκια στο Λιμένα της Θάσου, ανήμερα των Θεοφανίων.

Στα ίχνη του «πιστολέρο», ο οποίος είναι ένας νεαρός κάτοικος του νησιού που πυροβόλησε τις εικόνες με αεροβόλο όπλο που εκτοξεύει πλαστικές μπίλιες, οδήγησαν καταθέσεις κατοίκων της περιοχής που γνώριζαν ότι είχε «τρέλα» με τα όπλα. Όταν προσήχθη στο τμήμα, ομολόγησε ότι αυτός έβαλε στόχο τις εικόνες στα εκκλησάκια της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Βασιλείου.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ το αεροβόλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.

Κλειδαριές στα παρεκκλήσια του νησιού μετά τον πρωτοφανή βανδαλισμό 

Με ανακοίνωσή της, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου εκφράζει τη θλίψη της για το γεγονός και ταυτόχρονα καταδικάζει την πράξη του νεαρού άντρα σημειώνοντας ότι ο πυροβολισμός των εικόνων «δεν οφείλεται σε κάποια εκδήλωση μίσους εναντίον της χριστιανικής μας θρησκείας ή χλευασμού των ιερών μας, αλλά βασίσθηκε στην ασεβή και άπρεπη συμπεριφορά ενός ατόμου, που έχει ανάγκη από ψυχολογική και ιατρική στήριξη και θεραπεία. Η πράξη αυτή ήταν καθαρά μια κίνηση παράλογη και αψυχολόγητη, και οφείλεται στο δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και στη μη ομαλή εφηβική ανάπτυξη του δράστη».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι με απόφαση του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου, αποφασίζεται να μπουν κλειδαριές σε όλα τα παρεκκλήσια του νησιού και όσοι θέλουν να τα επισκεφθούν να έρχονται πρώτα σε συνεννόηση με τους εφημέριους των ενοριών όπου υπάγονται τα παρεκκλήσια για να τους ανοίξουν, προκειμένου όπως αναφέρεται «να διαφυλαχθούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης