Εφιάλτης στην κουζίνα: Ο Μποτρίνι, ο μάγειρας και το καυτό λάδι
Μαθητευόμενος μάγειρας κατήγγειλε ότι στο εστιατόριο του γνωστού σεφ τον έκαιγαν με καυτό λάδι, μιλώντας για συστηματικά βασανιστήρια - Δεν υπάρχουν αυτά που καταγγέλονται απαντά ο σεφ λέγοντας πως «στις κουζίνες υπάρχουν εντάσεις, συμβαίνουν ατυχήματα», αλλά οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς - «Όταν είμαι εγώ στην κουζίνα όλοι είναι Παναγίες», λέει
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η απίστευτη καταγγελίατου 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής στην Κέρκυρα περί βασανιστηρίων που υποστηρίζει ότι δέχθηκε κατά την πρακτική του άσκηση σε εστιατόριο της Κέρκυρας, το οποίο ανήκει στον γνωστό σεφ Εκτορα Μποτρίνι.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, ο υπεύθυνος κουζίνας του εστιατορίου τού πετούσε καυτό λάδι στα χέρια, ενώ είχε προβεί ακόμη σε πράξεις λεκτικής και σωματικής βίας.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Έκτορας Μποτρίνι, προχώρησε σε δήλωσεις ύστερα από την καταυκραγή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, υποστήριξε πως στις κουζίνες «και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».
Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες χωρίς να μιλούν από φόβο μήπως μείνουν άνεργοι.
Ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».
Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Η Groupama Ασφαλιστική μετατρέπει τη σύγχρονη ασφάλιση αυτοκινήτου σε ένα δυναμικό εργαλείο προστασίας, που ακολουθεί τον ρυθμό της καθημερινότητας και τις πραγματικές ανάγκες κάθε οδηγού.