Εφιάλτης στην κουζίνα: Ο Μποτρίνι, ο μάγειρας και το καυτό λάδι

Εφιάλτης στην κουζίνα: Ο Μποτρίνι, ο μάγειρας και το καυτό λάδι

Μαθητευόμενος μάγειρας κατήγγειλε ότι στο εστιατόριο του γνωστού σεφ τον έκαιγαν με καυτό λάδι, μιλώντας για συστηματικά βασανιστήρια - Δεν υπάρχουν αυτά που καταγγέλονται απαντά ο σεφ λέγοντας πως «στις κουζίνες υπάρχουν εντάσεις, συμβαίνουν ατυχήματα», αλλά οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς - «Όταν είμαι εγώ στην κουζίνα όλοι είναι Παναγίες», λέει

botrini_egkauma_art2
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η απίστευτη καταγγελία του 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής στην Κέρκυρα περί βασανιστηρίων που υποστηρίζει ότι δέχθηκε κατά την πρακτική του άσκηση σε εστιατόριο της Κέρκυρας, το οποίο ανήκει στον γνωστό σεφ Εκτορα Μποτρίνι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο 19χρονος, ο υπεύθυνος κουζίνας του εστιατορίου τού πετούσε καυτό λάδι στα χέρια, ενώ είχε προβεί ακόμη σε πράξεις λεκτικής και σωματικής βίας.

Μποτρίνι για τα βασανιστήρια του σπουδαστή μαγειρικής


Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Έκτορας Μποτρίνι, προχώρησε σε δήλωσεις ύστερα από την καταυκραγή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, υποστήριξε πως στις κουζίνες «και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες χωρίς να μιλούν από φόβο μήπως μείνουν άνεργοι.

Κλείσιμο
Ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης