Η Νομική Κομοτηνής αναστέλλει τη λειτουργία της

Η Νομική Κομοτηνής αναστέλλει τη λειτουργία της

Tόσο οι καθηγητές και φοιτητές όσο και η τοπική κοινωνία αντιδρούν στην ίδρυση τέταρτης Νομικής στην Πάτρα  - Αντίθετοι με την απόφαση και οι κυβερνητικοί βουλευτές

nomiki_komotinis
Σε αναστολή λειτουργίας προχωρά η Νομική Θράκης, στην Κομοτηνή, που αντιδρά στις εξαγγελίες για την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, που πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Οι φοιτητές του τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν εκδώσει ψήφισμα με το οποίο εναντιώνονται στην κυβερνητική απόφαση. Ερώτηση στη Βουλή έχει καταθέσει ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ενώ και οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους με την ενέργεια της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το xronos.gr καθηγητές και φοιτητές αποφάσισαν να αναστείλουν το εκπαιδευτικό τους έργο από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της εφετειακής περιφέρειας Θράκης απέχουν από τα καθήκοντά τους από σήμερα, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή, ενώ δημοτική σύμβουλος έχει ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, το Σάββατο στις 13:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Ειρήνης παράσταση διαμαρτυρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης