ΠΟΕΔΗΝ: Με ένα τηλεφώνημα τακτοποίησαν την υποδιοικήτρια χωρίς νοσοκομείο στην Πάτρα

ΠΟΕΔΗΝ: Με ένα τηλεφώνημα τακτοποίησαν την υποδιοικήτρια χωρίς νοσοκομείο στην Πάτρα

«Καρατόμησαν την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» που ήταν σε άδεια λοχείας, για να πάρει τη θέση της η εν λόγω κομματική φίλη του κύριου Πολάκη» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

agios-andreas-new
Νέα στοιχεία για την «προστασία» που απολαμβάνει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και δη από τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Παύλο Πολάκη, η υποδιοικήτρια του καταργημένου Νοσοκομείου Θώρακος Πατρών «Άγιος Λουκάς», αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία τον περασμένο Απρίλιο, η υποδιοικήτρια του «Αγίου Λουκά» παρέμεινε επικεφαλής ενός νοσοκομείου που δεν υφίσταται πλέον, λαμβάνοντας κανονικά μισθό, με το πρόσχημα ότι δεν έχει εκδοθεί ο νέος Οργανισμός συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων «Άγιος Λουκάς» και «Άγιος Ανδρέας». Επιπλέον, η εν λόγω υποδιοικήτρια επί 23 χρόνια έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη του θανόντα πατέρα της, ενώ εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Όταν συνταξιοδοτήθηκε, τής καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με δύο αποφάσεις, περίπου 105.000 ευρώ τα οποία έπρεπε να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών.

Οι τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι πως «καρατόμησαν την Υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» κυρία Ζαφειροπούλου, αν και σε άδεια λοχείας, για να πάρει τη θέση της η εν λόγω κομματική φίλη του κύριου Πολάκη που βρίσκεται στο Γ.Ν.Πατρών, διοικεί και πληρώνεται χωρίς να έχει διοριστεί». Παράνομος και προκλητικός περιγράφεται και ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτή η «καρατόμηση»: «με ένα τηλέφωνο και μετά επειδή δεν δέχθηκε η υπηρεσία τηλεφωνική εντολή, απέστειλαν ένα email από το Υπουργείο Υγείας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης