ΠΟΕΔΗΝ: Στην Πάτρα υπάρχει διοικητής σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί

ΠΟΕΔΗΝ: Στην Πάτρα υπάρχει διοικητής σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί

Η εν λόγω υπάλληλος του νοσοκομείου Ρίου επί 22 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της

foto-agios-andrew21
Σε άλλη μια σοβαρή καταγγελία κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζοντας ότι στην Πάτρα υπάρχει διοικήτρια - κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - σε νοσοκομείο που έχει καταργηθεί!

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία η εν λόγω υπάλληλος του νοσοκομείου του Ρίου τοποθετήθηκε διοικήτρια στο νοσοκομείο Θώρακος Πατρών, το οποίο αν και έκλεισε πριν από έναν χρόνο καθώς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, εντούτοις η θέση δεν καταργήθηκε αφού δεν έχει εκδοθεί ο οργανισμός συγχώνευσής στο Γ.Ν. Πατρών.

Παράλληλα η συγκεκριμένη διοικήτρια, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ επί 23 χρόνια εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της μολονότι δεν είχε το δικαίωμα καθώς εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ όταν συνταξιοδοτήθηκε της καταλογίστηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάνω από 100.000 ευρώ με δύο αποφάσεις που έπρεπε να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της εφορίας Πατρών.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ «από τον παχυλό μισθό της Διοικήτριας της παρακρατάνε μόνο 266 ευρώ το μήνα το οποίο αποδίδεται στην εφορία για να εξοφλήσει τις 100.000 ευρώ που οφείλει και είναι έντοκα. Θα εξοφλήσει το χρέος της σε 50 χρόνια και βάλε».

«Έχουμε σήμερα το παγκόσμιο φαινόμενο, δύο Διοικητές σε ένα Νοσοκομείο. Βοηθάει ο κος Πολάκης να ξελασπώσει ένα στέλεχος του Σύριζα. Και μη χειρότερα. Ποιος άλλος πολίτης απολαμβάνει τέτοια προνομιακή μεταχείριση από το Κράτος για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο; Φροντίζουν μάλιστα να λαμβάνει το μισθό Διοικητή Νοσοκομείου για να μη δυσκολεύεται. Λαμβάνει 2.100 ευρώ το μήνα καθαρά.
Γιατί λοιπόν συνεχίζει να είναι Διοικήτρια σε Νοσοκομείο φάντασμα και της παρακρατούνται μόνο 266 ευρώ το μήνα και όχι περισσότερα; Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ζουν με 800 ευρώ το μήνα» καταλήγει η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε τις αποφάσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης