Το νόμιμο, το ηθικό και η διοικήτρια του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος της Πάτρας

tandrews04

Παρ' ότι το νοσοκομείο που διοικούσε συγχωνεύτηκε πριν έναν χρόνομ, εξακολουθεί να λαμβάνει το μισθό της, ο οποίος ξεπερνά τα 2.300 ευρώ το μήνα

Η κυρία Χ. Μ., τον Αύγουστο του 2016 τοποθετήθηκε διοικήτρια στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Πάτρας. Σύμφωνα με την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η κυρία Χ.Μ. λαμβάνει μισθό διοικήτριας ανύπαρκτου νοσοκομείου, καθώς το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος συγχωνεύθηκε πριν από ένα χρόνο με το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» το οποίο έχει άλλον διοικητή. Παρά την κατάργηση του νοσοκομείου μέχρι σήμερα αμείβεται με τον μισθό όλων των διοικητών, ο οποίος ανέρχεται στο ποσό των 2.381 ευρώ.

Από αυτά τα χρήματα γίνεται παρακράτηση 266, 81 λεπτών συνεπεία πράξης καταλογισμού του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Ο λόγος για αυτήν την παρακράτηση ήταν ότι η κυρία Χ.Μ. εργαζόμενη ως φυσιοθεραπεύτρια επί 23 χρόνια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου λάμβανε παρανόμως παράλληλα με τον μισθό της και την σύνταξη του στρατιωτικού πατέρα της.

Το 2014 που αιτήθηκε τη δική της συνταξιοδότηση από την υπηρεσία της, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαπίστωσε πως ήταν «στρατιωτική συνταξιούχος» και πως «ελάμβανε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της».

Έτσι, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με απόφασή του τον Δεκέμβριο του 2015 τής ζητά να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω της ΔΟΥ Πατρών χρηματικό ποσό ύψους 48.314,63 ευρώ, όπως αναφέρει το έγγραφο από τη Γενική Διεύθυνση Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα και τη Διεύθυνση Διενέργειας Δειγματοληπτικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται πως «η στρατιωτική συνταξιούχος Χ.Μ. εισέπραξε για σύνταξη από το Δημόσιο το ποσό των 48.314, 63 ευρώ από 18/10/1981, ημερομηνία διορισμού της, έως 30/8/2013, ημερομηνία διακοπής της σύνταξης, και ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα είχε εισπράξει και αποδοχές ενέργειας λόγω κατοχής Δημόσιας θέσης» και της καταλογίζεται το ποσό αυτό, δηλαδή 48.314, 63 ευρώ.

«Το ανωτέρω χρέος θα εξοφληθεί με μηνιαία παρακράτηση του ποσού του ¼ των ακαθαρίστων αποδοχών από την εξ ιδίου δικαιώματος σύνταξή της, θα αποδοθεί από τη ΓΓΠΣ στη ΔΟΥ Πατρών όπου έχει βεβαιωθεί το χρέος μέχρι εξόφλησής του χωρίς επιβάρυνση προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής/τόκους λόγω ειδικής διάταξης» αναφέρεται στην ίδια απόφαση.

«Η εν λόγω Διοικήτρια λόγω ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύτηκε για τις πράξεις της, να εξαπατήσει το Ελληνικό Δημόσιο επί 22 έτη. Ορίστηκε Διοικήτρια από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Νοσοκομείο θώρακος Πατρών και συνεχίζει να είναι, παρότι η Κυβέρνηση έκλεισε το εν λόγω Νοσοκομείο πριν ένα χρόνο φροντίζοντας όμως να μην εκδώσει τον οργανισμό συγχώνευσής του στο Γ.Ν. Πατρών. Το Νοσοκομείο Θώρακος σήμερα δεν υφίσταται, η Διοικήτρια όμως συνεχίζει να λαμβάνει το μισθό της» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, διερωτώμενος «μήπως δεν την παύουν για να μη γυρίσει στην σύνταξή της που κατάντησε προνοιακό επίδομα;».

Η απάντηση της διοικήτριας

«Συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, ψεύδη, ανακρίβειες και σκόπιμες παρερμηνείες» βλέπει στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ – η οποία σημειωτέον παραθέτει όλα τα έγγραφα που αφορούν την πράξη καταλογισμού- η κυρία Χ.Μ., ωστόσο στην απάντησή της αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία των ζητημάτων υποστηρίζοντας πως «απάντηση στην κατάπτυστη ανακοίνωση αποτελεί το έργο μου από τη θέση της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας» με ευθύνη το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη στην οποία ήδη έχω προσφύγει».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ilias

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!! Γεμάτο συριζο σκυλσ η Πάτρα !;; Απατεώνες ,λαμογια ,αδελφές!!!!! Τα 100000€ τα έχει επιστρέψει ;;;;;;

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ

τετοια ανεργια γινεται διοικητρια νοσοκομειου?? πως ? επειδη μπηκε αμουστακη το 1981 με το πασοκο πατερα της (θεος να συγχωρεσει την ψυχουλα του) στο νοσοκομειο σαν υπαλληλακος?? πως γινεται να γινεις manager σε τετοιο νευραλγικο τομεα?? με τετοια καταντια στους προυπολογισμους , χωρις χειρουργεια , χωρις προγραμματισμο , σε μια περιοχη χειμαζομενη απο την ανεργια ! και μετα κατηγορει ο απαιδευτος λαος που λαδωσε το αντερακι του γιατι ειναι τοσο μεγαλο κακο η αξιολογηση στο δημοσιο???? α ρε κοπριτη αλεξη που ναι το ταγαρι σου που θες και loui vouitton??? ρε αχρηστοι

Δεν νομιζω Τάκη

Τι μυαλό τι χαρακτήρας. Απευθείας από τους αρχαϊούς ημων προγόνους Διοικεί νοσοκομείο που δεν υπάρχει πέρνει σύνταξη από πεθαμένο Τι ήθος μπράβο Αυτές είναι Ελληνίδες Παει ο άλλος κ σπουδαζει μια ζωή ο βλάκας κ είναι τίμιος Κάτω η αριστεία ζήτω οι κλέφτες

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΥΡΙΖΕΑ ΚΑΙ .,..ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΧΩ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.Α ΡΕ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΠΟΥΣΑΙ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

old-man-car

Δικαίωμα οδήγησης εντός ελληνικής Επικράτειας θα παρέχεται στους ηλικιωμένους υποψήφιους οδηγούς που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις διενέργειας δοκιμασιών και συμπεριφοράς αλλά δεν μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους το νέο έντυπο οδήγησης