Ήταν εκ προμελέτης το τι θα κάνει, λένε συγγενείς της 32χρονης για την
επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε η ίδια και ο σημερινός σύντροφός της στο
Λαύριο από έναν 32χρονο Ρουμάνο με τον οποίο είχε σχέση στο παρελθόν.
Οι ίδιοι εστιάζουν στο στοιχείο
της σκάλας που χρησιμοποίησε ο 32χρονος για να ανέβει στο μπαλκόνι του σπιτιού που έμενε η πρώην του και ο 33χρονος σύντροφός της.
Εκφράζουν, επίσης, την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι ο 32χρονος
δράστης ήταν εκτός φυλακής παρά τις καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του.
«Θα περάσει από δίκη και σε 2-3 χρόνια θα είναι έξω για να τελειώσει ό,τι ξεκίνησε. Δεν μπορούσε η αστυνομία να τον εντοπίσει γιατί δεν έδινε διεύθυνση;
Κάθε φορά φορά που γινόταν κάτι πήγαινε στην αστυνομία (σ.σ. η 32χρονη) κατέθετε μήνυση και τα πράγματα έμεναν στον αέρα. Πέρασε από δίκη (σ.σ. ο 32χρονος δράστης) στις αρχές Σεπτεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος» είπε χαρακτηριστικά συγγενής της 32χρονης γυναίκας που δέχθηκε την επίθεση στο Λαύριο.
«Ένα χαμένο κορμί» είπε για τον 32χρονο δράστη ο παππούς της 32χρονης κάνοντας λόγο για «επιλογές λανθασμένες».
Σύμφωνα με τον ίδιο η 32χρονη εγγονή του «μπήκε στη μέση γιατί ήθελε να μαχαιρώσει (σ.σ. ο δράστης) τον σύντροφό της και έχει τραύματα».
Πηγές της ΕΛΑΣ μεταφέρουν, πάντως, ότι κατά τη σύλληψή του 32χρονου στις 03/09 η Εισαγγελία ενημερώθηκε και για το αμέσως προηγούμενο περιστατικό, ώστε αυτό να συνεκτιμηθεί κατά τον χειρισμό της υπόθεσης.
Ωστόσο, λένε οι ίδιες πηγές, ο εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση να πλησιάζει την κατοικία της 32χρονης σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.