Πάτρα: Την απομάκρυνση της υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος ζητούν οι εργαζόμενοι

Πάτρα: Την απομάκρυνση της υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος ζητούν οι εργαζόμενοι

Το Σωματείο καταγγέλλει ευνοϊκή μεταχείριση για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συγχώνευση με τον «Άγιο Ανδρέα»

patrahos
Την άμεση απομάκρυνση της υποδιοικήτρια του πάλαι ποτέ Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος (ΝΝΘ) στην Πάτρα από το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Πάτρας "Άγιος Ανδρέας" ζητεί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, ζητώντας παράλληλα απαντήσεις από τους αρμόδιους στα πολυ σοβαρά ερωτήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο μήνα για το στέλεχος του ΕΣΥ -αλλα και του ΣΥΡΙΖΑ- από τις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οπως είχε αποκαλύψει η ΠΟΕΔΗΝ, η υποδιοικήτρια του ΝΝΘ, παρότι το νοσοκομείο στο οποίο τοποθετήθηκε απο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συγχωνεύθηκε με το νοσηλευτικό ίδρυμα "Άγιος Ανδρέας", και συνεπώς εκείνη δεν είχε πλεον αντικείμενο, η ίδια παρέμεινε στη θέση της και πληρωνόταν κανονικά. Η ευνοϊκή μεταχείριση της υπό διοικήτριας ομως εξελισσόταν και σε ενα διαφορετικό, λιγότερο εμφανές, επίπεδο: επί 22 χρόνια ως εργαζόμενη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου η υποδιοικήτρια του ΝΝΘ ελάμβανε παρανόμως την σύνταξη του στρατιωτικού πατέρα της, γεγονός που διαπιστώθηκε όταν κατέθεσε η ίδια αίτημα συνταξιοδότησης. Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οπως είχε αποκαλύψει με έγγραφο της η ΠΟΕΔΗΝ, τής είχε καταλογίσει το ποσό των 48.000 Ευρω και με απόφαση του παρακρατούσε 250 Ευρω καθε μήνα απο τη δικη της σύνταξη.

Παρά τις αποκαλύψεις και τις βαριές κατηγορίες της ΠΟΕΔΗΝ, ουσιαστικα απάντηση και εξηγήσεις δεν δόθηκαν για κανενα απο τα μείζονα ζητήματα που την αφορούσαν. Η υποδιοικήτρια είχε ανακοινώσει ότι θα προβεί σε μηνύσεις -πράγμα που δεν εγινε κατα την ΠΟΕΔΗΝ- ενώ εκκωφαντική είναι και η σιωπή των πολιτικών προϊσταμένων της στο υπουργείο Υγείας.

"Παρότι πέρασε ήδη ένας ολόκληρος μήνας, δυστυχώς για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, δεν είδαμε καμία απολύτως σοβαρή απάντηση" τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομέων του "Άγιος Ανδρέας", καταλογίζοντας επιπλέον "σιγη ιχθύος" στον υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή κ. Παύλο Πολάκη "που ετράπησαν σε φυγή από την Βουλή, προκειμένου να αποφύγουν τον σκόπελο των απαντήσεων στις σχετικές επερωτήσεις που έχουν γίνει".

Τα τέσσερα ερωτήματα του Σωματείου Εργαζομένων για την υποδιοικήτρια

✓ Αν αυτή η κλοπή, γιατί αυτή η παρανόμως εισπραχθείσα σύνταξη επί της ουσίας είναι κλοπή και όχι απλά μια συνήθη οφειλή προς το Δημόσιο, όπως έχει αποδεχθεί και η ίδια και απορούμε ως προς τι οι απειλές περί μηνύσεων, ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας η όχι. Εάν ναι γιατί την διόρισαν, εάν όχι τι κάνουν τώρα που το έμαθαν, πέρα από την προκλητική σιγή.

Κλείσιμο
✓ Τι προτίθενται να κάνουν γι΄ αυτό το προαναφερόμενο γεγονός οι εισαγγελικές αρχές;

✓ Εάν οι ρυθμίσεις που έγιναν είναι νόμιμες η όχι και γιατί δεν έχουν γίνει στο σύνολον την οφειλής, όπως παρουσιάζει με στοιχεία η ΠΟΕΔΗΝ.

✓ Τι προτίθενται να κάνουν για την προαναφερόμενη σκανδαλώδη ρύθμιση οι εισπρακτικοί μηχανισμοί, ειδικάτώρα που για τους απλούς πολίτες εξαπολύουν σαφάρι για οφειλές από τρεις χιλιάδες ευρώ και πάνω και κατάσχουν μισθούς-λογαριασμούς από 500 ευρώ και πάνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης