Έπιασαν τον «εγκέφαλο» σπείρας που διακίνησε 12 κιλά ηρωίνης

ker19

Η ομάδα του 38χρονου δρούσε στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Κέρκυρα

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την εξάρθρωση του πολυμελούς ελληνοαλαβναικού κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, μεταφορά, επεξεργασία και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης κυρίως στην Κέρκυρα και στη Δυτική Ελλάδα, συνελήφθη ο «εγκέφαλός» του με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κέρκυρας.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κέρκυρα και κρατείται ώσπου να απολογηθεί. Σε βάρος του, όπως και των 28 μελών του κυκλώματος που ήταν 15 Έλληνες και 13 Αλβανοί, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται στην Αλβανία, συντόνιζαν την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην Ελλάδα. Την επεξεργάζονταν σε ειδικό εργαστήριο και τη διακινούσαν στην Κέρκυρα χρησιμοποιώντας πλήθος κινητών με συνδέσεις σε ονόματα άσχετων μεταναστών. Υπολογίζεται ότι η σπείρα διακίνηση πάνω από 12 κιλά ηρωίνης, από τα οποία σχεδόν δέκα κατασχέθηκαν τμηματικά. Αν «έπεφταν» στην αγορά, θα απέφεραν στους κακοποιούς περισσότερα από 450.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diki_mariou_papageorgiou

Οι δύο αστυνομικοί, που είχαν κληθεί από το δικαστήριο για σήμερα, δεν εμφανίστηκαν ενώπιόν του, για να καταθέσουν ως μάρτυρες, με αποτέλεσμα η έδρα να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους για την ερχόμενη Τετάρτη

pre54

Πώς προκαλείται η πάθηση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νόσο που  πάσχουν πάνω από 1,8 δισ. άνθρωποι στον κόσμο

4620447

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης επιβεβαίωσε ότι τα οικονομικά αποτελέσματα έχουν επιβαρυνθεί το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ τόνισε ότι η επιχείρηση δεν προσανατολίζεται σε πολλά κέρδη,  κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον

5