Έπιασαν τον «εγκέφαλο» σπείρας που διακίνησε 12 κιλά ηρωίνης

ker19

Η ομάδα του 38χρονου δρούσε στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Κέρκυρα

Ακριβώς έναν χρόνο μετά την εξάρθρωση του πολυμελούς ελληνοαλαβναικού κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, μεταφορά, επεξεργασία και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης κυρίως στην Κέρκυρα και στη Δυτική Ελλάδα, συνελήφθη ο «εγκέφαλός» του με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κέρκυρας.

Πρόκειται για έναν 38χρονο Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κέρκυρα και κρατείται ώσπου να απολογηθεί. Σε βάρος του, όπως και των 28 μελών του κυκλώματος που ήταν 15 Έλληνες και 13 Αλβανοί, έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εισαγωγή, αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών.

Τα ηγετικά μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται στην Αλβανία, συντόνιζαν την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στην Ελλάδα. Την επεξεργάζονταν σε ειδικό εργαστήριο και τη διακινούσαν στην Κέρκυρα χρησιμοποιώντας πλήθος κινητών με συνδέσεις σε ονόματα άσχετων μεταναστών. Υπολογίζεται ότι η σπείρα διακίνηση πάνω από 12 κιλά ηρωίνης, από τα οποία σχεδόν δέκα κατασχέθηκαν τμηματικά. Αν «έπεφταν» στην αγορά, θα απέφεραν στους κακοποιούς περισσότερα από 450.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaxarias_kwst_arthro

«Ήταν περήφανος ακτιβιστής, θρηνεί σήμερα η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» λένε στο protothema.gr πρόσωπα που γνώριζαν τον 33χρονο οροθετικό - Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος

moria1

Οι υπεύθυνοι των δύο Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο και Χίο καλούνται με την απόφαση και πάλι να φροντίσουν άμεσα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις