Bίντεο: Απίστευτες σκηνές στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Bίντεο: Απίστευτες σκηνές στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Δύο ελεγκτές του υπουργείου Υγείας εμποδίστηκαν από συνδικαλιστές και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος

Bίντεο: Απίστευτες σκηνές στο νοσοκομείο της Κέρκυρας
Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όταν δύο επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο εφημερίας.

Όπως κατήγγειλε η μια εκ των δύο επιθεωρητών όταν αναζητήθηκαν κάποια ονόματα ατόμων που έπρεπε να είναι στη θέση τους κατέφθασαν συνδικαλιστές και παρεμποδίστηκε ο έλεγχος, ο οποίος συνεχίστηκε αργότερα παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών.

«Η συμπεριφορά ήταν εκτός ορίων...Με το περιπολικό φύγαμε από το νοσοκομείο σαν να είμαστε κατάδικοι», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Ρέα Μεσολογγίτη.
Κλείσιμο

Το πρωτοφανές περιστατικό εξόργισε τον υπουργό Υγείας ο οποίος είπε πως θα διενεργηθεί επείγουσα ΕΔΕ και αμέσως μετά οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.



Σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι «όποιοι συνδικαλιστές παρεμπόδισαν τους ελεγκτές στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά» υποστηρίζοντας ότι η αντίδραση υπήρξε για να καλυφθούν κάποιοι εργαζόμενοι που δεν ήταν στις θέσεις τους και τόνισε ότι δεν μπορούν οι συνδικαλιστές να πουν στους ελεγκτές τι θα κάνουν.

«Δεν τους πέφτει λόγος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Δεν θα πάρουν την άδεια των συνδικαλιστών οι ελεγκτές, για να ελέγξουν».

Τι απαντούν οι γιατροί του νοσοκομείου στην Κέρκυρα

Από την πλευρά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί του νοσοκομείου με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «μονόφθαλμο έλεγχο». Προς ενίσχυση των επιχειρημάτων τους παραθέτουν μια σειρά ελλείψεων στο νοσηλευτικό ίδρυμα τονίζοντας ότι οι ελεγκτές του ΣΕΥΠ δεν δέχθηκαν ούτε καν την προφορική καταγγελία αλλά «τους ένοιαξε που ήταν κλειστό ένα γραφείο χειρουργού στις 3 παρά πέντε...»

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

Ήρθαν λέει να κάνουν έλεγχο 18 σημείων....

Τα σημεία 
-του αξονικού που είναι χαλασμένος 1 μήνα τώρα με απώλειες χιλιάδων ευρώ για το νοσοκομείο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του νομού
-του ΤΕΠ που δεν έχει νοσηλευτές
-των παράνομων εντέλλεσθε σε γιατρούς για εφημερίες εκτός αρμοδιοτήτων
- των κλινικών που εφημερεύουν χωρίς γιατρούς σε ενεργό εφημερία ή χωρίς καθόλου γιατρούς (στον αυτόματο πιλότο δηλαδή…)
- των ιδιωτών γιατρών που καλούνται στα ΤΕΠ να κάνουν διαγνώσεις σε επείγοντα περιστατικά όταν δεν εφημερεύουν ειδικοί αντίστοιχης ειδικότητας (με πληρωμή cash από την τσέπη των ασθενών και αποζημίωση στο άγνωστο..)
-του ΕΚΑΒ που έχει μόνο ένα ασθενοφόρο όλο το βράδυ για όλο το νησί
- των κλινικών που κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού
- των ωραρίων που καταπατούνται
- των ρεπό που δεν δίνονται
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ..

Αρνήθηκαν ακόμα και να δεχτούν τις προφορικές καταγγελίες για όλα τα παραπάνω..

Τους ένοιαξε όμως που ήταν κλειστό ένα γραφείο χειρουργού στις 3 παρά πέντε...

Μονόφθαλμος έλεγχος...Αυτονόητη οργή προσωπικού, ιατρών και ασθενών....

Ήρθαν 4 τζιπάκια της ΕΛΑΣ να τους προστατεύσουν για να πάνε όροφο όροφο να ελέγξουν..
Έφυγαν επιθεωρητές και αστυνομικοί, παρέα με τα τζιπάκια της αστυνομίας..

Ο Άδωνης τώρα λέει θα κάνει ΕΔΕ....ζητώντας να μάθει ποιοι παρεμπόδισαν τον έλεγχο...
Και απέλυσε προκαταβολικά τους συνδικαλιστές, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διέταξε

Ποιοι δεν έκαναν τον έλεγχο που πρέπει ουσιαστικά να γίνεται στα νοσοκομεία από τους επιθεωρητές υγείας δε μας είπε, ούτε τον νοιάζει...

Όλα για το φαίνεσθε...

και τώρα μετά τους επιθεωρητές η ζωή συνεχίζεται.. Με τις ίδιες ελλείψεις και με όσους μιλάνε να απειλούνται με απόλυση…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης