Σε γυμναστήριο στην Καλαμάτα πουλούσαν επικίνδυνα αναβολικά

Σε γυμναστήριο στην Καλαμάτα πουλούσαν επικίνδυνα αναβολικά

Η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» μια νόμιμη επιχείρηση συμπληρωμάτων διατροφής που διατηρούν στην Αττική

anavolika
Μπροστά στο κέρδος, αδιαφορούσαν για τους κινδύνους που θα προκαλούσε στην υγεία ή ακόμη και στη ζωή επίδοξων bodybuilder η χρήση των αναβολικών που τους πωλούσαν, τρεις Έλληνες μέλη εγκληματικής ομάδας οι οποίοι είχαν απλώσει τα δίχτυα τους σε όλη τη χώρα και είχαν αναπτύξει ευρύ δίκτυο πελατών εκμεταλλευόμενοι την επαγγελματική τους ιδιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Καλαμάτας, οι δράστες ηλικίας 65, 44 και 47 χρόνων δραστηριοποιούνταν από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2023 στην εμπορία απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών, τις οποίες εισήγαγαν παράνομα από χώρες του εξωτερικού, τις ανασυσκεύαζαν και τις διέθεταν προς πώληση με διαφορετική εμπορική ονομασία.

Ο 65χρονος που ήταν ηγετικό μέλος της εγκληματικής ομάδας και ο 44χρονος χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» τη νόμιμη επιχείρηση συμπληρωμάτων διατροφής που διατηρούν στην Αττική, ενώ ο 47χρονος διέθετε προς πώληση τις παράνομες ουσίες στο γυμναστήριο ιδιοκτησίας του στην Καλαμάτα. Για να μην εντοπίζονται, χρησιμοποιούσαν στις μεταξύ τους επικοινωνίες τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν δηλωμένες στα στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων».

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της οργανωμένων επιχειρήσεων που εκτελέστηκαν ταυτόχρονα σε περιοχές της Αττικής και την Καλαμάτα, το πρωί της Δευτέρας και οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες στην επιχείρηση και το σπίτι του 65χρονου και στο γυμναστήριο του 47χρονου, όπου κατέσχεσαν 1.191 αναβολικά χάπια, 187 φιαλίδια, 63 αμπούλες και 343 κάψουλες με αναβολικές ουσίες, 68- ναρκωτικά χάπια, δυο φύσιγγες με αναβολικό διάλυμα, 14 κενές σύριγγες, μια ζυγαριά ακριβείας και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Η διάθεση των παράνομων σκευασμάτων στους ενδιαφερόμενους υπολογίζεται ότι θα απέφερε στους διακινητές γύρω στα 20.000 ευρώ. Σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική ομάδα και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού και της φαρμακευτικής νομοθεσίας και οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές υπηρεσίες.



Ειδήσεις σήμερα:

Πύραυλος της Space One εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του στην Ιαπωνία- Δείτε βίντεο

Χρήστος Μιχαηλίδης-Ρόμπιν Σάιμς: Η μυθική ζωή, οι παράνομες αρχαιότητες, η Σχοινούσα και τα απομεινάρια μια τραγωδίας

Κατήγγειλε τον πατέρα της επειδή απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης