ΕΛΑΣ: Όπλα, αλεξίσφαιρα και αναβολικά βρήκαν στους 7 του κυκλώματος εκβιαστών

ΕΛΑΣ: Όπλα, αλεξίσφαιρα και αναβολικά βρήκαν στους 7 του κυκλώματος εκβιαστών

Ενας 21χρονος από την Αλβανία προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης χτυπώντας τους Αστυνομικούς - Έξι συλλήψεις στην Αθήνα και μια στην Αττική

ekam
Στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών που πωλούσε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά στα Νότια Προάστια προχώρησαν χθες οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 7 συλλήψεις σε Αττική και Χανιά ενώ 3 ακόμη άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν προσαχθεί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήσαν οι Αρχές χθες το μεσημέρι έγιναν έρευνες σε 9 σπίτια και 9 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί.

ekviastes_1


Οι Αστυνομικοί εντόπισαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπλα καθώς και αναβολικά χάπια ενώ στη συνέχεια περάσα χειροπέδες σε 6 μέλη του κυκλώματος στα Νότια Προάστια και σε έναν 40χρονο ημεδαπό ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι των Χανίων. 

Ολοι τους είναι γνώριμοι στις Αρχές και σεσημασμένοι για εκβιάσεις και προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ ένας εκ των συλληφθέντων, 21 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης χτυπώντας τους Αστυνομικούς.

ekviastes2


Κλείσιμο
Αναφορικά με το modus operandi της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της δρούσαν από τον Γενάρη του 2021 και εκβίαζαν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης πουλώντας τους προστασία με το αζημίωτο.  Παράλληλα, όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και μέσα από την αξιοποίηση υλικού από κάμερες ασφαλείας και παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των μελών του κύκλωματος, τα μέλη του αναλάμβαναν έναντι αμοιβής να απειλούν και να ξυλοκοπούν συγκεκριμένα άτομα καθ' υπόδειξη και για λογαριασμό επιχειρηματίων της νύχτας.

ekviastes3


Σε βάρος των 7 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Εκβίασης, για Βαριές και Επικίνδυνες Σωματικές Βλάβες, της Εγκληματικής Οργάνωσης και του Νόμου περί Όπλων. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, μια κυνηγετική καραμπίνα, 31 φυσίγγια, 41 αναβολικά χάπια, τρεις ενέσεις αναβολικών, χειροπέδες και σιδερογροθιές, 8 συσκευές κινητών τηλεφώνων καθώς και 3.860 ευρώ.

Παράλληλα, οι Αστυνομικοί κατάσχεσαν πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και τέσσερις μηχανές που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης.  Όλοι τους αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Προβληματίζει το «άγριο πρόσωπο» του στρεπτόκκοκου - Τα συμπτώματα που πρέπει να σημάνουν συναγερμό

Τι αλλάζει στα τιμολόγια ρεύματος από την 1η Οκτωβρίου

Οι πέντε κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του Μπερλουσκόνι - Ο ρόλος του κάθε παιδιού την επόμενη μέρα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης